Ne znamo. Dionice su bili kupovali po 1900kn. Donijeli su bili i odluku o ponistavanju dionica ali nista od toga. Cekamo fi.
Sto rade s ovim otpustanjem vlastitih dionica? Zna li netko o cemu se radi?
Očito je, prodaju dionice ispod fer vrijednosti većinskom dioničaru na štetu firmi i manjinskim dioničarima.
Mozda se blizi nekakav rasplet situacije pa zaokruzuju broj dionica.
Naravno mi bi svi voljeli da su oni pokupili cerpov udjel i sve zajedno ponistili. No znamo da Ostoja uvijek govori da ga tih par postotaka dionica ne zanima.
po meni vrlo realno gledanje i vrlo izgledan scenarij. 80 posto od 2018 i cijena oko 1700 i puna šaka brade
Uzeo je kao primjer Dubrovačko-neretvansku županiju.
“Mi jesmo na 95 posto iz 2019. godine, ali Istra je na 105 posto, a Dubrovačko-neretvanska županija, sad ne govorim egzaktno, nego u generalnom smislu, na nekih 80 posto. Turizam na krajnjem jugu se najsporije oporavlja. Zašto? Pa zato jer je prometno izolirano područje, kao i Crna Gora.
Sve u svemu, kad zbrojite prometnu izoliranost i izloženost Rusima i Ukrajincima, dođete do situacije da imate 30 posto manje turista nego 2019. u Crnoj Gori”, poručio je.
Zašto u Hrvatskoj sezona rastura, a Crna Gora doživljava fijasko?
Realno će biti 80% EBIDTA iz 2019. To je Ok rezultat . Sad sam u Dubrovniku i stalno lete avioni (danas dolazi 67 aviona ). Sutra 58 .To je cca 20.000 dolaznih gostiju avionom za sub. i ned. Manjak čine predsezona (kasnije krenula) i posezona (ranije zatvaranje) , te manja potrošnja gostiju. Špica sezone je Ok.
Dubrovnik je ocito zaspao. Navikli su da se turizam sam od sebe dogadja. Toliko imaju blagodati za privuc turiste, samo moraju zasukat rukave i napravit pricu. A ne derati cijenama ljude.
Zanimljivo u izvjescu da je trosak radne snage pao za 1/4. Sto se dogadja?
Zanimljivo je i ovo prekrcavanje preko burze. Zar se ti paketi nisu mogli dogovoriti i kupiti van burze.
Jesu li hoteli prodani? Te se ova sezona samo odradjuje.