LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Hrvatska/HFP-svim-silama-zeli-ponistiti-nagodbu-s-Opatijom-o-dionicama-LRH

a i u današnjem tiskanom večernjem sam pročitao naslov tipa

Nije politikanstvo: Opatija ima obvezu ponude po 6000 kn

to kaže Ante

sve ponovo tralala la

jedino je novo kako kaže da obvezu nije donio do dolaska Dujmića samo zato što je čekao odluku Upravnog suda o žalbi SNHO a ne zbog politike tj. promjene vlasti u Opatiji

eto sad i u digitalnom formatu
http://www.vecernji.hr/biznis/grad-ima-obvezu-prema-zakonu-igri-nije-politikantstvo-clanak-238520

bu palai ispod 1800 a onda odluka pa kak bude

" A tim se većinski dioničar SN Holding već koristi pa je tako navijestio dokapitalizaciju. Dujmić tvrdi da je za takvo što potrebno odobrenje svih članova Nadzornog odbora, a grad ima jednog svog predstavnika u NO-u. Dokapitalizacija znači i smanjenje udjela grada Opatije u LRH."

kao problem ga je izbaciti iz NO :)) pa nemaju glas, stvarno su naivci..

I sad zanemarimo sve što se događa, ostoja je dobio svoj dio kako je dobio, zar nijednom fondu npr mirovinskom nije zanimljivo ovih 13% dionica da se npr. namjeste na 3000 kn? Da li bi ova firma bez obzira na sve trebala solidno poslovati u budućnosti? Ili i oni znaju s kim imaju posla

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Ma u ovoj državi ti se zna šta je čije. Sve su oni to podijelili još prije 20 godina.

Only God, Muammar and Libya!

dakle svi držite, nitko neće malo špekulirati [lol]

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Preuzimanja-i-spajanja/Upravi-LRH-ponuda-SN-holdinga-prihvatljiva?homesrclink=carousel

pazi komentara novinara

No zanimljivo je da Uprava u mišljenju nigdje nije spomenula da je u obvezi objavljivanja ponude za preuzimanje i Nova Liburnija, tvrtka u kojoj su vlasnički udjeli Grada Opatije i obližnjih općina, te kako bi oni za dionicu morali ponuditi oko 6000 kuna po dionici.

Iako je gotovo sigurno da dioničari tu informaciju znaju, bilo bi ljubazno da ih se još jednom podsjetilo.

gospođa morgović je sentimentano vezana za dionicu pa neće da proda

o da da da

@sokolić
U tome i jest dobar dio problema! Očito da fondovi ne žele LRH po višoj cijeni od ponuđene!
Zar to ne znači da nemaju povjerenja u "Ostoju".Nemam niti ja,jer kada prođe javna ponuda
cijena bi mogla dolje.Nitko neće, barem od većih ,imati interes za kupnju bez mogućnosti utjecaja
na poslovanje društva.
Nadalje ostaje pitanje da li fondovi ne vjeruju u opstojnost ponude Opatije i dr.?Očito ne jer
im dionica nije interesantna po ni po 2250 !
Nadalje,morate znati da pravna bitka protiv Opatije i dr. može trajati godinama pa i desetljeće i više.
Također morate znati da Trgovački sud u Rijeci smatra mjerodavnim odluku Upravnog suda iako je
rješenje Hanfe pravomoćno?!
Dakle na sudu se može nažalost još i izgubiti,a onda postaje aktuelno pitanje troškova postupka koji
nisu mali pogotovo ako imate veći broj dionica i sl.!
Ništa ne sugeriram ,ali da donesete razumnu odluku treba razmotriti trezveno sve činjenice.
Naravno da i ja ocjenjujem sramotnim ponašanje svih aktera ove "priče" koji pričaju o pravnoj
državi po potrebi i samo kada njima odgovara.
Ali emocije ovdje nažalost ne pomažu.
Možda pritisak slovenskih dioničara i EU.
Ovdje nažalost nemamo značajnijih saveznika.
Pozdrav

Na skupštini je SNHO imenovao NO i Upravu (proširio, ali mogao je napraviti što je htio) i sad ta Uprava daje mišljenje o ponudi SNHO.. To je očiti primjer nedorečenosti Zakona. Zakon bi trebao spriječiti preuzimatelja da mijenja bilo što osim redovnoih poslova do objave ponude..

zanimljiv je ovaj tajanstveni kupac

nažalost, mislim da se neće htjeti pokazati u prvih 10 jer radi sa više računa

a siguran sam da ne kupuje ove količine za 50tak kn zarade jer dnevno može uzeti više od 2% na masu dionica ovih dana

Toni, dobra ideja, ja sam za!

vidim da bi se mogle zakomplicirati stvari i na SNHO, jel zna netko detalje oko tog zajedničkog djelovanja.. kako to da nitko nije reagirao godinu dana? ili je to prazna prica

Dražene, pa uzmimo jednog odvjetnika, specijalistu za ovu temnatiku, plaćajmo ga svi skupa 100 kuna mjesečno i neka radi za nas. Neka podnosi prijave za sve one koji su su se ovdje ogriješili o zakon I SNHO; i Ostoju, i Opatiju; i GRanića, i Tešiju,i mudre glave iz vlade, HFP:…itd,,,. Mislim da bi to bila dobra cijena za većinu odvjetnika, neka odvoji prosječno jedan dan mjesečno samo za nas…..
[/quote]

Kamelija, simbol Opatije!

New Report

Close