Dečki, sta vi mislite, kakva če bit turisticka sezona u CRO&SLO ako CORONA virus u Aziji raztura?
Lp
Turisti iz Kine su ostvarili 0,6% od ukupnog broja noćenja u Hrvatskoj u 2019. godini. Iz Japana 0,2%, iz Koreje 0,4%.
Pa ako kupe ove hotele u Portorožu i izgrade Albatros II što koliko ja znam je u planu za slijedeću zimu bit će vieći od LRH po broju soba. A po prihodu bi bili puno veći. Ovi hoteli u Portorožu prihoduju 30 mil eur, a vjerujem da će nakon izgradnje Albatrosa i sadašnji kapaciteti donositi oko 30 mil eur što je prihod od preko 400 mil kuna, dok je LRH u trenutku prodaje imala 320 pa ti vidi.
No taj mi je zec još u šumi. Priča se o prodaji ali ja ne vidim ništa konkretno?
Istina sad to prodaje banka pa to ne mora možda ići sve onako javno kao zadnji puta.
Naznaka da se nešto sprema ima, ali sjetimo se kako je bilo i do sada. Samo se od jednom zaustavi trgovanje, izađe obavijest i vlasnik si novih hotela :))
Dečki, sta vi mislite, kakva če bit turisticka sezona u CRO&SLO ako CORONA virus u Aziji raztura?
Lp
Turisti iz Kine su ostvarili 0,6% od ukupnog broja noćenja u Hrvatskoj u 2019. godini. Iz Japana 0,2%, iz Koreje 0,4%.
[/quote]
S tim da bi rekao da je taj postotak u odmorišnim hotelima tipa Cavtata i Portoroža još i manji
Pa ako kupe ove hotele u Portorožu i izgrade Albatros II što koliko ja znam je u planu za slijedeću zimu bit će vieći od LRH po broju soba. A po prihodu bi bili puno veći. Ovi hoteli u Portorožu prihoduju 30 mil eur, a vjerujem da će nakon izgradnje Albatrosa i sadašnji kapaciteti donositi oko 30 mil eur što je prihod od preko 400 mil kuna, dok je LRH u trenutku prodaje imala 320 pa ti vidi.
No taj mi je zec još u šumi. Priča se o prodaji ali ja ne vidim ništa konkretno?
Istina sad to prodaje banka pa to ne mora možda ići sve onako javno kao zadnji puta.
Naznaka da se nešto sprema ima, ali sjetimo se kako je bilo i do sada. Samo se od jednom zaustavi trgovanje, izađe obavijest i vlasnik si novih hotela :))
Mislim da se ne radi o akviziciji van Hrvatske.
Ja ne znam o čemu se radi. Pratim sve što mi je “sumnjivo” ali nisam za sada locirao metu. Shvatio sam jedino da se nešto sprema jer imam neke naznake, ali ne mogu provaliti što.
Čak sam sumnjao da ova spajanja na SUKC imaju veze. Jako je jednom prodao, što znači da je spreman to opet, ali to mi se nikako ne uklapa. Za početak on to neće dati jeftino, a Ostoja/Šehanović kupuje jeftino i prodaju skupo.
Za ovo u Portorožu se jedino već duže priča da će u prodaju, znamo da je Ostoja tamo kroz kupnju dionica u Istrabenzu kupio karte za stolom. Za LRHC to bi sigurno bilo zanimljivo. Na postojećih 500 dodati još 750 i ovladati sa 60% kapaciteta isplatilo bi se dati i koju kunu više nego su navikli plaćati.
Kod nas trenutno nisam siguran da vidim neku interesantnu metu, ali moguće je da ne gledam dobro.
Sad vidim da su u igri i hoteli Bernardin?
Znači kolač u Sloveniji je 1900 soba ?
Sa 500 postojećih, 200 u planu i tih 1900 ovladali bi slovenskim turizmom na obali.
Mislim da je arbitraža u tom slučaju riješena 🙂
Teško da bi slovenska politika otrpila da hrvatska tvrtka u ovom trenutku zavlada slovenskim primorskim turizmom. Već vidim naslov u Delu, nakon Piranskog zaljeva izgubili smo i Portorož
Ne znam tko je od ljudi ovaj novi “look” odobrio ali ovo je nestavrno lose napravljeno i mnogo nepreglednije nego prije.
P.S
CEMU TI TOLIKO VELILKI RAZMACI ???
kada postam odem na prvi post-ZASTO?
I da ne mogu se editirati postovi kao prije….
namom profilu pise da je otvoren 2018 a ja sam otvorio 2007 ili 2008 … tako to bude kada se posao da u ruke mladom i pametnom studentu kojemu je ovo prvi veci posao…a onda se u pola projekta mijenja cijeli projekt naglavacke drugacije.