Oni su torbarima dali većinski paket bez kupovine i omogućili jeftin dokup od malih dioničara. Ako netko bude uporan i bude tužio državu sutra hebe se njih jer slijedeće izbore ionako dobit neće a ako slučajno sud bude pošten pa mali dioničari dobiju opet ih se hebe jer će to biti mina za proračun neke druge vlade. Što očekivati od kockara s tuđim žetonima
…
Dakle pritisak iz europe je ključan. Ne znam točne metode za tako nešto. Mislim da su nam slovenci pravi joker u ovom slučaju.
Mislim da su oni svoje sve postigli (čak i za Ljubljansku banku gdje smo napravili zadnji idiotski potez) tako da sada nemaju čak niti najmanje razloga da Pahor ponovno "pritisne" Jadranku. A i Britanci više nisu tako aktivni, a oni su jako bili važni u cijeloj priči.
Ali volio bih da sam u krivu što se tiče involviranja Slovenaca.
Go Janaz boys!
ma trebali sve strane stisnut
ponuda je trebala biti još 2007
ovo je 2011 i ništa pa ovo samo ima u manđuriji
pazi kako se HRVATSKA može spasiti ..
kako … prve tri točke rješenja …
1. Pozvati suce i tužitelje iz zemalja sa snažnom tradicijom vladavine prava koji će pomoći hrvatskim poštenim i kompetentnim sucima u rješavanju sudskih predmeta prema načelu vladavine prava te prepoznavanju i kažnjavanju političke korupcije.
2. Osnivanje posebnog nezavisnog suda koji bi se bavio isključivo korupcijom u državnim uredima i javnom sektoru kako bi se slučajevi političke korupcije rješavali slobodno, otvoreno, pošteno i brzo.
3. Provesti oduzimanje imovine državnih dužnosnika i djelatnika državnih poduzeća za koju oni ne mogu dokazati da su je stekli na osnovu dohotka, nasljedstva, braka ili drugi legalan način. Novčanu protuvrijednost oduzete imovine uplatiti u riznicu i koristiti je isključivo za povrat javnog duga.
….
bez komentara [yawn]
4. Potpuno objavljivanje informacija o financiranju političkih stranaka. Obavezno transparentno prikazivanje svih donatora i gdje je novac potrošen.
morao sam nadopuniti jer ovo objašnjava puno toga oko lrh a kaj može biti bolje od legalnog "bankomata" gdje sigurno bude a i dalo bu se jer "zadužili" su nekog
[angry]
http://www.opatija.hr/Default.aspx?art=4002&sec=16
kaj više za reći
Jel misliš sa ovim pitanjem o VICISu reći da Ostoja još nikada nije dao ponudu za preuzimanje SNHO.
Koliko ja znam ne. Naravno trebalo bi dokazat da on ili on sa povezanim licima kontrolira više od 25% dionica.
Da li je ikad bilo ikakvo preuzimanje kod SNHO? Ne mogu se sjetit da je bio ikakav ugovor o zajedničkom djelovanju nit kakva ponuda za preuzimanje, a primjetio sam anomalije što se tiče pragova za preuzimanje.
Naš veeeliki problem je što su i SDP i HDZ u ovom slučaju na istoj strani, a dodao bih tu i IDS. A kako vidimo nažalost i Predsjednik RH. On šuti kao da se sve ovo događa u Tunguziji. Mi im dođemo kao nužno zlo, nešto kao češki turisti na jadranu. Ne možeš bez njih, a najradije bi da nam i ne dolaze nego samo lijepo pošalju lovu i ostanu doma. Slično je i s nama, trebamo samo svake 4. godine glasovati na izborima, a u međuvremenu se hibernirati, nemati nikakve zahtjeve, a naročito financijske. Osim ako smo npr. udruga povezana s ove dvije stranke, onda možemo svašta. Zašto ovo govorim. Zato što je izborna godina i političari će učiniti sve da ovaj problem prebace na nekog drugog. Zbog toga i odluka o žalbi, pa tužbi, protutužbi….sve samo da prođu izbori. Briga njih što će to jednog dana ipak pasti na sudu, platit će porezni obveznici, a tko zna gdje će biti oni koji su do svega ovoga i doveli. Zbog toga sam ja i predložio ono što sam predložio jer mi se čini da nemamo nikakve druge mogućnosti.
Ovo mijenja stvari. Ali ako se kiselimo mi, nek se kisele i oni. A možda, samo možda će ipak malo drugačije razmišljat dok u ladicama stoje kaznene prijave protiv njih. Jer tužba na tužbu i onda žalba na žalbu ne vodi nikud osim u desetljetno sudovanje. Podić tužbe i prijave pa makar ih na kraju majstori odbacili. I pisat svima i dalje. To ništa ne košta. Vršit pritisak na medije da je Vlada nonšarlantno dala SNHO 58% dionica i 75% glasova LRH i po 400 milijuna kuna dok je stvarna cijena višestruko veća plus silovanje zakona po pitanju obveze Opatije. Nek znaju da nećemo stat. Najvjerovatnije ćemo mi za 5 – 10 godina i doć na svoje kroz ove tužbe, ali za ovo trebaju platit ljudi iz ove Vlade i ove oporbe.
niš, čisti gradonačelnikov PR
kaj više za reći
[/quote]
"Ne želeći štetiti najvećoj firmi na području Liburnije, godinu i pol dana intenzivno se u tišini bavimo ovim problemom, stalno surađujući s Vladom i njenim tijelima."
reče Dujmić
Ovo je je da najveći debili prolupaju od ludila.
kaj više za reći
[/quote]
"Ne želeći štetiti najvećoj firmi na području Liburnije, godinu i pol dana intenzivno se u tišini bavimo ovim problemom, stalno surađujući s Vladom i njenim tijelima."
reče Dujmić
Ovo je je da najveći debili prolupaju od ludila.
[/quote]
ma da i izvorno je i nije i mozda je i moza nije.. i svasta jos..
gospodo moja neki ljudi ne razmisljaju da njihove izjave imaju tezinu i odgovornost.. ja ne tvrdim da je njihovo stjecanje derivatno, ni izvorno.. to nije moj posao.. hanfa je rekla o cemu se tu radi, i eto kao legalista dozvoljam da i upravni to ponovo provjeri pa presudi, ali ne po politickoj liniji nego po pravu i argumentima.. ali dozvoliti im da istovremeno tvrde da je jedno i drugo, pa to je stvarno preslo svaku mjeru..
ovo je jasno odgovor na nas podnesak na upravni i priopcenje u novinama.. dakle brane se da oni nisu rekli da stjecanje nije izvorno, ali da su dogovorili sa hfp-om nagodbu u kojoj ce reci da nije :), samo je jos nisu potpisali.. to mi je bilo poznato i prije nego su to objavili da ce tako nastupiti, ne pitaju se oni ne kuva li im možda u omiljenom kafiću kavu neki mali dioničar 🙂
ako je to moralno i casno onda stvarno ne znam.. žao mi je građana opatije.. ja nebi želio da netko brani moje interese laganjem i spletkarenjem.. opatija neće bankrotirati, ta opcija uopće ne postoji, samo će naravno oni koji su doveli do toga da ih onda spašava država morati otići, a to oni ne žele..
gradonačelnik se hvalio da je on eto nakon 4 smjene vlasti konačno rješio problem, no malo unaprijed pa je sad ovaj hladan tuš tako teško primljen..
čitam ja što svi vi pišete ovih dana i drago mi je da ste ljuti.. no to moramo kanalizirati u akciju..
ja ću ovih dana poduzeti neke stvari temeljene na ovim vašim izjavama i očekujem da mi onda držite leđa..
vidi se da nam kolege nešto delaju