LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Iskreno, budalu koja prodaje po 2111 kada je ponuda od 2250 u Hanfi ne treba žaliti!

Ali plašim se da to nisu mali i nisu budale već se igra igra za nešto drugo. Kada skužimo mislim da će biti kasno jer kada mi svi pokazatelji govore da nema logike a to se događa sve jače … nije slučajno.

Netko od gurua burze nema ideju?

INA ti je odgovor. Netko prodaje LRH kako bi kupio INA.

Nemojte se kolega Rekvijem ljutiti i zasigurno imate prvo kupiti i jednu jedinu dionicu biloi s ciljem špekulacije ili investiranja po bilo kojoj cijeni, poblemi su ako za isto može svrstati pod pojam manipulacije koji je u Zakonu o tržištu kapitala dosta širok… Pišemo sad na temi LRH ali ja sam tu sad mislio na SNHO i dizanje cijene za 10% (tj 15% od prethodne) sa 7 dionica tj iznosom od 1000kn .. Dionica SNHO je u segmentu promatranja i mislim da će onaj koji je to napravio dobiti upit od Hanfe da to objasni (znam za slične slučajeve) Kod upravo zatvorene 1 generacije je kod zadavanja naloga koji je odstupao više od 5% od prethodne cijene je iskakalo upozorenje za takav nalog. Rekao sam već da ne zazivam Hanfu i sankcije, samo upozoravam na moguće posljedice (mislim da bi tu brokerska kuća morala upozoriti )..

Što se tiće LRH budući da je prodaja dosta jaka na 2200 ovih 10 po kupnji nije nešto strašno, jer može se dogoditi da netko mora prodati i tih 3-4% niža cijena je kad "moraš" prodati prihvatljivo.. No naravno sasvim je drugo ako se pokaže da se isto radi s ciljem manipulianja tržištem. Zakon kaže:

(1) Manipulacija tržištem znači:
1. transakcije ili nalozi za trgovanje koji daju ili bi mogli dati neistinite ili obmanjujuće signale u pogledu ponude, potražnje ili cijene financijskih instrumenata, ili koji djelovanjem jedne ili više osoba koje usklađeno djeluju, drže cijenu jednog ili više financijskih instrumenata na umjetnoj razini, osim ako…

dakle kao što sam rekao vrlo, vrlo širok pojam …

Iskreno, budalu koja prodaje po 2111 kada je ponuda od 2250 u Hanfi ne treba žaliti!

Ali plašim se da to nisu mali i nisu budale već se igra igra za nešto drugo. Kada skužimo mislim da će biti kasno jer kada mi svi pokazatelji govore da nema logike a to se događa sve jače … nije slučajno.

[/quote]

Ako je netko imao informacije o ini, mislim da bi ju odma danas i kupovao.

No naravno sasvim je drugo ako se pokaže da se isto radi s ciljem manipulianja tržištem. Zakon kaže:

(1) Manipulacija tržištem znači:
1. transakcije ili nalozi za trgovanje koji daju ili bi mogli dati neistinite ili obmanjujuće signale u pogledu ponude, potražnje ili cijene financijskih instrumenata, ili koji djelovanjem jedne ili više osoba koje usklađeno djeluju, drže cijenu jednog ili više financijskih instrumenata na umjetnoj razini, osim ako…

dakle kao što sam rekao vrlo, vrlo širok pojam …

Tko prati SNHO zadnja 2-3 mjesca zna da se tamo KONSTANTNO manipulira isključivo malim nalozima na prodaji, koji se uredno stavljaju 7-10% ispod prvog konkretnog prodajnog naloga…..
Na LRH imaju nešto drugačiju taktiku, kao što je već u svojem zadnjem postu naveo kolega Matrix.

Badava segment promatranja, puste priče, kad na kraju…..nikom ništa.

Kvart je sigurno zadovoljan što ga je dohvatilo ali je u pravu za trgovanje i to pogotovo na SNHO kojeg baš ne pratim detaljno ali danas nakon protrgovanih 200tinjak komada na 145 u jednom trenutku kupnja je bila na 112 kuna pa mi je to zapelo za oko i onda netko kupi 7 komada po 165?

Netko je stavio nalog od 460kom na 165kn i onda je netko u panici prodao u po 145kn,a čim je netko lupio sa tih 7 kom po 165 nalog se u par sekundi makao sa prodaje,i tako skoro svaki dan dođe nalog koji služi za plašenje a ne za prodaju

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

[/quote]

Ako je netko imao informacije o ini, mislim da bi ju odma danas i kupovao.
[/quote]
Kupio bi kada bi imao što. Ali INE nema na prodaji!

budalu koja prodaje po 2111 kada je ponuda od 2250 u Hanfi ne treba žaliti!
….

kad se bisakovi pred nekih 1-2 mjesec čudio "koja budala prodaje ispod 2500 kn", jedan kolega odgovorio mu je da je to logično jer će cijena ubrzo opet pasti ispod te granice. na to ga je bisakovi izvrijeđao, urlao mu o njegovoj ZAVISTI jer nema LRH i neznanju, a sad?
ludo me zanima misli li se barem ispričati kolegi i priznati da je kolega bio u pravu, a ne bisakovi?

Čuvajte hlače da ne odu i gaće!

kad si ti vidio ili čuo da se neki kradezeovac ispričao [angry]

….

kad se bisakovi pred nekih 1-2 mjesec čudio "koja budala prodaje ispod 2500 kn", jedan kolega odgovorio mu je da je to logično jer će cijena ubrzo opet pasti ispod te granice. na to ga je bisakovi izvrijeđao, urlao mu o njegovoj ZAVISTI jer nema LRH i neznanju, a sad?
ludo me zanima misli li se barem ispričati kolegi i priznati da je kolega bio u pravu, a ne bisakovi?
[/quote]
Jajare,
Poznata je uzrečica:
Što god da se dogodi, postoji barem jedan čovjek koji je baš to predvidio!
Ali ono što je još jako malo ljudi napravilo jest da je pored prognoze/suda dalo i logično objašnjenje zašto će baš to biti tako. Toga ima jako, jako malo i to se onda zove znanost i logičko prosuđivanje.

I upravo to nedostaje danas, u ovom trenutku, oko LRH-a – logično objašnjenje, koje navedeni izvrijeđeni kolega nije dao.

Stoga je vrijednost njegovog suda apsolutno ništavna jer ne pomaže u donošenju nekog drugog logičnog suda u buduće.

Da bukvaliziram na jednom primjeru.
Da li je netko genijalan ako kaže da će u budućnosti biti snijega od pola metra u Zagrebu?
Po tebi je a u biti jasno je da nije, jer nije determinirao niti kada a niti zašto baš tada!
Jednostavno!

….

[/quote]
Dakle taj Vaš jezik koji koristi riječi"budala,urlanje i sl." ja jednostavno ne koristim ,jer takve primitivne i uvredljive riječi izbjegavam.
Da Vas pokreće zavist i neznanje ,to je moja logična pretpostavka.
Trenutni pad cijene ne znači ništa osim prilike za jeftini dokup.
Ništa se u odnosu na ovu dionicu nije promjenilo,osim možda da je nekoga "izdalo strpljenje" ili
mu treba hitno novac!!!
Ispričavati se na kulturnom i argumentiranom dijalogu bilo bi apsurdno.!
Pozdrav

….

[/quote]
Dakle taj Vaš jezik koji koristi riječi"budala,urlanje i sl." ja jednostavno ne koristim ,jer takve primitivne i uvredljive riječi izbjegavam.
Da Vas pokreće zavist i neznanje ,to je moja logična pretpostavka.
Trenutni pad cijene ne znači ništa osim prilike za jeftini dokup.
Ništa se u odnosu na ovu dionicu nije promjenilo,osim možda da je nekoga "izdalo strpljenje" ili
mu treba hitno novac!!!
Ispričavati se na kulturnom i argumentiranom dijalogu bilo bi apsurdno.!
Pozdrav
[/quote]
vidim ja da ti dokupljuješ jeftino od 2800
libo te tuki, tebe minusi ne diraju , naviko si na njih

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Onaj što je do nedavno derao po asku na 2500 mora da je oduševljen, što sad iste količine može pobrati na 2100….
Nevjerojatno kako ovo tržište uvijek nagradjuje one koji to najmanje zaslužuju….
nažalost, vrijedi i suprotno….

New Report

Close