baš me zanima jel bude Dujmić predložio Jadranki naj jednostavnije rješenje tipa aneksa sporazumu kojim snho jamči opatiji udjel od 25% + 1 dionicu i isto tako preuzima obavezu ponude po 6250 ili bude to Jadranka rješila oprobanom "pencilin metodom" zvanom uskok
Očito se širi svijest o tome kako će upravni sud zapečatit sudbinu opatije, pa su se svi odjednom digli na noge.neka. možda je i ranije trebalo malo razmišljati…
Ponovo smo u fokusu i dobro je da je tako. Jedino ponuda koja će zadovoljiti male dioničare riješava problem, sve drugo je mazanje očiju. Čak mi se čini da je ovo zadnje riješenje HANFE po kojoj SNHO treba dati 2250 protuzakonito i da bi ono najlakše palo na upravnom sudu.
budemo vidjeli po cijeni na burzi
za sad nismo u dobrom položaju
priznali mi to ili ne da je sve sigurno bili bi na oko 5500
Problem je što se mi ne možemo žaliti na rješenje Hanfe jer nismo strana u postupku, barem prema mojim sadašnjim saznanjima.. Tražimo neki model, postoje neke ideje no to ništa nebi promjenilo trenutno jer ponuda ostaje bez obzira na eventualnu upravnu tužbu protiv rješenjea
Ak je netko gledao emisiju na RI tv neka mi pošalje na mail tko je bio gost i što je ko rekao da možemo i mi reagirati. Naodno je Gržin, načelink Lovrana rekao da je 2250 u redu? E bogami će dobiti po prstima ako je to istina, jer prvo oni su u obvezi i nebi smjeli komentirati cijenu ponude SN holdinga, kao drugo po toj računici LRH vrijedi 650 mil i tko je on da to tvrdi, kad je knj. vrijednost 900, procijena iz same tvrtke 1,5 milijardi a komadina je izjavio 3 milijarde. Spomenuti gospodin postao je načelnik sa 660 glasova, a zaboravlja da samo u Lovranu ima više od 100 dioničara LRH, a vjerujem da ih ima još toliko i u mjestima koja pripadaju istoj općini.
Najbolje je da netko ko je gledao emisiju pošalje Hanfi dopis. Budući da se takva izjava da je cijena od 2250 kuna može smatrati i kao sugestijom dioničarima da prihvate ponudu SN holdinga dok ista osoba predstavlja općinu koja je u obvezi zajedno sa ostalima podnjeti obveznu ponudu po višoj cijeni Hanfu treba reagirati barem opomenom ako ne i grublje!! Ajde dioničari, akcija.. Zndate da je Hanfa čak svojevremeno upozorila i Sanadera zbog puno manje greške. Za ovo ćak postoji i prekršajna prijava u Zakonu o preuzimanju!!!!
e pa rekao je da je to u redu izračun
i da govore nebuloze oni koji tvrde da vrijedi 6000
i da je ta cijena bila zbog špekuliranja u tom periodu
i da je par njegovih prijatelja unovčilo to po 3, 4 i više tis kuna
i da mali dioničari kao Bolanča i nisu sa njihovog područja (pa ga valjda baš briga za njih)
i da je ta Udruga nastala kako je nastala (sa smrknutim licem, ha ha)
….
i da mu je Ostoja obećao da će obnoviti objekte po Lovranu
i sve u svemu pokazao je da mu nisi baš simpatičan, ha ha
Kako nismo strana u postupku kad je ponuda o preuzimanju upućena nama, malim dioničarima? Zar se ne može tužiti Hanfa jer smatramo da nije izračunala po kojoj je cijeni SN stekao dionice, tj. koji je to iznos duga država otplatila tim dionicama. Pa nije valjda dugovala samo tih 300-njak mil koliko po 2250kn iznose SN-ove dionice, ako je Čobi govorio o 1,8 mlrd!?
Okomili smo se na Opatiju, a Ostoja samo čeka da prođe 28 dana i onda je car. Gradonačelnici su mogli po naputku dignut strku da skrenu pažnju, ipak Dujmić sjedi u NO LRH.
Kako nismo strana u postupku kad je ponuda o preuzimanju upućena nama, malim dioničarima? Zar se ne može tužiti Hanfa jer smatramo da nije izračunala po kojoj je cijeni SN stekao dionice, tj. koji je to iznos duga država otplatila tim dionicama. Pa nije valjda dugovala samo tih 300-njak mil koliko po 2250kn iznose SN-ove dionice, ako je Čobi govorio o 1,8 mlrd!?
Okomili smo se na Opatiju, a Ostoja samo čeka da prođe 28 dana i onda je car. Gradonačelnici su mogli po naputku dignut strku da skrenu pažnju, ipak Dujmić sjedi u NO LRH.
radi se o upravnom postupku i zato smo tražili da nam hanfa odobri da budemo strana u postupku no oni to odbijaju u pravilu i to je loša praksa jer se mi onda ne možemo žaliti na upravni sud jer NISMO strana u postupku.. To je posebna tema jer je HANFA mogla napraviti i neku nenamjernu grešku a mi se nebi mogli žaliti i na tu lošu praksu treba upozoriti ali nisam siguran da ima smisla se sad time baviti.. Ako mi daju priliku sigurno ću i to negdje spominjati
Sigurno bi imalo smisla. Možda ne bi u ovom slučaju dalo instant rezultate, ali bi sigurno imalo smisla. Popričaj s odvjetnikom da se učini i taj korak prije nego prođe ovaj rok od 28 dana.
Kao demokratski građani jedne demokratske države trebali bi se moći žaliti na svaku odluku koju donese neka državna institucija, jer mi tu instituciju i financiramo našim parama da postupa po zakonu i u interesu svih nas jednako. A naročito, ako se ta odluka tiče direktno nas malih građana (u konkretnom slučaju – malih dioničara).