LRHC (LRH Hoteli Cavtat d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRHC (LRH Hoteli Cavtat d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislim da nije problem to što je cijena ove dionice toliko pala nego je veći problem to što kupnje jednostavno nema ni na ovim niskim razinama. Možda će se trezor uključiti na cijeni preuzimanja društva od prije par godina . Kada vratimo film unatrag izgleda kao da je cijena sa relativno malim iznosima napumpana kako bi se mogao isplatiti što veći bonus. Pri tome za onoga tko na tome radi nema rizika niti gubitka ukoliko zna da će na određenoj razini društvo otkupiti dosta veliki iznos za isplatu bonusa. Sada smo ostavljeni na vjetrometini i sve priče o vrijednosti po sobi ili zaradi po sobi su bespredmetne jer ovdje neće biti prodaje niti će se isplaćivati dividenda (slično kao Solaris). Izgleda da nema ništa od proširenja kapaciteta i da su to sve bile samo priče bez pokrića.

I meni se čini da je ekipa odradila posao za sebe i samo sebe. Zanimljiva je bila i podudarnost podataka koje su nam tu neki likovi gotovo pa svakodnevno servirali, i to godinama, dok se pripremao teren za “obiranje vrhnja”, a za koje je bilo jasno da su insajderski.

Neću coprati i ne zanima me, ni ova, a ni sestrinjska dionica, no kako vrijeme odmiče, sve je jasnije kako ništa “ovdje” nije bilo slučajno.

čisto lupetanje i baljezganje

dionica je uvijek prsatulav poslovanje – ovdjecse 6aboravljs koliko je lrhc narastao u prihodikma i ebitda

sad cijena kloizi i odmah baljezganje

ovobje burza decki – tehn na minus ev eb8itda, lrhc ispod 8

i sta sad – thnk valja, lrhc ne valja. aha

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Je narasli su parametri, ali nagrada je bila vezana uz cijenu dionice. A ta je “kombinirano” gledano narasla nekoliko puta.

Kako netko može gađati poslovne performanse samo dva društva, a o ostalim turistima uglavnom ne imati bilo kakvu suvislu procjenu?

Isplaćeno je 37 milijuna kuna neto sto je bilo oko cca 55 milijuna kuna bruto. Netko bi sve to radio i za desetorostruko manji iznos.

čovjek je odradio i to naplatio

cijena nikad nije vila otisla lpreko 210 ebitda i to normalna cijena i to znsaci da trziste ipak pazi na parametre

sad je ispod 8 i to znaci da je diskont uvijek tu – sad na ovoj sad na onoj dionici

poslovanje je besprijekorno i to je needino vsazno

cmizdrenje i durenje je jalova rabota na burzi

Ovdje je zapravo pravo pitanje… kako su Darko Ostoja, Tin Dolicki i ekipa postali vlasnici udjela vrijednih stotine milijune kuna u “bespućima hrvatske privatizacije”.

Svaka čast i njima i Šehanoviću, no niti jedan drugi turisticki menadžer u RH, čak ni u mnogo vecim hotelskim kućama nije dobio ni desetinu tog iznosa na ime bonusa u posljednjih 6 ili 7 godina. Pitanje je čiji je to sve novac i za koga se izvlačio.

Svatko tko je kupovao dionice znao je taj ugovor.

Svatko tko je kupovao dionice znao je taj ugovor.

upravo tako – sve stoji u izvjescima vec dvije godine

al vidim ja da je naimas di si buio 91 mislilac

dzaba rijeci trositi

Meni je svejedno, ja u LRHC i u LRH nemam interesa, al vidim da ti voliš kultove ličnosti.

Ništa ovdje nije, vidi mi se, bilo slučajno.

Joj, nešto tvrdite i sa time već pola strane tupite, a niste se potrudili ni mrvicu informirati. Stranica 93 prospekta, bonus je određen u odnosu na teoretsku cijenu u EV/EBITDA 10,5 i cijena nema nikakav utjecaj. Dionice koje je LRHC kupila da bi ih dala Šehanoviću i od njega ih onda otkupila su samo sredstvo plaćanja kako ne bi kao i u LRH pola otišlo na porez i doprinose, a bonus je jednaki kolika im god bila cijena.

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

Teoretski ili neteoretski činjenica je da je isplata bonusa djelovala dodatno nepoticajno na kretanje cijene. Ja nisam ni znao za sve te propozicije navedene u Prospektu. Sehanovic, ali i predsjednik NO, “velestovani” Tin Dolicki, uz podršku najvećeg dionicara (iako je pitanje tko je najveći gazda ili glavni gazda), su se zaštitili bolje od ličkih medvjeda u ZOO-u. Oni se uvijek i u svakoj situaciji naplaćuju, a ostali mogu samo nijemo promatrati i nadati se jel… nečemu. Sto god to bilo.

Uappredbe radi, sa navodnim bruto iznosom isplaćenih bonusa od cca 55 milijuna kuna (za oba društva) mogli su sagraditi hotel od 75 soba po cijeni ključa od 100k eura.

bit ce kako tata dalibor kaze

Teoretski ili neteoretski činjenica je da je isplata bonusa djelovala dodatno nepoticajno na kretanje cijene. Ja nisam ni znao za sve te propozicije navedene u Prospektu. Sehanovic, ali i predsjednik NO, “velestovani” Tin Dolicki, uz podršku najvećeg dionicara (iako je pitanje tko je najveći gazda ili glavni gazda), su se zaštitili bolje od ličkih medvjeda u ZOO-u. Oni se uvijek i u svakoj situaciji naplaćuju, a ostali mogu samo nijemo promatrati i nadati se jel… nečemu. Sto god to bilo.

Uappredbe radi, sa navodnim bruto iznosom isplaćenih bonusa od cca 55 milijuna kuna (za oba društva) mogli su sagraditi hotel od 75 soba po cijeni ključa od 100k eura.

Pad cijene Valamara sa 45 na 32 je djelovao nepoticajno za sektor, a LRH i LRHC nisu padale jer se očekivala prodaja LRH-a. Sad kad se Valamar oporavlja, bilo bi logično i da se čitav sektor oporavi. Posljednje preuzimanje, a to su bili Maestrali, odrađeno je po maestralnim fundamentima.

Kaže hrvatski Buffett, a to sam ja: Kad forumaši kukaju, pametni skupljaju.

New Report

Close