zašto ste stalno spominje brojka od 5 dionica, mislite da se ljudima ne isplati udružiti pa tužiti ili to ima veze sa dokapitalizacijom?
zašto ste stalno spominje brojka od 5 dionica, mislite da se ljudima ne isplati udružiti pa tužiti ili to ima veze sa dokapitalizacijom?
razmislite o VPS, koliko bi iznosili odvjetnički i sudski troškovi, a tek koliko u slučaju gubitka spora…
ne vjerujem da je itko voljan predujmiti troškove u ime cijele družine, a niti jamčiti za iste
za sada ima samo par hrabrih koji se već bore dok ostali zavijaju na mjesec ….
razmislite o VPS, koliko bi iznosili odvjetnički i sudski troškovi, a tek koliko u slučaju gubitka spora…
ne vjerujem da je itko voljan predujmiti troškove u ime cijele družine, a niti jamčiti za iste
za sada ima samo par hrabrih koji se već bore dok ostali zavijaju na mjesec ….
[/quote]
Možda ne zavijaju nego čekaju ishod Ostojine ponude jer nakon toga je vrlo brzo moguće da se dogodi neko neočekivano rješenje.
Ne zaboravimo da tada na tržištu neće biti više od 5-6% “slobodnih” dionica (dakle upola manje nego sada) i da cijeli iznos tada ne bi prelazio 130 mil. kuna, što nije mnogo … pogotovo imajući u vidu da s njima Opatija ponovno stjeće kontrolni paket dionica!
Ej Djmoviću, na kraju ne bi bilo tako skupo za kontrolni paket najbolje turističke u zemlji.
Ako ima tko u SDP-u ko iamlo misli svojom glavom ovo nije tako loše na kraju.
Nlazim se kao i većina "forumaša" u prilično delikatnoj situaciji da li prihvatiti ponudu SNHO-a ili ne,
iako i na cijeni od 2250 kuna po dionici imam izvjesnu dobit.Malu,ali dobit.
Problem mi predstavlja što ne vjerujem "Ostoji" i ekipi vezano za dokapitalizaciju i uopće.
Također me je kao kvalificiranu osobu užasnulo to da sutkinja na Trgovačkom sudu odbija donijeti presudu prije presude upravnog suda(vezano za obvezu sklapanja ugovora o otkupu dionica), iako je rješenje Hanfe pravomoćno???
Bojim se i "sprege" pozicije i opozicije,predsjednika države,lokalne vlasti i djela medija koji se
trude obezvrijediti rješenje Hanfe na sve moguće načine.
Veliko je pitanje da li Hanfa bilo što poduzima vezano za sankcije Opatiji i dr. vezano za
nepodnošenje ponude? Vjerovatno ništa.
Treba ipak biti pošten i priznati da je velika većina nas očekivala veću ponudu SNHO-a i
mislila njemu prodati dionice.Ja sam očekivao barem 3200 kuna iako sam naravno znao da
je teoretski moguća i po 2250.
Također smatram da javnost nije više na našoj strani ili je nezainteresirana.
Jedino se Slovenci "bore" za poštivanje obveze Opatije i dr. i to je dobro jer kao članica EU ima
određene mogućnosti.
Nisam još ništa odlučio .Nadam se da će netko veći početi kupovati na razini 2250 kuna jer ako se
to ne desi znači da nitko relevantan nije optimista vezano za obvezu Opatije i dr.!
Pokušati ću odlučiti trezveno.
Pozdrav
ali zna to i Ostoja i tko zna kakav će biti oblik dokapitalizacije. Ja očekujem nešto papreno
Kada bi Opatija bila u ponudi i dala ju Ostoja bi morao počekati a onda poslije Opatija ima vremena ipak malo razvodniti dokapitalizaciju jer ipak bi imala kontrolni paket.
http://www.vecernji.hr/vijesti/opatiju-stecaj-tjeraju-oni-koji-zele-zaraditi-liburniji-clanak-240109
opet ona stara – puj pik za nas zakon ne vrijedi
pitli su HANFU i rekli su im da ce dobit obvezu
Ignorirali su to i dobili obvezu
na osnovu toga ja sam investirao novac
I sad sam pohlepni spekulant
bas mi se svidja ta uloga, ha ha
Kaže: Hrvatski fond za privatizaciju najavio je žalbu protiv rješenja riječkog Trgovačkog suda kojim nije dopušteno zaključenje nagodbe o dionicama Liburnia Rivijera Hotela…
Rješenje kojim je odbijena nagodba je doneseno 29. 12. 2010.
Rok za žalbu je 8 dana nakon primitka rješenja/preusde.
Danas je 16. 01. 2011.
Ili je Hrvatska pošta očajno spora pa ovi još imaju vremena za žalbu ili neko nekome prodaje priće. A ja bi rekao da su neki opatijci još veće naivčine od nas malih.