LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

baš me zanima kaj će sve napričat i nalagit
premijerki još busmo i strsburg morali ići a onda je to nekaj sasvim drugo

baš me zanima kaj će sve napričat i nalagit
premijerki još busmo i strsburg morali ići a onda je to nekaj sasvim drugo

Možda bi se i Dražen kao naš predstavnik trebao najaviti premijerki – da ona čuje malo i treću stranu, a možda bi joj bilo malo i škakljivo da joj pripomene EU instance !!?

Velvet, 11.01.2011. u 14:19
Problem je što se mi ne možemo žaliti na rješenje Hanfe jer nismo strana u postupku, barem prema mojim sadašnjim saznanjima.. Tražimo neki model, postoje neke ideje no to ništa nebi promjenilo trenutno jer ponuda ostaje bez obzira na eventualnu upravnu tužbu protiv rješenjea
Velvet, 11.01.2011. u 14:19

Upravni postupak se vodi između Hanfe, Opatije i HFP. Hanfa čeka odluku Upravnog suda da oslobodi Opatiju od ponude i to izgleda nema veze s ovom ponudom koja nam ovih dana stiže poštom od SN Holdinga. Nije ni SN strana u tom postupku kad Hanfa nije čekala rješenje Upravnog suda da mu odobri ponudu po 2250. To je ono na što se treba žaliti i tužiti ih. Nisu utvrdili koji je iznos duga država podmirila dionicama i na temelju njega izračunala cijenu stjecanja. Ako je SN zaista stekao dionice po 2250, onda je dug države bio nešto više od 300 mil., a znamo da nije.
Na onih 29 stranica kojim odobravaju cijenu od 2250 došli su do te cijene tako da su podijelili 162 mil. koje država vraća SN na ime pretplaćenog poreza sa dionicama kojih se SN odriče u ime Opatije i dobili manje od 2250, koliko je Ostoja velikodušno ponudio. Nije li to kriminalno?

Ne znam za Bujicu, javit će.. žao mi je šo nije sinoć ištlo baš zbog današnjeg sastanka kod premijerke.. Da možemo poslati jasne poruke.. No vjerujte mi da radim intenzivno da se nas glas čuje .. Trenutno imamo jaku akciju i to po više frontova.. Poslao sam dopis Hanfi da malo opomene ove lokalce da ne znaju što čine.. Zamislite izjaviti da je 2250 u redu, pa to je nagovor na prodaju!! Čak sam pomislio da pošaljem novinarima da pitaju gospodu što misle o ponudi i jeli ponuđena cijena ok, pa da si opet daju autogol, komadina prića o 3 milijarde a "baza" o 600 mil.

Vrlo rado bi ja kod premijerke pa i kod neke niže instance no to je za sada teško..

Obveza Opatije traje i Hanfa ju ne može poništiti bez odluke Upravnog suda, a istovremeno odobrava drugu ponudu o preuzimanju po skoro 3x nižoj cijeni. Nije li to pogodovanje SN Holdingu, a na štetu malih dioničara? Ne bi li ta ponuda koja se odobrava trebala biti viša od one koja već traje? Tu nešto jako smrdi s tim odobravanjem ponude po toj cijeni.
Ili je netko jako dobro proučio "rupe" u zakonu i mi smo promatrači igrokaza koji se sve po zakonu odigrava. Na kraju ćemo još morati i zapljeskati.

a i vidimo da si je Ostoja u zadnji čas osigurao da ponuda ide po ovoj cijeni, obzirom da je u zdanjih mjesec dana cijelo tržište išlo gore 20-30%…pitanje je kolika bi bila cijena LRH da se ne igra igra oko javne ponude SN-a…

www.lociraj-popust.com

Mislim da dolazi vrijeme trezvenog razmatranja trenutne situacije vezano za preuzimanje LRH.
Trenutno imamo ponudu SNHO-a po 2250 kuna po dionici što je i minimum koji su bili dužni dati.
Obveza Opatije i dalje postoji,ali Trgovački sud odbija donijeti presudu bez pravorjeka Upravnog suda,
iako je rješenje Hanfe pravomoćno?!
Mislim da je to "alarm za uzbunu",jer to ,po meni,znači da Sud smatra da bi Upravni sud mogao poništiti
rješenje Hanfe!!!
Nadalje ako Upravni sud i ne poništi rješenje,Opatija i dr. neće htjeti dati ponudu i morat će svaki
dioničat tužbom na Trgovačkom sudu ostvarivati svoja prava .
Zatim slijedi ovršni postupak!To će trajati godinama,a Opatija i dr. će na sve moguće načine
izbjegavati svoju obvezu!
Zamislite da u međuvremenu dođe na vlast Linić i njegovi!
To je realnost!!!
Jedino je rješenje nagodba i kompromis što je Dražen izgleda ispravo uočio.
Sve drugo je vrlo rizično,skupo i dugotrajno.
Pozdrav

ja ću se ovršiti iz ovih 25%+1 :):):) – tu ima dovoljno za sve nas…i da ovrha ne traje dugo…sudski postupak je bitan…

www.lociraj-popust.com

Mislim da dolazi vrijeme trezvenog razmatranja trenutne situacije vezano za preuzimanje LRH.
Trenutno imamo ponudu SNHO-a po 2250 kuna po dionici što je i minimum koji su bili dužni dati.
Obveza Opatije i dalje postoji,ali Trgovački sud odbija donijeti presudu bez pravorjeka Upravnog suda,
iako je rješenje Hanfe pravomoćno?!
Mislim da je to "alarm za uzbunu",jer to ,po meni,znači da Sud smatra da bi Upravni sud mogao poništiti
rješenje Hanfe!!!
Nadalje ako Upravni sud i ne poništi rješenje,Opatija i dr. neće htjeti dati ponudu i morat će svaki
dioničat tužbom na Trgovačkom sudu ostvarivati svoja prava .
Zatim slijedi ovršni postupak!To će trajati godinama,a Opatija i dr. će na sve moguće načine
izbjegavati svoju obvezu!
Zamislite da u međuvremenu dođe na vlast Linić i njegovi!
To je realnost!!!
Jedino je rješenje nagodba i kompromis što je Dražen izgleda ispravo uočio.
Sve drugo je vrlo rizično,skupo i dugotrajno.
Pozdrav

Mislim da malo širiš paniku bez potrebe i puno prerano.

Sve što si naveo je točno ali čim je Hanfa odredila ponudu na 2250 sve je bilo od tog trenutka gotovo i upravo ovako kako si naveo.

A da Linić može čuda to je isto točno ali samo ako Upravni ne donese pozitivnu odluku po nas male. U spuprotnom (ako bude potvrda Hanfine odluke) onda je sve na našoj strani osim vremena kojeg neki nemaju.

Ako Upravni pak bude čekao dok SDP dođe na vlast onda je to lošije po nas male jer onda Upravni može donijeti poništenje Hanfine odluke, i onda smo mi mali izvisili (pored prje izigrane Opatije) i Ostoja je jedini pobjednik.

Ali onda ne kužim što je Linić dobio osim što je nas male izigrao, Opatiji nije pomogao, izbijen je jedini kontrolni mehanizam koji je Opatija imala, što je onda doista dobro u svemu tome?

Dakle ako mi nađeš što je dobro i povoljno, osim što Opatija nema obvezu, onda sve ima smisla jer u protivnom ako je samo ideja da se izbjegne obveza jedini smisao onda je puno, puno više love izgubljeno i napunjeni su džepovi jedino HDZ kulaka i to sigurno SDP-u nije interes.

Za kraj ću reći da svi pravi igrači (cca. 1000 komada LRH na više) su već tužili Opatiju.
Dražen je obećao da pret kraj mjeseca ide tužba (ako se kojim čudom ne postigne neki dogovor)
pa vi sada vidite što vam je činiti.

Ja ću tužiti.

upravni sud do sad nije nikad poništio odluku hanfe
ja sam isto za dogovor neka cijena fiksno ovo može i na rate
ali zakon je zakon opatiji i ekipi je najgore što se oni uopće nigdje ne spominju
kao dioničari lrh-a sve do famoznog sporazuma i tu je kvaka a u zakonu piše da se
nemogu zadužit preko 20 % ovo je vlada trebala riješit sa ostojom
mislim da bez njega neće ići

@funky
Ukoliko Upravni sud potvrdi obvezu Opatije i dr. postoje definitivno valjani razlozi za utuženje,ali i
tada se spor može rješiti relativno brzo jedino nagodbom pred sudom!!!
U tome je poanta!!!
Dakle nagodba je po meni najbolji put.I najbrži.I možda jedini realni?
Pozdrav

New Report

Close