Puno obećava, malo izvršava, sve što stigne uzima.
Kad vidite da Upravu ili većinske vlasnike jednoga društva možete bez razmišljanja uvrstiti u gore pomenutu skupinu onda ne kupujte dionice tog društva.
Ko hoće moja 3 komada bivšeg LRHC, kom da ponudim. Izhebalisu me za cc 500 ojra . Može na pp. Treba mi za para. Većindkimsa mašalać💪
pišite na gamu, bunite se, meni su za divno čudo odgovorili
kao sve je po zakonu, svi mogu dokupiti itd
ne sumnjam u pravnu formu, sumnjam u zadnje namjere i krajnji ishod po moju imovinu
dečki, šećer na kraju
TKO JE UNATRAG 2 GODINE KUPOVAO ISPOD 173 E, A TO JE 99 POSTO PROMETA, ON NA TO MORA PLATITI POREZ OD 12 POSTO
dakle, moze ti biti prosjek iznad 173 eura i tu će to ojaditi gama, ali na taj gubitak MORAS PLATITI POREZ ZA SVAKU DIONICU KUPLJENU UNATRAG 2 GOD ISPOD 173 E
oj, radosti, oj liposti, dođi mi večaras, sam s diionicama game 🙂
pišite na gamu, bunite se, meni su za divno čudo odgovorili
kao sve je po zakonu, svi mogu dokupiti itd
ne sumnjam u pravnu formu, sumnjam u zadnje namjere i krajnji ishod po moju imovinu
To sam i rekao čini mi se na drugom forumu teško da se ovo ikako može srušiti ili osporiti. Zato je i spajanje da dokap ispod cijene bude otvoren za sve, a opet ne bude. Mali (ispod 15k€) ispadaju po nekoj srednje lošoj cijeni boljoj nego što se LRHC tržila prije obavijesti o spajanju… Dio velikih (država sigurno) ne sudjeluje u dokapu čime im vrijednost udjela pada 3x i onda vjerojatno squeeze…
Decki, ja ne razumijem kako ce se izvrsiti dokapitalizacija ako po novom imas recimo 4 dionice?Koliko novaca moram, da pripremim, da sodjelujem u procesu dokapitalizacije?
Moze ko na kratko, hvala i LP.
moras dokupiti 66 x 173 = 11 418 eura
ONDA MORAS – TO JE NAJVAZNIJE – U DOKAPU KUPITI SVOJ DIO NOVIH DIONICA – NA 1 NOVONAPAKRANU 70 U 1 IMAS PRAVO KUPITI 3 po 1123 e = 3369
11418 plus 3369 = 14787 E
samo tako možeš biti primljen u elitni klub
to ti je otprilike ovako – rh je demokratska država i svi punoljetni, ako imaju 15 000 E na računu, mogu birati i biti birani
pitanje glasi – perice, reci nam, je li tako da je rh demkr država gdje svi mogu birati i biti birani
da, učiteljice, tako je, turudić tako presudio
Investimir, dali znas moram li ja kontaktirati SKDD ili Gamu , da podnesem prijavu o stjecanju dionica ( iznos uplate) do 70sete ili ce oni meni poslati dokument( obrazec) sa kojem iznosem moram izvrsiti uplato do zaokuzenja na 70seto?
Moze koji kontakt, email ili broj telefona na koga se migu obratiti.
Puno hvala i LP.
Ne pratim vec par godina detaljnjije objave i kretanja na hr mocvari od trzista kapitala.
Međutim, jucer sam u posti dobio obavijest od SNH Game pa me to ponukalo da se opet javim.
Svašta sam vidio u zadnjih 15ak godina, ali ovaj plan na granici krađe je zaista nevjerojatan.
Imam svega 35 dionica, vecinom iz 2019. (nabavna cijena cca 200 eur) i sad mi velikodušno nude:
-dokup 35 kom po 173,70 eur što iznosi 6079,5 nakon čega bi u dokapu mogao kupiti još 3 nove dionice po 1123,92 što iznosi 3371,76 (sveukupno dodatno ulaganje u visini 9451,1)
-otkup mojih 35 po cijeni 173,70 eur (a placene su 200 eur prije 4 godine)
Cak bih i kupio dodantnih 35 dionica kako bih bio u mogucnosti sudjelovati u dokapu po nominali. Mislim da bi to bilo dobro ulaganje.
ALI!!!, tko normalan je spreman ići dalje s ekipom koja je osmislila ovakvu svinjariju pod izlikom “svi imaju istu mogućnost”!?
Nakon što država ne bude sudjelovala u dokapu i nakon što mali investitori budu de facto opljačkani, tko kaže da ova ista ekipa neće reći “evo nas na 95%, idemo sad u squeeze out”, da pwc nece opet iz palca isusati novi “fair value” pa ce nas izbaciti van za 500 eur po novoj dionici (a koja je ce biti placena 1123,92 u dokapu).
Tko od malih ima cojones ici dalje s tom ekipom?
Ja nemam, popusit ću 20% + inflacija od 2019. I to ću promatrati kao stop loss ovdje 😁
Rado bih cuo i druga mišljenja, pogotovo da me netko pokuša razuvjeriti, iako sumnjam da je to moguce.
Ne pratim vec par godina detaljnjije objave i kretanja na hr trzistu kapitala.
Međutim, jucer sam u posti dobio obavijest od SNH Game pa me to ponukalo da se opet javim.
Svašta sam vidio u zadnjih 15ak godina, ali ovaj plan na granici krađe je zaista nevjerojatan.
Imam svega 35 dionica, vecinom iz 2019. (nabavna cijena cca 200 eur) i sad mi velikodušno nude:
-dokup 35 kom po 173,70 eur što iznosi 6079,5 nakon čega bi u dokapu mogao kupiti još 3 nove dionice po 1123,92 što iznosi 3371,76 (sveukupno dodatno ulaganje u visini 9451,1)
-otkup mojih 35 po cijeni 173,70 eur (a placene su 200 eur prije 4 godine)
Cak bih i kupio dodantnih 35 dionica kako bih bio u mogucnosti sudjelovati u dokapu po nominali. Mislim da bi to bilo dobro ulaganje.
ALI!!!, tko normalan je spreman ići dalje s ekipom koja je osmislila ovakvu svinjariju pod izlikom “svi imaju istu mogućnost”!?
Nakon što država ne bude sudjelovala u dokapu i nakon što mali investitori budu de facto opljačkani, tko kaže da ova ista ekipa neće reći “evo nas na 95%, idemo sad u squeeze out”, da pwc nece opet iz palca isusati novi “fair value” pa ce nas izbaciti van za 500 eur po novoj dionici (a koja je ce biti placena 1123,92 u dokapu).
Tko od malih ima cojones ici dalje s tom ekipom?
Ja nemam, popušit ću 20% + inflacija od 2019. I to ću promatrati kao stop loss ovdje 😁
Rado bih cuo i druga mišljenja, pogotovo da me netko pokuša razuvjeriti, iako sumnjam da je to moguce.
… dobio sam “prijedloge” GAME putem SKDD-a (3):
1. ne dirati ništa (ja imam manje od 70 dionica) i oni će isplatiti br. dio. x 173,70 (ako sam dobro razumio!?)
2. dokupiti
3. prodati sve po cijeni od 173,70 (uz trošak bilježnika)
Čini se da je (ako imaš manje od 70 dionica) najjednostavnije ne raditi ništa i čekati isplatu br.dio. x 173,70…
Ova 1. opcija ima smisla ako ostaješ u GAMI sa “nekoliko novih dionica”, a za ostatak/razliku do 70 bivaš isplaćen…
… 1. opcija je čini se i najeftinija ako izlaziš i imaš manje od 70 dionica…