koliko je lrhc u ponedjeljak?
1300?
Već je bila relativno nedavno na 1200.
To je svakako prvi korak.
Neće cijena biti puno veća niti u prodaji. Ako pređe 2000 kuna to će biti zgoditak 🙂
Pogledajte LRH 🙂
A što će tek ovdje biti ?
admine, možeš li sada javiti svojima da konačno stave pravu cijenu ove dionice na web…kada se već toliko posvuda hvalite koliko ste dobri.
to bi bilo upravo mrvicu “poslovno” od vas. koji ste 100% poslovni.
🙂
hvala unaprijed!
Nije đabe Sehanovic prodao na 1900kn. On zna da ni za 3 god. cijena nece biti puno veca, a u slucaju recesije nece biti ni tolika.
Zadnjih par dana je logika na ovoj dionici bila da ce stici lova sa lrh i da ce i ovo odradit rast. No cini se da nas ceka ostra zima i prizemljenje.
Po analogiji lrh da ide lrhc danas u prodaju bila bi valjda 2000 kuna. Sitno preko.Ali.kada je očerupaju pada na 1900 do 2000.
Znam da smo sada svi razočarani. Ja sam vjerovao da će prodaja LRH pokazati da hotelske tvrtke nisu samo EBITDA koje sam se ja uvijek držao. Trebao sam se držati i dalje. Velika škola za mene.
Da se razumijemo. U LRH sam od 2012, a u LRHC shodno tome od početka. Pratim poslovanje vrlo detaljno i nadao sam se da će se kroz preuzimanje dobiti neka premija u odnosu na to poslovanje. LRH je prodana za cca 10 EV/EBITDA (2020) tj za 11 EV/EBITDA (2019)
Da sam se držao onoga što je godinama stajalo u mom potpisu mogao sam fulati max 10%. Podlegao sam nekom drugim očekivanjima, tj cijenama nekretnina. To je očito krivo. EBITDA je izgleda jedino mjerilo, što je meni sasvim nelogično. Po tome ispada da su hoteli LRHC skuplji od hotela LRH jer imaju višu EBITDA. No nas kao investitore ne zanima dali su hoteli od papira, nego koliko zarađuju.
Žalim reći da mene ovo razočarenje neće odgovoriti od ulaganja jer rezultati na duge staze su i dalje jako dobri. Početna kupnja većeg dijela LRH je bila 2012 po cca 1750 kuna u prosjeku. Dokupljivao sam i dalje ali uvijek je to bilo u nekim trenucima kada je cijena jedno vrijeme “zaspala” ili se korigirala. Znači uvijek po dosta manje od 10 EV/EBITDA. Kako je EBITDA rasla vrlo značajno tako je rastao i prinos. Na LRH i LRHC meni je prinos zajedno oko 20% na godinu od početka ulaganja. Bio je u nekim trenucima i 25%. Zato sam ostao do kraja i LRH iako sam sebi govorio da neću špekulirati na preuzimanja jer to je potpuno nepredvidivo. Naravno da sam prodao odmah po objavi preuzimanja po 4400-4500 pogriješio bi. Jer ipak je to +5% na tu cijenu. No mogao sam možda dokupiti LRHC jeftinije.
Ovdje sam puno kupio po cijeni do 1100 kuna kada su se firme razdvojile i nešto u ovoj korekciji cijene.
Šehanovićeva cijena po kojoj je prodao nije mjerodavna. Ostoja i ekipa su posudili dionice firmi da bi mu isplatili bonus i na tome uštedili zato što su to napravili kroz dionice. Sasvim legitimno, a i nama je čak u interesu. Zar bi bilo normalno da je on prodao nazad Ostoji po više? Ili manje?
Znači to za mene nije mjerodavno.
Ja se vraćam svojim ekselicama. Ono što me je otrijeznilo na LRH primijeniti ću na LRHC.
Dobro jutro Dalibore i vama kolege,
molim nastavite pisati i komentirati na LRHC idemo dalje pratiti i razvijati hotele u Cavtatu i Portorožu.
Srdačan pozdrav