nakon isteka ponude cijena će vjerojatno pasti nešto
ali količine će sigurno biti simbolične
sada je zadnji vlak za nekog tko želi jače ući u lrh
možda i zato kupnja jača [cool]
Daj malo pojasni tko ce biti prodavatelj? Ostoja narednih godinu dana ne smije ni kupovati ni prodavati, svi drugi koji su u frci mogu prodati po 2250. Zašto bi netko čekao 3. veljače i tukao po bidu po 1800 ili 2000 kad može prodati 02.02. po 2250????
[/quote]
pa ima on svije igrače za sve
vlada
hanfa
dorh
sudovi
odvjetnici
prijatelji
torbari
niz nastavi sam….
baš će mu biti problem da neko kupuje pa da mu preproda
za godinu dana
isto kao što mol ne kupuje sada,već to ameri rade za njih
SNHO je vlasnik 61% i ne vidim kako bi mu sad kad je dobio to što je tražio odgovarao pad cijene. Možda bude upravao suprotno vašim očekivanjima. Možda SNHO sa svojim tajnim kupcima koji i danas kupuju, napumpa cijenu kako bi olakšao Opatiji i malim dioničarima. Koliko bi nas tužilo Opatiju da je cijena na burzi 5000 kn [shocked]
Vjerovatno ste vi u pravu ali ja eto ne vidim puno argumenata zašto bi cijena morala pasti.
pogledaj lucidus inu i ostale kak su prošli normalno je da padne
na ini ti ide "navlačenje" pa čišćenje [thumbsup]
SNHO je vlasnik 61% i ne vidim kako bi mu sad kad je dobio to što je tražio odgovarao pad cijene. Možda bude upravao suprotno vašim očekivanjima. Možda SNHO sa svojim tajnim kupcima koji i danas kupuju, napumpa cijenu kako bi olakšao Opatiji i malim dioničarima. Koliko bi nas tužilo Opatiju da je cijena na burzi 5000 kn
Vjerovatno ste vi u pravu ali ja eto ne vidim puno argumenata zašto bi cijena morala pasti.
A možda će i SNHOu odgovarati veća cijena LRH. Tko zna. Zato će sad pokušat skupit što je više moguće dionica po 2250, a situacija im svakako ide na ruku. A što manji broj dioničara ostane bolje za SNHO.
Evo jednog mogućeg scenarija – zavuku cijeli slučaj do izbora, na izborima s obzirom na današnji kraDZ, pobjeđuje silom inercije SDP, SDP sa svojom većinom mijenja zakon i koristi ga retroaktivno
I riješen je slučaj malih dioničara 🙂
Nastavljamo u revijalnom tonu…….
Sdp bi mijenjao zakone(sad znate za kog ne glasati na budućim izborima)
http://www.liburnija.net/promjena-zakona-kao-spas-za-opatiju/
Kako misle zadovoljiti male dioničare izmjenom zakone ??
[shocked]
[/quote]
Evo jednog mogućeg scenarija – zavuku cijeli slučaj do izbora, na izborima s obzirom na današnji kraDZ, pobjeđuje silom inercije SDP, SDP sa svojom većinom mijenja zakon i koristi ga retroaktivno
I riješen je slučaj malih dioničara 🙂
Nastavljamo u revijalnom tonu…….
Sdp bi mijenjao zakone(sad znate za kog ne glasati na budućim izborima)
http://www.liburnija.net/promjena-zakona-kao-spas-za-opatiju/
Kako misle zadovoljiti male dioničare izmjenom zakone ??
[shocked]
[/quote]
[/quote]
Kada Linić & Co. dođu na vlast, prvo će se pobrinuti za svoje (što je na ovim prostorima "normalno"). U tome, u slučaju LRH, ih jedino može spriječiti EU i možda neki iznenadni deal s ostojom "da i on malo pomogne" i sve seriješi na zadovoljstvo preostalih dioničara.
Gledano matematički mogućnost zarade je 200% (2.2k na 6.x k minimalno uz kamate). iz Forex-a postoji pravilo da svaki rizik mora biti dvostruko pokriven (samo oko 25-33% trade-ova uspjeva).
Kako to nekome paše neka prema ovome provjeri i odluči.
Dodatno otežavajuća okolniost je da love (isplate dobitka) sigurno neće biti za neki duži period sigurno. Ako ne bude iznenađenja (u koja ne vjerujem ali su uvijek moguća) to se neće riješiti ispod 2 godine minimalno.
P.S.
Dao bog da sam u krivu što se tiče rokova.
SNHO je vlasnik 61% i ne vidim kako bi mu sad kad je dobio to što je tražio odgovarao pad cijene. Možda bude upravao suprotno vašim očekivanjima. Možda SNHO sa svojim tajnim kupcima koji i danas kupuju, napumpa cijenu kako bi olakšao Opatiji i malim dioničarima. Koliko bi nas tužilo Opatiju da je cijena na burzi 5000 kn [shocked]
moguće, ne vjerujem da bude više od stotinjak tužbi
moguće, ne vjerujem da bude više od stotinjak tužbi
[/quote]
100 tužbi * prosječno 100 komada * 6.000 + zatezna =
vrijednost tužbe – min cca HRK 60 mln – 100 mln – a da uzmemo doličkoga za odvjetnika 🙂
pa ako dionica malo i sklizne, dokapitalizacijom bi trebala porasti
Otkuda Vam takav zaključak???
Pozdrav