ajmo sutra svi na prodaju,a onda kupnja sn-a
Postoji 99 računica koje su protiv ovog rješenja, to hanfi nije jasno. Ima jedna računica koja dovodi do ovog rješenja i pogađate to je hanfi jasno.
ajmo sutra svi na prodaju,a onda kupnja sn-a
Ako ja to napravim garant pada SN HOLDING, ja ostajem pa bar Ti zaradi [thumbsup]
Dionice Liburnije SN Holding će u javnoj ponudi plaćati 2250 kuna
Hanfa je pri utvrđivanju cijene uzela u obzir i ovogodišnju nagodbu i onu iz 2005. godine
Nešto više od tri mjeseca od SN holdingova podnošenja zahtjeva za objavu ponude za preuzimanje dionica Liburnia Riviera Hotela Hanfa je konačno donijela i rješenje kojim mu se odobrava ponuda po cijeni 2250 kuna.
Rješenje s obrazloženjima Hanfa je dala na čak 29 stranica, što samo sugerira koliko je taj slučaj pravno zamršen i koliko je ‘forenzike’ prethodilo utvrđivanju cijene stjecanja relevantne za postupak javne ponude preuzimanja.Imajući u vidu da su se netom nakon zaključenja Sporazuma o nagodbi između SN-a i Fonda za privatizaciju iz srpnja 2010. u javnosti pojavile spekulacije s očekivanjima znatno više cijene (bilo je i snova o 7000 kuna), naglasak na obrazloženju cijene u Hanfinu rješenju je logičan. Za određivanje minimalne cijene u ponudi preuzimanja inače su mjerodavne cijena po kojoj je preuzimatelj stjecao dionice godinu dana prije nastanka obveze …
Stvarno je bilo jako zamršeno i potrebno puno forenzike da se odobri ono šta je SNH ponudio. Trebalo je smislit šta napisat.[rolleyes]
A ovi snovi o 7000 kuna, jel se to odnosi na nas ili na tužbu u kojoj SNH traži 7000 kuna [lol]
"A ovi snovi o 7000 kuna, jel se to odnosi na nas ili na tužbu u kojoj SNH traži 7000 kuna "
To su bili snovi da se ova jadna država počela čistiti korupcije i kriminala, ali je java nešto drugo.
Ostoji svaka čast, jedan je od rijetkih koji je podmazao sve one koji su mogli minirati ovu pljačku. Mali dioničari to nisu mogli, jer je ova država u kojoj mali ljudi i dioničari nemogu do prava. To je i poruka ove Latinice od maloprije
"A ovi snovi o 7000 kuna, jel se to odnosi na nas ili na tužbu u kojoj SNH traži 7000 kuna "
To su bili snovi da se ova jadna država počela čistiti korupcije i kriminala, ali je java nešto drugo.
Ostoji svaka čast, jedan je od rijetkih koji je podmazao sve one koji su mogli minirati ovu pljačku. Mali dioničari to nisu mogli, jer je ova država u kojoj mali ljudi i dioničari nemogu do prava. To je i poruka ove Latinice od maloprije
Ljudi,
Ajmo malo manje malodušnosti i pokušajmo realno i hladne glave sagledati na sve.
“H” (cijelo ime mi se gadi izreći) je odlučila kako je odlučila i tu u biti je bilo malo nade za nas da dobijemo potpunu satisfakciju željenim iznosom.
Propust je da je dozvoljeno da u istom trenutku budu dvije ponude ali trenutačno je Jaca&HDZ jaka i ovaj ustupak njihovom tajkunu i njihovoj odluci je nešto s čime se moramo pomiriti u ovom trenutku.
Ali … ono što je i dalje naš adut jest Opatija i tu se ništa nije promijenilo! Obveza i dalje ostaje i sve je postavljeno da se taj spor dobije … nažalost po nas na sudu.
Svi koji nemaju vremena čekati ili nisu u gotovini neka izađu a ja ostajem i idem na sud.
@Dražene, molim te da sve usmjeriš ka tom cilju jer sada se nema stavrno što čekati.
Ovo je borba koja neće biti lagana a izgleda niti kratka jer je ulogi jako jako velik pa tako i zarada koja ima i svoj rizik.
Tko to može prihvatiti i računa da je rizik vrijednosno dovoljan s obzirom na mogućnost zarade neka ostane i potraži satisfakciju s nama na sudu koji neće kratko trajati ali eto barem 15% kamata nam osigurava dobar prinos.
kolega funky je u pravu.. dakle kao sto sam rekao, ja nisam zadovoljan hanfinim rjesenjem ni obrazlozenjem, ali nisam ocekivao da hanfa odredi cijenu po opatijinoj obvezi (izracuni su govorili od 4200 pa na vise, a prije nego je snho i najavio ponudu sam mislio da ce ici sa nominalom, a nadao nominala+premija 10-20%) no to je sve daleko od opatijine obveze. zato sam radio i onu anketu o ocekivanju clanova udruge da vidim na sto se trebamo usmjeriti, ja osobno sam svoj prosijek ulaganja znatno umanjio kupovinom u toku 2009 i 2010 ali dosta je ljudi kupilo lrh po 6000 kuna i za njih ni 3200 nije neko rjesenje a o 2250 da ne govorim..
to je sad na stolu pa treba vidjeti kako dalje.. ja osobno bas ne zelim "saditi tikve" sa snho u lrh, a jeli to mudro moze samo pokazati vrijeme. uz ponudu moraju biti objavljene jos neke stvari pa cemo vidjeti sta opcija ne prihvacanja ponude i cekanja+tuzba opatije moze donjeti..
sredimo dojmove, i barem je krenulo, sad imamo cvrsto tlo pod nogama 2250.. iskreno u ovom trenutku bas nisam optimist ni po pitanju TS iako cinjenice govore da smo tu "na konju"
dakle obveza postoji, upravni tesko da ce je ukinuti, a "nagodba" i "nistetnost" su na vrlo, vrlo tankim nogama.. ta stvar se ipak mora rjesiti uskoro jer opatija samo dok je ponuda u tijeku moze ponistiti svoju obvezu, tj to je i prvi moj korak.. zatrazit cemo od hanfe da se ocituje o tom clanku zakona
zakon (čl 14.st.10) kaze:
".stjecanjem dionica ciljnog društva drži postotak dionica s pravom glasa koji je jednak ili manji od postotka dionica s pravom glasa koji drži drugi dioničar ciljnog društva koji je objavio ponudu za preuzimanje,"
ja sam to citao da bi ova nagodba kojom se pokusava ponistiti obveza opatije morala provući u ovih 28 dana trajanja ponude snho, jer nakon toga opatija bi ponovo usla u obvezu i nije rjesila svoj problem (cinjenica da tada cijena nebi vise bila 6250 ali opatiji ne pomaze ni da je po 2250 a ni nize)
da danas je kad je odluka donešena a dok su muljali zadnja dva mjeseca onda se trgovanje moglo odvijati. šta ova ekipa iz hanfe misli da su nedodirljivi. koga ne spremi hdz u zatvor spremit će ko god dobije izbore. [angry]
cisto onak teroretski (nisam niti stigao procitati cijelu odluku – malo previse stranica)
kakve veze ima ova odluka s obavezom za preuzimanje po 6000kn. pa zar ne moze biti vise (obvezujucih) ponuda?
zar mislite da ce prestat obaveza fizulicu za magmu kad je proda nekom srbinu ili poljaku. ne ce!
cisto onak teroretski (nisam niti stigao procitati cijelu odluku – malo previse stranica)
kakve veze ima ova odluka s obavezom za preuzimanje po 6000kn. pa zar ne moze biti vise (obvezujucih) ponuda?
zar mislite da ce prestat obaveza fizulicu za magmu kad je proda nekom srbinu ili poljaku. ne ce!
mali ispravak, ne može više od tri [thumbsup]
a opstojnost ponude Opatije (gubljenje prava glasa) razuman je interes snho-a