LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Momci u krivu ste. Igra uvijek najviši prosjek.

Postoje dva problema:

1. Nakon što je prešla kontrolni prag i objavila ponudu za preuzimanje – nisu je objavili, samo najavili…
2. Kako će doći do dodatnih 10% ??? Kod malih je ukupno 13,8% a po strukturi ne vidim gdje bi to mogli skupiti.. Zajednički djelovati mogu jedino s Opatijom koja je i sama u obavezi..

Rekao bi da 9.2 otpada..

Momci u krivu ste. Igra uvijek najviši prosjek.

Da, to nisam napisao..

Dakle taj prosjek za eventualnu novu ponudu igra samo ako je veći mora ići po novom većem ali ako je manji ostaje stari.. Dakle ne ide ispod 2250 nikako..

Naravno i to samo ako Hanfa utvrdi da je cijena stjecanja manja od tih 2250

objavljena obveza za preuzimanje je objavljena temeljem činjenice da je snho stekao 185.005, što čini ukupno 61,13%.
obzirom da snho nije stekao 185005 kom cijela ta ponuda je tak-tak. ima osnova da se ponisti.

nadalje, cinjenica da je 26.07 snho stekao 165.941 kom ali mi ne znamo (da budem precizan JA NE ZNAM) da li je stekao sve odjednom ili u dva paketa, koja su knjizena u istom danu pa izgledaju kao jedan …

teoretski je moguce da je u prvom bilo 150.000 a u drugom 15.941. stjecanjem prvog paketa vec nastaje obveza a za sljedecu obavezu potrebno je dokupiti jos cca 2000kom

ili

hfp se obavezao jos prebaciti na snho nekih 11000kom. stjecanjem tih dionica i još nekih 6000kom sa strane opet nastaje obaveza.
valja primjetiti da skrbnicki racuni hpb, vaba i rba nisu niti dokupljivali niti prodavali dionice, a tu je jos i cros, ukupno cca 5500 kom.

doista ima bezbroj nacina da se osisa male dionicare [embarass]

Stop telling lies about me and I'll stop telling the truth about you.

@meister

vratimo se na 1. dakle: Nakon što je prešla kontrolni prag i objavila ponudu za preuzimanje

Članak 9. govori o tome da kad netko pređe kontrolni prag i nakon objavljene ponude nastavi stjecati dionice ima obvezu objave ponude .. Dakle to ovdje nije slučaj pa nemojmo komplicirati ..

Obveza SNHO da objavi ponudu je nastala 23.7. bilo to po osnovi 150, 165 ili 185k dionica

Ukoliko ovaj pritisak na prodaji ima ikave veze sa SNHO to može biti samo iz razloga da misle da će Hanfa odbiti trenutnu ponudu iz nekog drugog razloga a ne cijene, pa si spuštaju prosijek da mogu dati novu po što nižem novom prosjeku ali naravno ne ne nižem od 2250. Sad su ga spustili na 2410 a bio je 2470.. (ima još jedna teorija ali ostavimo je za neki drugi dan)

Već sutra ili prekosutra ćemo vidjeti tko je prodavao…

Kolega meister ima stvarno niz scenarija koji su negativnog predznaka za male dioničare.Ne znam koja je svrha takvih postova, ali vrijeme koje prolazi ,u ovom slučaju, za male dioničare može biti jedino pozitivno što se događa.
Ne znam točno, da li se poštivala procedura koja se spominje u članku 25. Zakona u preuzimanju, pa bih molio kolege da mi odgovore, Članak 25.

(1) Kada je zahtjev ponuditelja nepotpun ili nerazumljiv ili uz zahtjev nije dostavljena ponuda za preuzimanje i sve isprave iz članka 22. stavka 3. ovoga Zakona, Agencija će od ponuditelja zatražiti da uredi zahtjev i dostavi nedostajuću dokumentaciju te odrediti rok u kojem je dužan to učiniti.
(2) Ako ponuditelj, u ostavljenom roku, ne postupi po traženju Agencije iz stavka 1. ovoga članka, smatrat će se da zahtjev nije niti podnesen, te će Agencija donijeti zaključak kojim se zahtjev ponuditelja odbacuje.

Daj mi bože mira da se ne sekiram zbog stvari koje ne mogu promijeniti,daj mi snage da promjenim stvari koje mogu promijeniti, daj mi mudrosti da uspijem prepoznati te dvije stvari. [color=black][/color]

@tiha voda

Od Hanfe smo informirani da je ista otvorila upravni postupak utvrđivanja cijene i da bi mogla utvrditi jeli zahtijev i ponuda SNHO "uredna" mora utvrditi cijenu stjecanja,

Zašto mislim da čekaju sud?

Iako je Hanfa na prva naša pitanja o mogučnosti postojanja 2 obaveze rekla da će objaviti ponudu SNHO bez obzira na obvezu Opatije, ja nekako mislim da ipak ćekaju da vide dali obveza Opatije ostaje.. Time bi mali dioničari ipak u trenutku objave ponude SNHO znali i mogli odlučiti hoće li ići na utuženje Opatije ili prihvatiti ponudu SNHO. To je nešto na što smo upozoravali Hanfu i tražili da se isto razjasni … Svima je naime jasno da Opatija ne može objaviti ponudu ali ukoliko obveza ostane mogu izabrati žele li tužbom istjerati svoje pravo ili prihvatiti ponudu SNHO.. Nebi bilo dobro i po mom mišljenju i nezakonito (čl.3.st 2. ZPDD) da se u trenutku objave ponude SNHO ne zna šta je sa obvezom Opatije..

I dok mi čekamo SNHO je dobio i drugu tranšu od države dakle naplatio je do sada 100 mil, a krajem 01/11 dobit će i ostatak od 62 mil 🙂

Šta se događa s Opatijom ako se poništi onaj ugovor? Njima ostaju dionice, ne? SNHO im prepušta ili tako nešto. Ne bi li onda trebala za Opatiju ponovno nastati obveza samo po sadašnjem prosjeku? [huh]

Only God, Muammar and Libya!

Ukoliko ovaj pritisak na prodaji ima ikave veze sa SNHO to može biti samo iz razloga da misle da će Hanfa odbiti trenutnu ponudu iz nekog drugog razloga a ne cijene…

upravo sam i ja ovo rekao …. al ajd nema veze

Stop telling lies about me and I'll stop telling the truth about you.

čudi me da netko prodaje ispod 2250 kn, kako god da okreneš, to je cijena koja će se minimalno dobiti, a ako bude sreće, mogla bi biti i znatno veća…..ja sam danas malo ulovio, ali ako ima još kamikaza, samo dajte sutra još po 2100 [thumbsup]

prodali smo za šaku EUra svoju slobodu, ponos i samostalnost .....amen

Šta se događa s Opatijom ako se poništi onaj ugovor? Njima ostaju dionice, ne? SNHO im prepušta ili tako nešto. Ne bi li onda trebala za Opatiju ponovno nastati obveza samo po sadašnjem prosjeku? [huh]

Pa plan je bio da se poništi i da ih ponovo dobiju kad SNHO objavi ponudu.. Zakon kaže da tada ne moraju objavljivati ponudu (čl 14.st.10)

No to je izgleda "zapelo" … Upitan je način na koji su to pokušali izvesti, da ne otvaramo sad ponovo diskusiju o samoj "ništetnosti" i "pobudi"

New Report

Close