Ma na žalost to odražava poznavanje problematike kod naši političara.. Tržište je u ljeto 2007 bilo gdje je bilo i ne mislim da je LRH baš nešto bila prenapuhana.. 6000 kuna ako podaci pokazuje da imovina vrijedi cca 5000 i nije neka napuhana cijena. Tržišne cijena ne znači ništa, kod LRH npr ako imamo konačno i izvršno rješenje HANFE po 6000 a cijena do nagodbe je bila na 1500 bi rekao da se radi o povjerenju u pravni susutav, a ne o procijeni vrijednosti dionice tj same LRH. Kupovati dionicu u državi gdje se ista ne ne pridržava zakona koje je donjela i pokušava ih izigrati… Pa vjerovatno je zato dionica bila na 25% vrijednosti obvezne ponude
Što mislite što će se ovdje događati s dionicom ako se ništa ne dogodi u pravnom smislu? Sad nakon ponude, da li je Ostoji u interesu da ide na mrcvarenje ili mu je u interesu da podigne dionicu?
Što mislite što će se ovdje događati s dionicom ako se ništa ne dogodi u pravnom smislu? Sad nakon ponude, da li je Ostoji u interesu da ide na mrcvarenje ili mu je u interesu da podigne dionicu?
Mislim da prvo ide dolje na 1600-1800 Kn.
Tako će biti cca 1-1.5 godina.
Onda tek počinje rast … kada će ju se prodavati.
Ako pak Ostoja počne komadati firmu onda je sve ošlo u propast. Nažalost takav scenarije je moguć ali nije mi baš vjerojatan. U svakom slučaju komadanje neće ići na dizanje cijene.
Mislim da Ostoji nije uopće nije važna cijena dionice. Pretpostavljam da će malo pasti na 2000-2100kn. A onda sve ovisi o dokapitalizaciji, no pošto nam to Ostoja kuha mogli bi lako ostati bez svega. Jedini spas je tužba i tužba, drugačije ne vrijedi
Prema mojim saznanjima dokapitalzicaje nebi trebalo biti u ovoj godini.. U samoj LRH postojali su neki planovi što će se i kada raditi i mislim da će se što se same tvrtke tiće nastaviti raditi po tome .. SNHO će si svakako pokušati osigurati 3/4 večinu za što manje novaca jer ne želi da im itko smeta.. Ako u ponudi prikupe svega 3-4% cilj su postigli jer onda dokapitalizacijom dolaze do 75% bez ikakvih problema. Dali će se odlučiti rascijepkati i prodati ili prodati kao cijelinu ne znam, a u ovom trenutku to ne mogu znati ni sami. No s druge strane LRH je grad-hotel, potecijalni mali Monte Carlo i ako bi se netko ozbiljno time pozabavio na duge staze možda ima želju da jednog dana postane i "princ Kvarnera" :))
Rezimirajući ukratko pisanje velike većine forumaša-dioničara LRH došao sam do nekoliko zaključaka;
1.Nitko ili gotovo nitko ne vjeruje u rast cijene LRH nakon preuzimanja već vrlo vjerovatno pad:
2.Velika većina ne vjeruje u pravnu državu,odnosno uvjerena je da Opatija i dr. neće izvršiti svoju obvezu ,
3.Gotovo nitko buduću dokapitalizaciju-e LRH ne "doživljava" kao nešto dobro za male dioničare,
4.Oni koji najviše zagovaraju tužbe,gotovo je sigurno neće ih podići!!!
Pozdrav