Ne vidim zašto bi odlučivali 2 puta. Osim ako su shvatili da je prosječna cijena loša ideja.
Ma da, ali eno na HIMR odluka iz 3 mjeseca, a prodaja bila prije tjedan-dva. Znači to nitko ne zna kad će se realizirati.
Ma da, ali eno na HIMR odluka iz 3 mjeseca, a prodaja bila prije tjedan-dva. Znači to nitko ne zna kad će se realizirati.
Prije će to Ostoja prodat nego CERP. 🙂
kada ode i San Francisco…
Pardon i LRHC
Prodati će se neuupitno, samo pitanje kada.
Možda doslovno sutra, a možda za tri godine
Ma neće sutra. Polako. Sutra bi vrijedilo samo 3000 kuna.
Za jedno 4-5 godina kad bude bilo 1600 soba i radilo prihod od 50 mil eur
Sjetite se ovog posta jednom 🙂
Dalibore,
ne vjerujem bas da ce se za 1600 soba cekat 4-5 godina. Mislim da ce taj cilj biti ostvaren najdalje iducu godinu i sve ce biti na 4 i 5 zvijezdica.
Za Albatros je UPU izmijenjen i znamo da tu ide 250 soba. To je i neka investicija od bar 15-20 mil eur. Pričalo se da bi se Epidaurus dizao na premium. Dali bi tu išlo još nešto soba ne znam, ali to bi isto bila značajna investicija. Isto tako u Portorožu Metropol proširenje. Mislim da u Portorož ide do 200 novih soba. Kad zbrojiš kolika su to ulaganja, i podijeliš sa zaradom to treba jedno 3 godine da se investira iz zarade. Mogu naravno dići odmah kredit, ali to im do sada nije bila praksa. Zato predviđam da za 3-4 godine to sve bude u funkciji i krediti isplaćeni, pa tek onda prodaja.
Za Albatros je UPU izmijenjen i znamo da tu ide 250 soba. To je i neka investicija od bar 15-20 mil eur. Pričalo se da bi se Epidaurus dizao na premium. Dali bi tu išlo još nešto soba ne znam, ali to bi isto bila značajna investicija. Isto tako u Portorožu Metropol proširenje. Mislim da u Portorož ide do 200 novih soba. Kad zbrojiš kolika su to ulaganja, i podijeliš sa zaradom to treba jedno 3 godine da se investira iz zarade. Mogu naravno dići odmah kredit, ali to im do sada nije bila praksa. Zato predviđam da za 3-4 godine to sve bude u funkciji i krediti isplaćeni, pa tek onda prodaja.
A zasto bi netko prodao firmu u kojoj je ili će uskoro biti preko 90% vlasnik? Mislim, zašto bi prethodno okrupnjavao vlasnistvo? Da zaradi?
Ja mislim da će firma biti delistana i da će biti 100% privat. Ne vidim tu neke velike svrhe ulaganja. Sad je stvar cijene isplate, al neki burzovni prosjek cini mi se prilično logičan. Nešto slično kao i kod ATLN.
U TOP 10 se vidi da je CERP prodao onih 100 kom od neki dan.
Više mu se ne prodaje na 1400 kn.
Šteta….😪
kolege,
koja će biti shema Cerpove prodaje?
Hoće li prodavati po 100kom ili po kojem kriteriju će odlučiti količinu?
Odokativnom kriteriju?
A cijena?
Ovo nije nezanimljivo….