Jel misliš sa ovim pitanjem o VICISu reći da Ostoja još nikada nije dao ponudu za preuzimanje SNHO.
Koliko ja znam ne. Naravno trebalo bi dokazat da on ili on sa povezanim licima kontrolira više od 25% dionica.
usput zna li netko tko je najveći dioničar SNHO
VICIS d.o.o. 18.57%, osnivač neka engleska firma nastao iz KAPITAL HOLDINGA.. tko je iza toga?
Jel Varga (Polančecov nećak) još uvijek u KD-u?
Nisi, na žalost. Ukoliko im ovo pođe za rukom (a ja vjerujem da neće) Grad Opatija ne bi bio u obvezi objavljivanja ponude jer bi tada došlo do primjene onog famoznog članka 14.stavak 1. točke 10. ZPDD-a.
Naime, utvrdili bi ništetnim Sporazum iz 2007.g., zaključili tada formalno novi Sporazum što bi tada predstavljalo novi osnov stjecanje dakle u vrijeme kada je ponudu već proveo SNHO koji drži veći postotak dionica, pa oni ne bi bili u obvezi objaviti ponudu.
Udruga malih dioničara treba napraviti slijedeće:
1. Hitno zatražiti sastanak s Mr. Paul Vandorenom, šefom Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj. Na sastanku iznijeti sve činjenice i zatražiti pomoć EUa od pravnog nasilja vlastite drzave.
2. Podnijeti kaznenu prijavu USKOKU protiv odgovornih osoba u HFPu (Cobankovic, Duvnjak ), odgovornih osoba u SNHOu (Darko Ostoja) te Slavka Tešije i Mate Granića. Nisam pravnik pa ne znam po kojem članu ZKPa ih treba prijaviti ali sukus je da su se dotična gospoda udruzila s ciljem da sebi pribave imovinsku korist, a na stetu svih poreznih obveznika RH. Ove iz HFPa treba jos prijaviti i za zloporabu polozaja i nesavjesno obnasanje sluzbene duznosti….Tu ima štofa koliko hoćeš, dobar pravnik složi tužbu da se sve trese. Ako ništa drugo pisat će se po medijima, bit će na HTVu, RTLu, NOVA TV… pa nek se gospoda malo znoje. Kaznena prijava treba pokazati da su dotična gospoda svjesno umanjila vrijednost dionice LRH i paralelno s time uvećavala iznos duga koji RH duguje prema tvrtki SNHO, a sve u namjeri kako bi SNHO stekao što veći broj dionica na ime duga. Svatko od ove gospode snosi svoj dio krivice i da ih staviš u Remetinec u roku dva dana sve bi se saznalo.
3. Tuzbu Upravnom sudu kojom cemo traziti pobijanje rijesenja HANFE na trenutnu javnu ponudu SNHOa. Nek se kiseli, nikad ne znaš što se iza brda valja.
4. Svi pojedinačno tužiti grad Opatiju.
@ashark
A zašto su oni izjavljivali da to igra samo u trenutku kad SN holding ima objavljenu ponudu. To u zapisniku gradonačelnik naglašava. Kažu da se ovo može provesti samo sada i to u ograničenom vremenskom roku. čl 14. to ne spominje, a ne nađem kod nas nikakvu praksu po tom pitanju, no meni je logično da taj čl 14. igra samo za vrijeme trajanja ponude .. Iz zapisnika:
"Samo u tom periodu kad on daje svoju objavu mi imamo zakonsko uporište da tražimo da se oslobodimo rješenja Hanfe. Ali nećemo potpisati sudsku nagodbu dok SN Holding ne objavi obvezujuću
ponudu za kupnju preostalih dionica."
5. Podnijeti kaznenu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika gosp. A. Muzura jer je “silovao” da grad Opatija dobije 25%+1 dionicu a znao je da će biti u obvezi za preuzimanje te je time Grad Opatiju doveo u tešku poziciju. Nesavjeso poslovanje gosp. A.Muzura.
Volio bi da se ima i po kojoj osnovi za tužiti gos. S.Linića (da tako kažem najglasnijeg “silovatelja” zakona) i gosp. Dujmića sa sličnog stanovišta kao gosp. A.Muzura ali mislim da bi taj dio bio na jako klimavim nogama.
6. Tko je zadužen za kažnjavanje onih koji ne podnesu ponudu za preuzimanje (kazne od 1 mil. kuna pravno lice + 20 tis. kuna odgovorna osoba)? HANFA i gosp. Samodol ili neki drugi organ?
Tu bi se trebalo navesti sve firme koje su u obvezi za preuzimanje (7, 8 firmi što bi bila min. šteta za državni proračun od cca 7, 8 mil. kuna).
@ashark
A zašto su oni izjavljivali da to igra samo u trenutku kad SN holding ima objavljenu ponudu. To u zapisniku gradonačelnik naglašava. Kažu da se ovo može provesti samo sada i to u ograničenom vremenskom roku. čl 14. to ne spominje, a ne nađem kod nas nikakvu praksu po tom pitanju, no meni je logično da taj čl 14. igra samo za vrijeme trajanja ponude .. Iz zapisnika:
"Samo u tom periodu kad on daje svoju objavu mi imamo zakonsko uporište da tražimo da se oslobodimo rješenja Hanfe. Ali nećemo potpisati sudsku nagodbu dok SN Holding ne objavi obvezujuću
Članak 14., st.1., točka 10., kao i mnogo toga u tom zakonu je nejasno i može se različito tumačiti.
Moguće je tumačiti da je u primjeni samo na stjecanja u vremenu objave ponude (prije nego je provedena) pa bi recimo gradonačelnik bio u pravu, ali gramatički i jezično nema razloga isti ne tumačiti da se odnosi i na slučaj kad je druga osoba provela ponudu i drži veći postotak društva.
Ne sumnjam kako će taj članak protumačiti ako im prođe stvar sa tužbom.
@ashark
Članak 14., st.1., točka 10., kao i mnogo toga u tom zakonu je nejasno i može se različito tumačiti.
Moguće je tumačiti da je u primjeni samo na stjecanja u vremenu objave ponude (prije nego je provedena) pa bi recimo gradonačelnik bio u pravu, ali gramatički i jezično nema razloga isti ne tumačiti da se odnosi i na slučaj kad je druga osoba provela ponudu i drži veći postotak društva.
Ne sumnjam kako će taj članak protumačiti ako im prođe stvar sa tužbom.
[/quote]
Dečki, super ste znalci ali dajte ovo na private … ja i svi ovdje koji smo do grla u LRH Vam vjerujemo da ste marke u struci, pa to nema smisla da dokazujete.
Stoga još jednom Dražene ajde se dogovori s Ashrakom na private jer držim da nema smisla sve pokazivati ovako na pladnju tim više kaj nisam siguran da i ovi drugi imaju baš sve razrađeno i da kontroliraju ove majstore koji daju razne izjave.
Siguran sam da imate svu podršku udruge.
Lp,
Funky
Sastanak Kosor, Linić & Co.
Ne bi li bilo logično da se objavi sve što se je dogovaralo na tom sastanku. Javnost ima pravo znati …
Stoga mislim da bi trebalo zatražiti od Hanfe da se sudionici očituju o sastanku jer je to raspolaganje insiderskim informacijama o kojima ovise mnoge stvari a napose cijena LRH.
Ako to nije Hanfa, onda netko drugi ali netko bi trebao to od njih moći zatražiti.
Ako takvog nema, onda sve više nema smisla jer je sve moguće i ništa nijemoguće i stvarno smo kao Alica u zemlji čudesa.
1. Hitno zatražiti sastanak s Mr. Paul Vandorenom, šefom Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj. Na sastanku iznijeti sve činjenice i zatražiti pomoć EUa od pravnog nasilja vlastite drzave.
2. Podnijeti kaznenu prijavu USKOKU protiv odgovornih osoba u HFPu (Cobankovic, Duvnjak ), odgovornih osoba u SNHOu (Darko Ostoja) te Slavka Tešije i Mate Granića. Nisam pravnik pa ne znam po kojem članu ZKPa ih treba prijaviti ali sukus je da su se dotična gospoda udruzila s ciljem da sebi pribave imovinsku korist, a na stetu svih poreznih obveznika RH. Ove iz HFPa treba jos prijaviti i za zloporabu polozaja i nesavjesno obnasanje sluzbene duznosti….Tu ima štofa koliko hoćeš, dobar pravnik složi tužbu da se sve trese. Ako ništa drugo pisat će se po medijima, bit će na HTVu, RTLu, NOVA TV… pa nek se gospoda malo znoje. Kaznena prijava treba pokazati da su dotična gospoda svjesno umanjila vrijednost dionice LRH i paralelno s time uvećavala iznos duga koji RH duguje prema tvrtki SNHO, a sve u namjeri kako bi SNHO stekao što veći broj dionica na ime duga. Svatko od ove gospode snosi svoj dio krivice i da ih staviš u Remetinec u roku dva dana sve bi se saznalo.
3. Tuzbu Upravnom sudu kojom cemo traziti pobijanje rijesenja HANFE na trenutnu javnu ponudu SNHOa. Nek se kiseli, nikad ne znaš što se iza brda valja.
4. Svi pojedinačno tužiti grad Opatiju.
meni ovo zvuči dobro i razumno
šta imamo više čekat i glumit fer play kad je druga strana odavno skinula rukavica
sva dosadašnja čekanja su nas dovodila u sve lošiju poziciju
nema više uzmicanja,svim sredstvima u napad i odmah
naravno bez rukavica kao i oni
Trebalo bi skupiti svu moguću dokumentaciju i lijepo sve skupa poslati u uskok.
Pa šta ti ljudi ljudi misle, da smo u staljinizmu, gdje vlada diktatura proletarijata, da smo ovce za šišanje?
Gospodo politikanti, to je prošlo svršeno vrijeme!
Sastanak Kosor, Linić & Co.
Ne bi li bilo logično da se objavi sve što se je dogovaralo na tom sastanku. Javnost ima pravo znati …
Stoga mislim da bi trebalo zatražiti od Hanfe da se sudionici očituju o sastanku jer je to raspolaganje insiderskim informacijama o kojima ovise mnoge stvari a napose cijena LRH.
Ako to nije Hanfa, onda netko drugi ali netko bi trebao to od njih moći zatražiti.
Ako takvog nema, onda sve više nema smisla jer je sve moguće i ništa nijemoguće i stvarno smo kao Alica u zemlji čudesa.