Konačno nešto dobro da ne moram stalno prosipat žuč ovdje. Za gradonačelnika ću se odreć kruva koji jedem da mu spasim Liburniju,
Sazvana je tiskovna u Opatiji, gradonačelnik poziva na spas Liburnije (ne znam na što sad točno misli)
Sutkinja je odbila nagodbu 29. Hanfa odobrila ponudu 30. dakle Hanfa je ipak čekala!!!
Ne vidim razlog čekanja…cijena na način na koji u je hanfa formirala ne ovisi o tom rješenju kakvo god bilo
Preokret! Izgleda da je tek počelo.
Preokret?
Status quo
Ok, ako vjerujete u koincidenciju..
Nije mi jasno kako Hanfa nije zaustavila trgovanje i sve skupa objavila i dala neko priopćenje..
No zovu me već političari iz Opatije i pitaju hočemo li ih sada tužiti?
Nije mi jasno kako Hanfa nije zaustavila trgovanje i sve skupa objavila i dala neko priopćenje..
Nećemo ako nam plate kao što moraju (s kamatama naravno!)
Odbijanje nagodbe ima nesumnjivo veliki značaj za dioničare jer to znači da obveza Opatije i dr.
ostaje nepromjenjena.
Uskoro je za očekivati i presude TS-a Rijeka u pojedinačnim predmetima.
Postaje zanimljivo!!!
Pozdrav
@101
[thumbsup]
čobanković
SUD ODBIO PONIŠTITI NAGODBU
4. siječnja 2011 12:02
Nikolina Rivosechi
Trgovački sud u Rijeci nije dopusti sklapanje sudske nagodbe kojom bi se prijenos 25 posto plus jedne dionice opatijskih Liburnia Riviera Hotela iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju na Grad Opatiju i obližnje općine proglasio ništetnim.
Sve iz: Vijesti
U sudskoj odluci donesenoj 29. prosinca i danas objavljenoj na Zagrebačkoj burzi stoji kako je HFP 27. listopada prošle godine predložio da se njegov sporazum s Gradom Opatijom te općinama Lovran, Mošćenička Draga i Matulji, kojim je na te jedinice lokalne samouprave preneseno 25 posto plus jedan dionica LRH-a proglasi ništetnim.
HFP je 25 posto plus jednu dionicu Liburnia Riviera Hotela na Opatiju i tri obližnje općine prenio još 2007. godine, a ti su udjeli nedugo nakon toga prebačeni u tvrtku Nova Liburnija.
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga kasnije je Opatiji i trima općinama naredila da objave ponudu za preuzimanje ostalih dionica LRH-a, što im je zakonska obveza zato što drže više od 25 posto dionica, i to po cijeni od 6000 kuna po dionici.
Čini se da je upravo obveza objavljivanja ponude za preuzimanje razlog zbog kojeg je sud odbio sporazum HFP-a s Gradom Opatijom i tri obližnje općine proglasiti ništetnim.
Naime, u cijeli se proces umiješao dioničar LRH Matko Bolanča, inače predsjednik Uprave Plive Hrvatska, koji je obavijestio da je udrugom postupku tužio Grad Opatiju radi zaključenja ugovora o kupoprodai dionica i isplate.Bolanča u svom podnesku izravno govori ono što je mnogima bilo očito – da HFP i Grad Opatija sporazum o prijenosu dionica žele proglasiti ništetnim isključivo kako bi Opatija izbjegla obvezu objave ponude za preuzimanje Liburnia Riviera Hotela po cijeni od 6000 kuna po dionici
Sigurno nije ništa znao, zato je i požurio!
Razotkrio se!