@funky
Ukoliko Upravni sud potvrdi obvezu Opatije i dr. postoje definitivno valjani razlozi za utuženje,ali i
tada se spor može rješiti relativno brzo jedino nagodbom pred sudom!!!
U tome je poanta!!!
Dakle nagodba je po meni najbolji put.I najbrži.I možda jedini realni?
Pozdrav
Reći ću samo kratko:
Da je ikome bilo stalo do nagodbe do nje bi već odavno došlo.
Ali svi veliki nažalost tjeraju mak na konac, pogotovo protiv malih.
8(
A evo još jednog razmišljanja … nažalost po nas male nepovoljnog (ali ipak relnog i stoga mogućeg):
Ne čini se ništa do izbora, a kad sdp dobije ne produljava mandat Samodolu (ističe mu 1.1.2012.) nego postavlja svog čovjeka koji radi reviziju Odluke Hanfe i odrješava Opatiju obveze. Opatija onda prekida postupak na Upravnom sudu (koji ionako dotad neće ništa riješit jer mu stoji preko 35.000 neriješenih predmeta), a novu odluku “nove” Hanfe dostavlja TS-u koji po njoj odbacuje žalbe malih dioničara. Mali nemaju mogućnost žalbe protiv Hanfinog rješenja jer nisu strana u postupku, mogu jedino tužit Hanfu na Trgovačkom zbog povrede osobnog interesa, uz obavezu dokazivanja da Opatijino stjecanje nije originarno.
Ovaj scenarij izbjegava uplitanje u sudsku vlast i kombinacije s retrogradnim zakonskim rješenjima i rješava sve političkim sredstvima, ionako je politika sve zakuhala.
ma daj funky nemože hanfa povući odluku
bez činjnica o uklanjanju oka
ali ono retroaktivno mijenjanje zakona bi ih pokopali
u strasburgu sam onda je vrijeme novac
neće valjda spavat sa dujmićem ili su otšli
zapit to što su sklopili nema još priopćenja
Šute i mute.
evo kratko samo, znate da sam trazio da pišete premijerki a i udruga je išla s priopćenjem jučer jer smo mi unaprijed znali za sastanak dujmića u vladi (možda je konobar koji mu svaki dan nosi kavu dioničar 🙂 ).. tako i sada u ovom trenutku radimo neke stvari koje baš ne mogu pisati po forumu.. sjetite se i podneska na ts.. nismo mogli s tim u javnost ali morate znati da mali dioničara lrh ima svagdje i voljni su pomoći koliko mogu.. dakle radimo 200% .. osiguravamo si put za tužbu ali pokušavamo i progurati neko rješenje koje bi bilo kompromis … nećemo igrati na jednu kartu.. ne zaboravite cijelu stvar promatra i eu komisija, i jos neki.. pa to je ono što nam prigovaraju, imamo zakone i ne pridržavamo ih se, a o pokšajima političkog uticanja na institucije da ne govorim.. mislite li da si to vlada trenutno može dozvoliti?
1. Udruga traži da se svi, ali baš svi pridržavaju Zakona što će reći, da ne može neki načelnik općine ovako grubo kršiti zakon i govoreći da je 2250 ok zapravo sugeririati da se prihvati ponuda a da je 6000 nebuloza (za isto postoji cvrsta zakonska osnova)
2. Institucije se moraju hrabrije oduprijeti potrebi da zadovolje politiku i tzv društveni interes jer to tržište kapitala ne poznaje, ako se tako bude radilo onda stvarno dekretima i uredbama mogu ukinuti i dioničare
3. Realnost u nastaloj situaciji traži da se nađe rješenje koje je zakonito ali ipak uzima u obzir svu složenost nastale situacije. I mi mislimo da krivci trebaju odgovarati, ali ja bi to rekao da krivci trebaju platiti. To je u ovom slučaju ipak vlada koja si je dozvolila da po 3 put bude "namagrčena". A ako oni tu krivicu mogu prebaciti na nekog drugog onda nek se od njih naplate. Od koga, pa neka to oni zakljuće i neka poduzmu mjere ali sad treba problem rješiti jer će nas to sutra još više koštati (sjetite se uredbi kojima su rješavali problem umirovljenika, sve je to kasnije plaćeno)
Dakle svi korak nazad, stati na loptu i pokušati zajednički naći rješenje. Poziva se na ulicu, pokreću novi sporovi, poziva na hapšenje… To nije rješenje..
uk baš je krako 😉
Brate mili ko ovom dade da piše. Pa to i oni koji su podrobnije upućeni u tematiku teško mogu shvatit. Toj s brda s dola napisano. U pravopis i gramatiku neću ni ulazit. Ali glavno da piše "če i dalje zadržati 25 plus jednu dionicu ali po drugoj osnovi što je za sve zadovoljavajuće rješenje. "
Koje to "sve" pitam ja?
Znam da bi hapšenja i daljnje sudovanje prolongiralo cijeli slučaj, ali njih ne da treba hapsit, njih treba utamničit i bacit ključ.
HFP spašava Opatiju od ponude za LRH tužbom protiv vlastitog sporazuma
Kako se neslužbeno doznaje, na sastanku je dogovoreno da će se HFP žaliti na odluku Trgovačkog suda kojom je odbačena nagodba, a istodobno će pokrenuti novu tužbu kojom će HFP pokušati oboriti vlastiti sporazum iz 2007. godine na temelju kojega je Gradu Opatiji prenesen paket od 25 posto plus jedna dionica LRH.
I za to se trebalo sastančit? Jel se za to trati vrijeme vođe zemlje koja je u krizi? E sad ne znam možda više ni nismo u krizi ili nikad nismo ni izašli iz nje.
E pa kad krenu tužbom onda se mi možemo uključiti! S druge strane što to riješava? Pa onda će oni ponovo ući u obavezu, jer ovaj način je igrao samo sada, tj nagodba je trebala biti realizirana dok SNHO ima ponudu. Što su li sad opet pametnjakovići smislili
Cilj je odugovlačiti a za dvije godine će cijena ionako biti 6000 kn.
Koji kriminal od države ovo nema nigdje. Sami će tužiti svoj sporazum da bi torbarima pomogli. Pa ima li ijedna evropska instanca koja bi ih mogla upozoriti za ovo pravno nasilje. Ovo je pravno nasilje kao da Srbija tuži Hrvatsku radi štete na tenkovima uništenim na trpinjskoj cesti.