LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Oho neko zna sve prije drugih koliko mi se čini….
http://www.hanfa.hr/

Zgodno je vidjeti da Hanfa može biti i "izvanredna". Nažalost po nas male, u smislu vanrednog, a ne pridjeva odličnog!!!

hipotetski ako je snho ponuda odbijena
šta dalje koja je procedura
dali se time i poništavaju odluke zadnje skupštine lrh?
trebaju li mali dioničari sazvati novu skupštinu?

Ako se odbije trenutna ponuda ,mora dati novu ponudu sukladno rješenju Hanfe.
Ako tako ne postupi ,gubi upravljačka prava ,dok ne postupi po Zakonu i rješenju Hanfe.
[/quote]
dali se za tu novu ponudu računa stari tromjesečni prosjek ili bi se računao novi?
[/quote]

Računa se tromjesečni prosjek u trenutku stijecanja, i ako je on veći od cijene stijecanja, onda je taj prosijek mjerodavan, a ako je prosijek manji od cijene stijecanja, onda je mjerodavna cijena stijecanja.
[/quote]
znači da to više nebi bilo onih 2250nk već neki veći iznos jer je prosjek u zadnja 3 mjeseca od oka veći,pa to bi bilo super

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Zanimljivo kako je u zadnjim sekundama trgovanja povućen jedan od većih naloga, nisam stigao dobro viditi, no izgleda da je povučeno oko stotinjak komada – jeli netko uspio bolje vidjeti ( nije valjda nešto otišlo u post trgovanju – zasada to nevidim ) !?

Ili je povučen ili je bio dnevni nalog.

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

Zanimljivo kako je u zadnjim sekundama trgovanja povućen jedan od većih naloga, nisam stigao dobro viditi, no izgleda da je povučeno oko stotinjak komada – jeli netko uspio bolje vidjeti ( nije valjda nešto otišlo u post trgovanju – zasada to nevidim ) !?

To su sve dnevni nalozi, zato se povuklo.

Srdačan pozdrav

To su sve dnevni nalozi, zato se povuklo.

Srdačan pozdrav
[/quote]

Thanks , na njih sam skroz zaboravio !

Dobro zar nitko nema neku "teoriju" zašto se ovo danas događa… Svi šute i kupuju ili… ?

ne,koja je teorija?
ja ne kupujem, investiran sam do kraja i nemam novaca za dalje [bye]

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

Dobro zar nitko nema neku "teoriju" zašto se ovo danas događa… Svi šute i kupuju ili… ?

kao i uvijek netko ima povlaštenu informaciju a mi ostali ćemo znati za par dana
ili je nekome iskrslo nešto neplanirano pa mora hitno prodavati
ili su ovi veliki nalozi ostojini ilil njegovih igrači koji žele iskoristiti trenutno stanje na marketu
kada malo tko kupuje i kada se na malom prometu može cijena pritisnut dole i skupljat na nižim razinama
e sad povlaštena informacija bi mogla biti da je prihvaćena ponuda od 2250kn
ili da je odbijena,znači sljedi nova,po meni bi bilo to dobro jer bi novi tromjesečni prosjek bio veći
neka me ispravi neko ako griješim

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

ako je odbijena ponuda od 2240, to je super vijest, ali ne zato što je sad ponder veći, nego zato, burazeru, jer onda očito da i Hanfa ide prema 6000 i onim većim iznosima, čini mi se [proud]

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

Zna li netko kolliko dioničara ima više od 300 dionica, dakle koliko je potencijalnih dioničara u mogućnosti raditi ovaj presing danas?

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

ako je odbijena ponuda od 2240, to je super vijest, ali ne zato što je sad ponder veći, nego zato, burazeru, jer onda očito da i Hanfa ide prema 6000 i onim većim iznosima, čini mi se [proud]

Onda bi cijena već danas otišla na 5500 kn.

Po stanju iz 8/10 svega 20ak dioničara ima preko 300 dionica .. Zasigurno nije baš nekom sad palo napamet prodati 200-300 dionica.. Najvjerojatnije se radi o namjernom pritiskanju cijene i spuštanju prosjeka iz nekog nama još nepoznatog razloga.. Naravno to je sasvim legalno ukoliko se ne pokaže da postoji nekakav "deal" sa SNHO, ali ovo je ipak malo preočito da bi se to netko usudio ili?.. Sada je tromjesečni prosjek 2470 i treba ovo jako gurati dole bar mjesec dana i rasprodati barem 1000 dionica da bi se isti spustio na 2250 i niže

Što se tiće Suda i nagodbe po mojim saznanjima strane se nisu očitovale.. Ja se nadam da se ročište neće ni sazivati već da će Sud odbiti Nagodbu..

Ukoliko Hanfa iz tog razloga odbije ponudu SNHO (a ne zbog cijene), vjerujem da su već pripremili neku novu taktiku i da je možda to razlog ovog spuštanja cijene, jer će zasigurno požuriti da daju novu ponudu (opet po prosjeku ali sad po novom-tako ja čitam zakon)

E sad je pitanje trebamo li se spuštati na kupnji i rušiti prosjek ili kupiti tih 1200 dionica po 2200 (prosjek ostaje oko 2350)

Matematka kaži i ovo:

Prodajom 1200 dionica po 2000 umjesto po trenutnom prosjeku od 2470 gubi se 500.000 kuna
Dakle SNHO mora osigurati 290mil po 2250 ili 318,5 po 2470 (za sve dionice) razlika 38,5 mil
A malima bi na kraju morao isplatiti (13,8%) 93 mil po 2250 ili 104,5 po 2470 ili 11,5 mil razlike

Jeli 11 miliona razloga dovoljno za ovakve igre?

New Report

Close