LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

izlazi skrbnički račun HYPO banke [undecid]

preplašeni mali dioničar

zapravo špekulant, profiter čak štoviše

Konačno smo počeli razgovarati o tužbama. Ponajprije tužiti Hanfu jer smatramo da nije izračunala pravu cijenu stjecanja dionica od strane SN. Tu vrijeme curi.
Jučer su mi neki kolege čak na privatno slali poruke da takva tužba ne bi prošla, da Upravni sud nikad ne poništava odluku Hanfe, da nismo strana u upravnom postupku…. Naravno da nismo, ako ga niti ne pokrenemo!
Prozivaju Samodola, a on "jadan" nije niti potpisao ovo odobrenje cijene preuzimanja.
I to bi trebao biti predmet još jedne tužbe – ispitati zašto predsjednik Hanfe nije potpisao odobrenje, koje se proteže na 29 stranica, a u njemu nema ključne brojke – iznosa duga kojeg je država dionicama podmirila SN Holdingu, na temelju kojeg bi se izračunala cijena stjecanja. Možda nije ni znao da je objavljeno jer ga nije bilo taj dan na poslu. Ili se namjerno sakrio. Ili ga je netko malo sprešao. Meni ovo s odobravanjem ove cijene preuzimanja smrdi i mislim da tu treba pasti tužba. Pisma se bacaju u koš, a tužba traje dok sud po njoj ne donese presudu, a onda slijedi žalba, itd. godinama.

preplašeni mali dioničar

ali se ne vidi tko kupuje na bidu. nije sve valjda trejd a količine su dovoljne da uleti u top 10.

who dares, wins

preplašeni mali dioničar

Nisi razmišljao da je taj "špekulant" možda neki mali dioničar (jedan od nas) kojeg kolje margin i treba mu olakšanje u cash-u?
😉

KD BANKA D.D. 0,41% 1.240 0,39% 1.171
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 0,40% 1.210 0,33% 1.005

who dares, wins

nemam ja s čime razmišljati

da imam nebi bio sa 80% portfelja u LRH

i sve pod marginom

[rolleyes] toliko sam vjere polagao u našu pravnu državu [bye]

Naslov u NL

Matacin: Ovu situaciju režirao je doista vrhunski prevarant

Ivo Matacin, predsjednik udruge umirovljenika LRH

http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Regija/Matacin-situaciju-u-LRH-rezirao-je-vrhunski-prevarant
[/quote]

Ajd konačno nešt pametno. Samo zašto bi nas se dijelilo u dvije struje? Mi trebamo bit "jedni mali dioničari". Možda je netko na burzi kupio isto ulažući u bolju budućnost, a netko od radnika prodao već dionice. Tako da ne treba ta razlika. Da je nagodbom riješena ponuda Opatije i određena fer cijena onda bi Opatija imala pravo glasa, a mi bi tko hoće izašli kroz ponudu. I svi sretni i zadovoljni. Tako da ja ne vidim razliku između malih dioničara. Postojimo samo mi kao mali dioničari i ona bagra koju neću ni imenovat.

Only God, Muammar and Libya!

slažem se u potpunosti

Udruga malih dioničara treba napraviti slijedeće:
1. Hitno zatražiti sastanak s Mr. Paul Vandorenom, šefom Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj. Na sastanku iznijeti sve činjenice i zatražiti pomoć EUa od pravnog nasilja vlastite drzave.
2. Podnijeti kaznenu prijavu USKOKU protiv odgovornih osoba u HFPu (Cobankovic, Duvnjak ), odgovornih osoba u SNHOu (Darko Ostoja) te Slavka Tešije i Mate Granića. Nisam pravnik pa ne znam po kojem članu ZKPa ih treba prijaviti ali sukus je da su se dotična gospoda udruzila s ciljem da sebi pribave imovinsku korist, a na stetu svih poreznih obveznika RH. Ove iz HFPa treba jos prijaviti i za zloporabu polozaja i nesavjesno obnasanje sluzbene duznosti….Tu ima štofa koliko hoćeš, dobar pravnik složi tužbu da se sve trese. Ako ništa drugo pisat će se po medijima, bit će na HTVu, RTLu, NOVA TV… pa nek se gospoda malo znoje. Kaznena prijava treba pokazati da su dotična gospoda svjesno umanjila vrijednost dionice LRH i paralelno s time uvećavala iznos duga koji RH duguje prema tvrtki SNHO, a sve u namjeri kako bi SNHO stekao što veći broj dionica na ime duga. Svatko od ove gospode snosi svoj dio krivice i da ih staviš u Remetinec u roku dva dana sve bi se saznalo.

3. Tuzbu Upravnom sudu kojom cemo traziti pobijanje rijesenja HANFE na trenutnu javnu ponudu SNHOa. Nek se kiseli, nikad ne znaš što se iza brda valja.

4. Svi pojedinačno tužiti grad Opatiju.

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

ovdije ima puno prijedloga zahtijeva
a ništa ne nosi konkretno rešenje što dalje
kolko nas ostaje u dionici kolika je procijena da će
ostoja skupit
i na kraju
ja znam da ništa neznam (sokrat)

realno, vjerojatno će ostat svi koji nisu u financijskim problemima,
vrijeme rješenja problema? možda ova godina, možda slijedeća ili ona iza, a možda ni tad, teško je reći

na ovo sam sad počeo gledati kao na dobru lovu za mirovinu (cijena dionice ponuda opatija + kamate)

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

ako se sporazum proglasi ništetan onda nema kamata
već sud protiv ostoje (samo je pitanje koliko će to trajat)

pazi kako se HRVATSKA može spasiti ..

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-moze-postati-tigrom-jugoistocne-europe-otkrijte-kako/532659.aspx

kako … prve tri točke rješenja …
1. Pozvati suce i tužitelje iz zemalja sa snažnom tradicijom vladavine prava koji će pomoći hrvatskim poštenim i kompetentnim sucima u rješavanju sudskih predmeta prema načelu vladavine prava te prepoznavanju i kažnjavanju političke korupcije.

2. Osnivanje posebnog nezavisnog suda koji bi se bavio isključivo korupcijom u državnim uredima i javnom sektoru kako bi se slučajevi političke korupcije rješavali slobodno, otvoreno, pošteno i brzo.

3. Provesti oduzimanje imovine državnih dužnosnika i djelatnika državnih poduzeća za koju oni ne mogu dokazati da su je stekli na osnovu dohotka, nasljedstva, braka ili drugi legalan način. Novčanu protuvrijednost oduzete imovine uplatiti u riznicu i koristiti je isključivo za povrat javnog duga.

….

bez komentara [yawn]

New Report

Close