Negativni goodwill predstavlja svaki višak stjecateljevog udjela u neto fer vrijednosti preuzete imovine i obveza nad troškom stjecanja na datum
transakcije. Negativni goodwill priznaje se u prihodu na osnovu analize uvjeta pod kojima je nastao. U visini u kojoj se negativni goodwill
odnosi na očekivane buduće gubitke i rashode koji su identificirani u stjecateljevom planu stjecanja, a mogu se pouzdano izmjeriti, ali koji
ne predstavlja prepoznatljive obveze na datum stjecanja. taj se udjel negativnog goodwilla treba priznati kao prihod u računu dobiti i gubitka
kada se priznaju budući gubici i rashodi. U skladu sa MRS-om 22, ostatak negativnog goodwill-a priznaje se kao prihod na pravolinijskom
principu na period prosječnog vijeka trajanja prepoznatljive amortizirane imovine. Iznos negativnog goodwilla koji prelazi fer vrijednost stečene
prepoznatljive nemonetarne imovine treba se odmah priznati kao prihod. Negativni goodwill nastao pripajanjem podružnica prezentira
se posebno u bilanci stanja kao umanjenje imovine.
Negativni goodwill je kad se kupi neka imovina ispod cijene – razlika između plaćenog za tu imovinu i vrijednosti te imovine ide u RDG kao negativni goodwill.
fala ti striko na trudu i podužem objašnjenju kojeg iskreno uz sav trud nisam bio u stanju u potpunosti razumjeti no kako sam već rekao moja zahvalnost..A fala i tebi ConOBrien ti si to meni zdravo seljački objasnija i svaka ti čast..uglavnom hvala obojici i tko prije iskopa kad je sjednica neka javi,ja mislim da će to biti krajem godine jer zašto ne izbjeći tih par posto harača u slučaju isplate(nadam se)dividende,e tad bi se pokazali da su pravi..no to je samo moje mišljenje..
bio ja danas malo do Splita,malo u drž.zavodu za mjeriteljstvo,a malo onako čisto iz sentimentalnih razloga posjetio sveučilišnu knjižnicu,a kad tamo sama prašina kamioni jure gori doli..ali koji kamioni-pa naravno od našeg LVCV,grade zgradurinu na kampusu da me je malo strah da ih susjedi iz onih zgrada poviše ne tuže da su im zatvorili pogled kolika je..a i most poprima obrise vidljive građevine..
pa ovo je baš jadno ali to je ono o čemu sam neki dan pisao..utipkam nalog da kupim ove 24 dionice u 12.59.20 i naravno da nisam uspio.. ova igra najbrži prst je totalni promašaj,svi se jadaju da nema likvidnosti ali kako će je i biti na ovaj način ma katastrofa..
http://www.dugirat.com/index.php?option=content&task=view&id=8140..ovo je stara vijest.. ali prije par sati ja na kavi čitam današnju nedjeljnu dalmaciju i vidim članak, neki intervju s gradonačelnikom Omiša,po sredini teksta ima jedna vrlo zanimljiva rečenica u vezi ovog projekta..e sad ja pokušavam da nađem tekst na internet izdanju slobodne dalmacije no ne uspjevam..uglavnom rečenica počinje"..Do kraja godine..će biti usvojen prostorni plan..bla bla..i onda se spominje projekt na lokaciji Garma-Ravnice.."ako netko drugi uspije bilo bi lipo da da prebaci taj članak ovdje da ga svi vide..
@flips, imas u FI komentar direktora Lava i onda jos interview u Slobodnoj o toj zoni.
kazu do kraja godine da ce poceti gradnja i to vlastitim sredstvima.
Bitno je da ce imati zatvoreno financiranje i da ce imati posla.
Evo malo noviteta vezano za našeg uspavanoga Lava.
ja se samo pitam kakve nam se sve dobre vijesti moraju poklopiti da se izvučemo iz ovoga blata..kupnja katastrofa.
Vidim quan da pratiš zbivanja oko Lavčevića, ali po ovome izgleda vrlo površno. Naime, ovdje se radi o Lavčević inženjeringu u kojem ovaj naš Lačević ima svega 15% udjela (ostatak MMTZ i Rako). Inače, preko ove firme se odvija doduše i glavnina posla koju Lavčević ugovori, ali se konačan rezultat (dobit) raspoređuje prema gore navedenom udjelu.
Moram priznati da je današnja postignuta cijena prilično smiješna te bi prema njoj ukupna kapitalizacija društva bila ispod 100 milja kuna što je s obzirom na nekretnine kojima raspolaže prilično nerealno. Međutim, s druge strane nemojmo zaboraviti ni vlasničku strukturu (MMTZ, LVCV, Cestar, Šakić..) prema kojoj John (MMTZ) i ekipa imaju debelo poviše 75% glasačkih prava pa je najveća opasnost da se ova dionica povuče s burze, a onda bi svoje dionice ili mogli prodati po ovim cijenama ili za par godina (kada bi eventualno mogla poćeti rasti) preko malog oglasnika i to opet ovoj gore nabrojanoj ekipi. Moram biti iskren da me trenutno ovaj gore navedeni scenarij najviše zabrinjava.