LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega 101, nemojte se ljutiti, ali ovakvim izjavama stvarno djelujete destimulativno na potencijalne ulagače…..u stvari, na one koji prema dostupnim informacijama nisu u stanju formirati vlastiti stav u isplativosti ulaganja u LRH, i postupiti shodno tome.
Svi mi znamo kako stvari stoje trenutno….sve je vidljivo na tijeku trgovanja.
Ali puno je interesantnije ovo što se zbiva iza kulisa, a to ni vi ni ja ne možemo znati.
Već sutra je moguć okret od 180 stupnjeva. Za očekivati je da će do njega doći, kad tad….

kaj ću kad volim jedinice ma teško možemo na ovakvim
informacijama probiti 2700 koje usput nije probivena 0d 2008g
čak i na dan rešenja hanfe 2009 ostoja to dobro drži

kad će taj petak

Mene zanima što kolega dražen misli o tome koji je rok da hanfa donese neku odluku.2 tjedna od objave ekspertize je prošlo u prošli četvrtak…

Napominjem da nisam pravnik.. U ZPDD nema krajnjeg roka, možda ima negdje o trajanju upravnog postupka ali u Zakonu kaže da Hanfa ima rok od 14 dana od uredno dostavljenog zahtijeva. Hanfa je ponudu zaprimila negdje između 15 – 20.8. To znači sada traje već više od 65 dana. Hanfa je očito tražila dopune i za to je dala neki rok, tad je zatražila još neke dokumente, pa za isto dala rok, i to može potrajati… Ovo sa objavljivanjem je usporedna stvar.. Vjerujem da je Hanfa dobila "ekspertizu" prije i onda je kad se "oduševila" s onim što piše unutra zatražila da se ista i objavi..

Teret dokazivanja je na ponuditelju i ako Hanfa ocijeni da nije dobila sve što je trebala u nekom razumnom roku može odbiti ponudu i Rješenjem utvrditi da je SNHO u obvezi. U Rješenju neće biti cijena (kao što nije ni u Opatijinom) SNHO će tada brže bolje dati novu ponudu a za istu će možda morati prije toga sklopiti još nekakav novi sporazum sa HFP-om gdje će se neke stvari preciznije utvrditi a možda ćak ići i na nekakav sporazum i sa Opatijom tj nekakav tripartitni ugovor.
Hanfa neće zasigurno raditi nekakve izračune i procijene (ove izračune što mi piskaramo po forumima Hanfa neće raditi ). Ona će tražiti dokument iz kojeg se nedvojbeno može utvrditi cijena stjecanja, i tražit će ga od SNHO!! Do sada nismo vidjeli takav…

S kojim je postavkama krenuo SNHO vidjeli smo iz Ostojinih izjava u Poslovnom (prosijek jer je cijena stjecanja oko 2000-2100). Po svemu sudeći ti argumenti nisu prošli (pre dugo traje) U 60 dana morali su im dati barem 2-3 puta po 10 – 15 dana. Računajte tu urudžbiranje, slanje, primanje pa vraćanje (iako su SNHO i Hanfa na 20 metara 🙂 ) Nadalje ako su i došli do neke "nove" cijene mora se onda ponovo ishoditi bankovna garancija itd…

Kad SNHO dobije rješenje ima 7 dana da objavi ponudu..

[/quote]

hanfa zaista ne mora dati cijenu u rješenju ali je dovoljno da ustvrdi da obaveza opatije ostaje ili da opatija i snho djeluju zajednički. to je nama dovoljno

Mene zanima što kolega dražen misli o tome koji je rok da hanfa donese neku odluku.2 tjedna od objave ekspertize je prošlo u prošli četvrtak…

Napominjem da nisam pravnik.. U ZPDD nema krajnjeg roka, možda ima negdje o trajanju upravnog postupka ali u Zakonu kaže da Hanfa ima rok od 14 dana od uredno dostavljenog zahtijeva. Hanfa je ponudu zaprimila negdje između 15 – 20.8. To znači sada traje već više od 65 dana. Hanfa je očito tražila dopune i za to je dala neki rok, tad je zatražila još neke dokumente, pa za isto dala rok, i to može potrajati… Ovo sa objavljivanjem je usporedna stvar.. Vjerujem da je Hanfa dobila "ekspertizu" prije i onda je kad se "oduševila" s onim što piše unutra zatražila da se ista i objavi..

Teret dokazivanja je na ponuditelju i ako Hanfa ocijeni da nije dobila sve što je trebala u nekom razumnom roku može odbiti ponudu i Rješenjem utvrditi da je SNHO u obvezi. U Rješenju neće biti cijena (kao što nije ni u Opatijinom) SNHO će tada brže bolje dati novu ponudu a za istu će možda morati prije toga sklopiti još nekakav novi sporazum sa HFP-om gdje će se neke stvari preciznije utvrditi a možda ćak ići i na nekakav sporazum i sa Opatijom tj nekakav tripartitni ugovor.
Hanfa neće zasigurno raditi nekakve izračune i procijene (ove izračune što mi piskaramo po forumima Hanfa neće raditi ). Ona će tražiti dokument iz kojeg se nedvojbeno može utvrditi cijena stjecanja, i tražit će ga od SNHO!! Do sada nismo vidjeli takav…

S kojim je postavkama krenuo SNHO vidjeli smo iz Ostojinih izjava u Poslovnom (prosijek jer je cijena stjecanja oko 2000-2100). Po svemu sudeći ti argumenti nisu prošli (pre dugo traje) U 60 dana morali su im dati barem 2-3 puta po 10 – 15 dana. Računajte tu urudžbiranje, slanje, primanje pa vraćanje (iako su SNHO i Hanfa na 20 metara 🙂 ) Nadalje ako su i došli do neke "nove" cijene mora se onda ponovo ishoditi bankovna garancija itd…

Kad SNHO dobije rješenje ima 7 dana da objavi ponudu..

[/quote]

hanfa zaista ne mora dati cijenu u rješenju ali je dovoljno da ustvrdi da obaveza opatije ostaje ili da opatija i snho djeluju zajednički. to je nama dovoljno
[/quote]

zašto nam je dovoljno da hanfa kaže da ponuda opatije ostaje? … opatija JE u obvezi još uvijek…

Neke će dionice vrijditi više od sadašnje cijene. Puno puno više. Donirajte humanitarnoj organizaciji po vašem izboru klikom na ovaj link http://www.thenonprofits.com

čisto da podsjeti publiku
i nisam ti ja zabio jedinicu [thumbsup]

samo pitanje dokle ako je nagodba pravno čista
kad će pasti obveza opatije

samo pitanje dokle ako je nagodba pravno čista
kad će pasti obveza opatije

Čuj, a zašto onda ne prodaš LRH i riješiš se brige? 2.5k je sasvim solidan izlaz.

kad mi je ulaz 3200
eto

Jak pritisak na LRH i SNHO…bliži li se kraju ova trakavica?

Način na koji su zamislili poništavanje Opatijine obveze NE može proći. Sad znamo da je kod nas i nemoguće ponekad "prolazi"!! To što sad "šutimo" ne znaći da nećemo znati odreagirati ako se pokuša nezakonito ukinuti obveza Opatije ili ako bude problema oko ponude SNHO. Jedino zakonito rješenje za "ukidanje" Opatijine obveze je da SNHO da ponudu koja je veća od Opatijine (o tehnikama sad ne moramo po forumu) ili da Opatija da ponudu (što je nemoguće) ili da ode LRH u stečaj. Ništetnost kako su je sad "složili" ne dolazi u obzir i naći ćemo pravni put da se to onemogući (mislim da nećemo ni morati ništa raditi) ukoliko to pokušaju. Na kraju postoji i šteta koja se trećim stranama (malim dioničarima) počinila tom "ništetnosti" tj nezakonitim pobudama koje su je uzrokovale. Za isto se također može tražiti naknada štete (HFP se tu ogradio i prenio eventualne obveze takve štete na SNHO ) Dakle samo je pitanje koliko je ko voljan čekati (kamate idu) i uložiti energije i truda da se to izgura do kraja. Raspitajte se malo kod odvjetnika, u pravosuđu se stvari pomalo mijenjaju, sve postaje malo transparentnije, brže, odjednom rješenja za sporove stižu na vrijeme itd…

ma ljudi nemamo fondova tko ovo može branit

New Report

Close