Realno gledano, mislim da sam već prije lamentirao o tome, nema tu borbe protiv korupcije, na snazi je tzv. predizborno čišćenje. HDZ zna da kotira izuzetno nisko, te da je javnost svjesna na stotina afera. Jadranka treba nove ljude uz koje te afere neće biti vezane, a stare će procesuirati kako bi se moglo reći da se nešto radi. Nažalost, ko što sam prije spomenuo, igra sa LRH i Opatijom je mala i nevažna stavka u cijelom kupusu gdje imate INA-u, HAC, HEP i druge daleko krupnije slučajeve.
Nadao sam se negdje krajičkom srca da će ipak HANFA (što je naravno nerealno jer je HANFA ipak državna institucija na čelo koje su postavljeni politički odgovarajući ljudi) donijeti povoljno razrješenje za male dioničare i tako riješiti i problem grada Opatije i općina. Ovako je na kraju zaključeno da ništa nije zaključeno niti riješeno.
Sumnjam da će nas domaći sudovi zaštiti pa će Grand finale vjerojatno biti u Strasbourgu, te će umjesto SNH cijelu priču platiti država, tj. mali građani, porezni obveznici. Naravno, mediji će vjerojatno u ime neke "solidarnosti" nas pritiskati da to ne radimo te ćemo biti obilježeni kao neki pohlepnici i sl. Sve je to jako jako žalosno.
Nažalost, ko što sam prije spomenuo, igra sa LRH i Opatijom je mala i nevažna stavka u cijelom kupusu gdje imate INA-u, HAC, HEP i druge daleko krupnije slučajeve.
Lrh i Opatija možda jesu manje stavke u tom loncu, ali LRH se odigrala u jeku borbe protiv korupcije kad je sve pod povećalom i kad nema nedodirljivih. To je ono što ovom slučaju daje težinu, samo što mi nemamo nikoga da to izvaže. Ne znam kome bih poslao vagu da to važe. Mislio sam u ova tri mjeseca već i hanfi slat kalkulator, međutim kak se ispostavilo nije im trebao.
Evo blokada je skinuta.
Protrgovano s 18 komada i cijena je na 2199 Kn.
Svi vodeći burzovni analitičari nedvojbeno potvrđuju da je HANFA ovim potezom puno pridonijela zaštiti malih dioničara, jer da toga nije bilo tko zna što bi se dogodilo s cijenom.
to što si rekao da ne treba izlazit na izbore je jako opasno. upravo tako hdz i traje pod parolom svi smo mi isti. da me se krivo ne shvati ja za sdp (a ni hdz) neću glasat jer smatram da nam treba kompletna promjena. zato je uvijek bolje izaći makar radi radi provjetravanja. u sdpu je linić jak i zato smo ovde popušili. i sdp i hdz imaju masla na glavi u ovoj priči i nama sad treba jak novinar koji će otkriti gdje su i kada postigli zajednički dogovor oko lrh, po principu nemojte vi nas pa nećemo ni mi vas.
OK. Ajde mi reci za koga da glasam?
Onu Ružu Tomašković (ili kako se već žena zove) koja je na Korčuli raskrinkala dilere droge nema nigdje više a jedino bi takva žena mogla nešto postići u ovoj žabokrečini.
[/quote]
ovo je pravo pitanje i stvarno se nema baš puno izbora. ali ako ćemo tako razmišljat onda nećemo brzo naprijed. hsls je smiješan s ovom promjenom strana dvije godine prije izbora. hsp će bit kvalitetna desničarska stranka kad shvate da žive u 21. stoljeću a ne od 1941-45. zasad su se kao treća opcija pojavili laburisti, a do izbora ćemo vidit tko još. keruma, ids, hdssb i takve face neću komentirati
koji j analitičari cijena nije mogla ići ispod ove
to svi znamo a hanfina odluka neide nama u korist
sn je već dao ponudu bila je 3200 prije nekoliko godina
a sad evo gospodina na dijelu i pravne države
to što si rekao da ne treba izlazit na izbore je jako opasno. upravo tako hdz i traje pod parolom svi smo mi isti. da me se krivo ne shvati ja za sdp (a ni hdz) neću glasat jer smatram da nam treba kompletna promjena. zato je uvijek bolje izaći makar radi radi provjetravanja. u sdpu je linić jak i zato smo ovde popušili. i sdp i hdz imaju masla na glavi u ovoj priči i nama sad treba jak novinar koji će otkriti gdje su i kada postigli zajednički dogovor oko lrh, po principu nemojte vi nas pa nećemo ni mi vas.
OK. Ajde mi reci za koga da glasam?
Onu Ružu Tomašković (ili kako se već žena zove) koja je na Korčuli raskrinkala dilere droge nema nigdje više a jedino bi takva žena mogla nešto postići u ovoj žabokrečini.
[/quote]
Ruže Tomašić nema više jer su joj velolučani dali 4% glasova za njenu borbu protiv dilera.Roditelji ovisnika su obećavali ne samo da će svjedočiti na sudu nego i da će izravno teretiti Jakšu Cvitanovića. Ali kad je izišao prvi tekst u novinama, ne samo da su se prestali javljati nego otada okreću glavu od nje kad je vide.
Danas Ruža pod policijskom pratnjom i pištoljem sa kćeri ide na kavu.Ružo,vrati se u Kanadu i odhebi ove hrvatske sebičnjake i lopove.
Nadalje, sporazum iz 2010. sadrži odredbu (čl. 6.) prema kojoj se HFP obvezuje da će, osim prijenosa dionica, radi mirnog rješavanja svih sporova, isplatiti SN Holdingu 162,105.182,24 kuna. Ovaj iznos Agencija je ocijenila kao moguću indikaciju za utvrđivanju cijene po kojoj je ponuditelj stekao dionice u smislu odredbi ZPDD-a, pa je u tom smislu utvrđivala okolnosti pod kojima su se ugovorne strane sporazumjele u vezi plaćanja ovog iznosa.
Očitovanja SN Holdinga, odnosno, HFP-a na ovu okolnost prikazana su u točki 7. podtočka 8. (b), te u točkama 10. i 22. obrazloženja. Iz ovih očitovanja proizlazi, u bitnome, da ponuditelj priznaje pravo na vlasništvo u korist Grada Opatije, Općine Lovran, Općine Mošćenička Draga, Općine Matulji i društvu Nova Liburnia d.o.o. iz Opatije u odnosu na 75.661 dionicu LRH u zamjenu za novčanu protučinidbu u iznosu od 162,105.182,24 kuna koju je HFP dužan platiti u tri dvomjesečna obroka. U smislu navedenog, cijena po dionici LRH iznosila bi 2.142,51 kuna.
Halooooo. Da li je itko svjestan da su u zamjenu za tih 25% LRH nestali sporovi oko vlasništva. Oće netko izračunat koliko bi koštala i trajala pravna bitka po sudovim i kolike bi to štete izazvalo. Ne može se na ovaj paket gledat samo kroz ta 162 milijuna.
A i već sam reko, mislim da to što je SNHO odlučuo 25% poklonit gradu "za 162 milijuna" to nije stvar cijene stjecanja.
I nadovezao bih se na kolegu 101, ponudili su 3200 dok su vlasnički sporovi bili nerješeni, a šta je sad.
riješenje trgovačkog
Vaš link
Sazvana je tiskovna u Opatiji, gradonačelnik poziva na spas Liburnije (ne znam na što sad točno misli)
Sutkinja je odbila nagodbu 29. Hanfa odobrila ponudu 30. dakle Hanfa je ipak čekala!!!