Luković: Rast kamata je moguć

Naslovnica Forum Komentari članaka Luković: Rast kamata je moguć

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Sve više se vidi kako je izjavom o drugom stupu mirovinskog osiguranja Sanader zabio autogol ne sebi ne svojoj Vladi već građanima ove države koji i ovako jedva spajaju kraj s krajem. Vidi se kako taj čovjek ima malo pameti i previše vlasti.

A gosp. Luković-a treba pritegnuti. Gospodin bi zarađivao iznadprosjećno kad cijeli svijet jedva spaja kraj s krajem. E pa to tako nemože. Kad će već jednom novinari ispričati cijelu priču za čije su novce kupljene dionice zabe od Lukovića na ATH? Zašto se to skriva od javnosti? Strah?

Još dok se uvodio drugi stup napisao sam jedan opširni članak o miorovinskoj reformi u kojem sam prognozirao da bi se lako moglo dogoditi ovo što se događa. Svijet osiguranja mi ga nije objavio, jer sam odbio izbaciti iz teksta ovu prognozu koja bila razlog članka koji sam im poslao. Zalgao sam se da bude samo prvi stup i dobrovoljnja štednja za starost (sadašnji treći stup), jer je bilo jasno što će se dogoditi. Sada pak vidim opet puuno nesnalaženja oko toga. Ne smije se administrativno ukidati drugi stup, ali niti biti protiv toga da oni koji to žele osiguranici iz drugog stupa zajedno s svojom ušteđevinom pređu u I stup, dakle pojačaju osiromašenu međugeneracijsku solidarnost i uzajamnost kako bi jednoga dana i sami imali od nje koristi. Jasna je stvar da će samo osuranici stariji od 45 godinai iskoristiti ovu mogučnost, cca 10 % prebjega. Nitko nema pravo to zabranjivati, a da nebude gužva to im treba zagarntirati kao trajno pravo.

Moja mala firma već 12 godina ima račun u zagrebačkoj banci, ja imam račun u zagrebačkoj banci, ali to neće tako bit zauvijek. Gospoda iz Zabe misle da su nezamijenjivi, ali uz sva računala i kalkulatore, mislim da su se malo preračunali, ponašaju se bahato, nisu partneri poduzetnicima u ovoj državi, a maćehinski se ponašaju prema građanima, i čini se da zaboravljaju od čega žive. I stoga, će mi neobično veliko zadovoljstvo biti napuštanje ove banke.

sutra je novi dan.

RBA je podigao kamatu sa 6.75 na 7.75 na auto kredite i to ne nove nego i na stare kredite.

ja sam sljedeći koji je napuštam.

New Report

Close