LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Treba napraviti ofenzivu jer će opatija napraviti ofenzivu na male dioničare. A javnost ionako ništa ne kuži. Strah me upravnog suda jer oni mi ostavljaju još slabiji dojam od hanfe. Možda griješim, ako me je hanfa razočarala možda upravni ugodno iznenadi.

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Treba napraviti ofenzivu jer će opatija napraviti ofenzivu na male dioničare…

Od kojih su mnogi njihovi sugrađani…šizofreno, ne? [wink]

Treba napraviti ofenzivu jer će opatija napraviti ofenzivu na male dioničare. A javnost ionako ništa ne kuži. Strah me upravnog suda jer oni mi ostavljaju još slabiji dojam od hanfe. Možda griješim, ako me je hanfa razočarala možda upravni ugodno iznenadi.

Ako se ne varam na upravnom sudu se predmeti riješavaju cca 3 godine, osim ako se nešto promijenilo. Koliko se sjećam tužba na upravnom datira negdje iz proljeća 2010 (ispravite me ako sam u krivu), dakle još 2 godine mi se čini da od tog suda neće biti glasa…
ponovo, ispravite me ako griješim…

Neke će dionice vrijditi više od sadašnje cijene. Puno puno više. Donirajte humanitarnoj organizaciji po vašem izboru klikom na ovaj link http://www.thenonprofits.com

bojim se da je cenzura u dnevniku u 12 reakcija opatije
u glavnom u 19.30 nikaj nova ništa rtl ništa
žalosno ali istinito

Prenosim post kolege "Argonout-a" sa mojnovac.net a koji smatram znakovitim:

Funky, 04.01.2011. u 20:40

@drazenni

Dražene, obrazloženje Hanfe čini se detaljno i analitičko, ali ima jedan krupan propust na koji bi se moralo ukazati, a koji ga potpuno dazavuira kao diletantsko. Radi se o sljedećem:

U obrazloženju cijene Hanfa utvrđuje da je Ponuditelj Sporazumom iz 2005-te stekao dionice, zatim konstruira cijenu tog "stjecanja" a onda je deduktivno smatra relevantnom i za cijenu stjecanja temeljem Sporazuma iz 2010-te. To je ustvari smisao cijelog obrazloženje Hanfe, ostalo je hrpa irelevantnih podataka. No, u Presudi Upravnog suda Us-10457/2005-08 vezano na Rješenje Komisije za vrijednosne papire UP/I-450-08/05-02/157 konstatira se da (str.6-7):

"Pravilno cijeneći da iz odredbe članka 9. stavka 4. Sporazuma od 8. kolovoza 2005. proizlazi da je isti sklopljen pod odgodnim uvjetom iz članka 74. stavka 1. Zakona o obveznim odnosima ("Narodne novine", broj 53/91, 73/91, 3/94, 7/96 i 117/99), koji propisuje da je ugovor sklopljen pod uvjetom ako njegov nastanak ili prestanak zavisi od neizvjesne činjenice, što znači da je Sporazum sklopljen samo ako Sporazum odobri u roku od 20 dana od njegovog sklapanja Vlada RH, ili ako u istom roku Vlada neda nikakvo očitovanje, tužena Komisija je ispravno zaključila da, sukladno članku 9. stavku 4. Sporazuma od 8. kolovoza 2005. godine, isti prestaje vrijediti i biti na bilo koji način obvezujući za stranke, te se ima smatrati da nije niti sklopljen."

Ako se smatra da sporazum nije sklopljen onda se treba smatrati da temeljem njega nije bilo niti stjecanja. Agencija je ili ipak potpala pod utjecaj famoznog vještaka koji se ko pijan držao tog Sporazuma ili se uhvatila za slamku spasu u ovoj nezavidnoj situaciji, što joj ne služi na čast.

Trebalo bi povesti Upravni postupak protiv ovakvog, nikako utemeljenog rješenja.

Hanfa uzima zdravo za gotovo nešto što izravno proturječi pravno valjanim dokumentima, i to svog pravnog prethodnika (dakle sama sebi).
nače, vidljiv je jasan zaokret Hanfe po pitanju određivanja cijene.
Samodol se u Saboru nedavno žalio kako u Sporazumu iz kolovoza 2010. nema niti jedne jedine brojke. Sada u obrazloženju konstatira da se ne radi o kupoprodajnom ugovoru pa je normalno da ne sadrži kupoprodajnu cijenu, a onda ipak koristi brojke iz Sporazuma, za neprenesene dionice i Opatijin paket.
Da bi potom u obrazloženju rekao da ove posljednje i tako nisu važne, nego samo Sporazum iz 2005-te.
Kad su pronašli “platformu” za izvlačenje, onda su još naštancali 28 i pol strana opravdanja za toliko trajanje upravnog postupka.

Mislim da se ne treba prerano radovati rješenju TS po pitanju sudske nagodbe, sve dok presuda Upravnog suda o Opatijinoj obvezi još nije donesena. Moguće se i tu traži platforma za izvlačenje.

i ovo:
Koliko je Hanfa zabrazdila po pitanju stjecanja dionica Sporazumom iz 2005-te svjedoči i citat sa str. 23 obrazloženja:

“Konačno, da je kojim slučajem HFP Sporazumom iz 2010. u cijelosti izvršio svoju obvezu povrata dionica upravo prijenosom dionica …”

Halo, koja obveza povrata? Temeljem čega? Ispada da Hanfa smatra da je Sporazum iz 2005. još uvijek važeći ili da je neopravdano poništen te sljedom toga po njima postoji neka obveza povrata dionica!!!

treba liti deda oraha i meda
lud zbunjen normalan

Oni su svoj posao morali odradit. Tko bi imao pravo glasa da SNHO sad ne odradi ovo na 2250. Samo mali dioničari. Pa to bi bio sumrak kapitalizma za naše tajkune.

Only God, Muammar and Libya!

žalosno ali istinito

Mislim da je je bio Dujmić u 17 na nekim vijestima. Ali mogućnost blokade i ovrhe Opatije i uključenih općina je svakako za 19:30.

Only God, Muammar and Libya!

Slušao sam dičnog gradonačelnika na Radiorijeci u 17 h, bio je prilično nezadovoljan, spominjao je sumrak i druge izraze nezadovoljstva sa HFPom.
Kolege, treba nam koordinirana pravna akcija.

žalosno ali istinito

Mislim da je je bio Dujmić u 17 na nekim vijestima. Ali mogućnost blokade i ovrhe Opatije i uključenih općina je svakako za 19:30.
[/quote]

Kamelija, simbol Opatije!

Predlažem drazenni da stupi u kontakt s odvjetnikom g Bolance ako već nije

Ili da uzmemo gdin Tina, ha ha

u kontaktu sam ne brinite.. samo odvjetnici su sad isto na skijanju uglavnom 😉

evo bilo je kratko u dnevniku 3, kuknjava dujmica i optuzivanja hfp i traženje odgovornosti.. mogao bi početi od sebe?

Tekst iz današnjeg businessa, koji je taman otvorio temu:

Vaš link

New Report

Close