Kolege,
dobio sam odgovor od hanfe na moj mail, ukratko, kažu ne mogu komentirati slučaj, u nekim slučajevima postoji mogućnost da kao građanin podignem tužbu na upravnom sudu, no u zadnjem pasusu pišu da mogu na mjesnom trgovačkom sudu podići tužbu i tražiti otkup dionica. Eto, ništa novoga od njih.
Naš veeeliki problem je što su i SDP i HDZ u ovom slučaju na istoj strani, a dodao bih tu i IDS. A kako vidimo nažalost i Predsjednik RH.
rekao si najbitnije
Više neću pričat viceve o Slovencima. [tongue] Dobio sam poštu vezanu za preuzimanje, neć napisat šta ću napravit s tim da me se ne bi tražilo poslije radi manipulacija [tongue] A ovaj iz Opatije se ne mora zaduživat. Nek krene lagano rasprodavat imovinu. A ovi sentimentalni kolege dioničari, sve će nas van poterat jedna struja kad nas skvizaju. [tongue]
Ma tužit ćemo ga i tražiti da mu se odredi zabrana raspolaganja imovinom da im nebi palo na pamet da nešto još i prebacuju negdje..
Štedljivi Šuker
Smijenjeni ministar oročio čak 12 milijardi kuna u središnjoj banci
Možda se ovo oslobodi pred izbore pa i nas isplate u tom paketu [tongue]
Više neću pričat viceve o Slovencima. [tongue] Dobio sam poštu vezanu za preuzimanje, neć napisat šta ću napravit s tim da me se ne bi tražilo poslije radi manipulacija [tongue] A ovaj iz Opatije se ne mora zaduživat. Nek krene lagano rasprodavat imovinu. A ovi sentimentalni kolege dioničari, sve će nas van poterat jedna struja kad nas skvizaju. [tongue]
IMHO, Opatija ne mora ništa prodati jer ima dionice LRH koje može dati umjesto novca.
Zanimljivost sa foruma SNHO
Nisam dionicar SNHO ali sam nesto drugo trazio i primjetio a mozda vam to nesto znaci
2. JUHN BOJADIJEV KSENIJA 391.584 14,40 Osnovni raaun ZAGREB, HRVATSKA
4. PECTORA D.O.O. 314.012 11,54 Osnovni raaun ZAGREB, HRVATSKA
UKUPNO 25,94%
Gosp.Ksenija je dionice stekla u ljeto 2009 a ista je i jedini clan uprave tvrtke Pectora d.o.o. (tako pise na sudskom registru) Ne radi li se tu o zajednickom djelovanju i nastanku obveze za preuzimanje? Koliko znam o ljudima koji su vecinski u tom holdingu mislim da im se ne moze dogoditi takva greska no koliko vidim da je na toj adresi registrirano podosta firmi pa su mozda pogrijesili?
Vjerojatno ona nije vlasnik firme…odnosno nema udjela u temeljnom kapitalu…samo pretpostavljam…
[/quote]
meni se čini da je i članstvo u upravi i NO dovoljno za zajedničko djelovanje..
a i u današnjem tiskanom večernjem sam pročitao naslov tipa
Nije politikanstvo: Opatija ima obvezu ponude po 6000 kn
to kaže Ante
sve ponovo tralala la
jedino je novo kako kaže da obvezu nije donio do dolaska Dujmića samo zato što je čekao odluku Upravnog suda o žalbi SNHO a ne zbog politike tj. promjene vlasti u Opatiji
Zanimljivost sa foruma SNHO
Nisam dionicar SNHO ali sam nesto drugo trazio i primjetio a mozda vam to nesto znaci
2. JUHN BOJADIJEV KSENIJA 391.584 14,40 Osnovni raaun ZAGREB, HRVATSKA
4. PECTORA D.O.O. 314.012 11,54 Osnovni raaun ZAGREB, HRVATSKA
UKUPNO 25,94%
Gosp.Ksenija je dionice stekla u ljeto 2009 a ista je i jedini clan uprave tvrtke Pectora d.o.o. (tako pise na sudskom registru) Ne radi li se tu o zajednickom djelovanju i nastanku obveze za preuzimanje? Koliko znam o ljudima koji su vecinski u tom holdingu mislim da im se ne moze dogoditi takva greska no koliko vidim da je na toj adresi registrirano podosta firmi pa su mozda pogrijesili?
Vjerojatno ona nije vlasnik firme…odnosno nema udjela u temeljnom kapitalu…samo pretpostavljam…
[/quote]
meni se čini da je i članstvo u upravi i NO dovoljno za zajedničko djelovanje..
[/quote]
Možda ovo
Smatra se da fizička i/ili pravna osoba kontrolira pravnu osobu ako ima:
pravo upravljanja poslovnim i financijskim politikama pravne osobe na temelju ovlasti iz statuta ili sporazuma,
neposredno ili posredno prevladavajući utjecaj na vođenje poslova i donošenje odluka