LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ima to i svojih pozitivnih strana…nema pada cijene, jer nemaš kome prodati.
[lol]

ma nema tu kruha čekali smo toliko a ovo bi mogla opet biti sudska
trakavica

trakavica

Kod LRH je ipak puno drugačije.
Ako "Ostoja" ne plati po rješenju Hanfe gubi upravljačka prava!
Mali dioničari preuzimaju kontrolu!
Ma, platit će on koliko mu se naredi.
Pozdrav

trakavica

Kod LRH je ipak puno drugačije.
Ako "Ostoja" ne plati po rješenju Hanfe gubi upravljačka prava!
Mali dioničari preuzimaju kontrolu!
Ma, platit će on koliko mu se naredi.
Pozdrav
[/quote]

a kada če bit Hanfino rješenje?

ma gledajte nemože hanfa objavit ponudu od sna ako nije veće od opatijine
atu nastaje tek ludnica prvo sud mora potvrdit ništetnost ato će trajat
ako to prođe i žalbe onda ide ponuda od sna samo za kolegu dražena pitanje kak
stojimo na upravnom sudu jer on je sud koji odlučuje a da je ostoja htio dati 6250
onada bi to odmah dao u nagodbi ovako trakavica se nastavlja
ovaka cijena na tržištu to i potvrđuje

Što se tiće Upravnog, Opatija povalči tužbu (prema nagodbi sa HFP-om), no tu ima jedna nejasnoća za sada. Na sjednici vijeća grada Opatije dodana je točka u predloženi zaključak, a to je da će Opatija potpisati nagodbu tek po objavi ponude od strane SNHO. (Vaš link) iako se to poslje više i nije spominjalo.

Nije to baš tako jednostavno, SNHO ne daje dobrovoljnu ponudu nego obveznu tako da bi Hanfa utvrđivala cijenu stjecanja i da je SNHO najavio da će dati i 7272 kune. No tada bi pretpostavljam i Hanfa to iščitala kao cijenu stjecanja jer bi onda prektično tražbina iz zadnjeg postupka pred TS u kojoj SNHO traži 7272 kune po dionici ili dionice, se mogla smatrati kao cijena stjecanja. Naravno ja sam pristran ali bilo bi rezona da se to i uzme kao cijena jer je taj zadnji spor zapravo i je objedinio prethodne sporove. Dakle po 2 osnovna (dobivena) spora je napravljena nagodba 2005 ali je ista poništena. Upravni je rekao da je to ok, a arbitražni da nije. SNHO je tužio na TS da mu se vrate dionice a ako ne onda 7272 kune po dionici. To je i onih 1,85 milijardi koje su se spominjale. Činjenica je da je SNHO tu popustio i sad uzeo samo 58% (177.000) i 162 mil kuna (to je kao za onih 25% od Opatije) Ali 2005 kada je SNHO dobio 84% dobio je i sporove sa Opatijom koja je bila uknjižena na dio imovine LRH. (za taj dio je već u fondu bilo rezervirano 30% dionica i SNHO je prihvatio da on to rješi sa Opatijom) Tako da nikako ne igra prića da je SNHO za 162 mil dao 25% tj 2100 po dionici. Dakle SNHO je te dionice "prodao" po puno više jer je rješen spor LRH-Opatija i još je dobio 162 mil. Tu se još mora napomenuti da je država bila obvezna Opatiji nadoknaditi dionice kupovinom na tržištu ukoliko bi SNHO sudski dobio dionice nazad, dakle cijena bi otišla nebu pod oblake.
Izgleda da ja ne znam jednostavno i kratko odgovoriti …

Mene zanima što kolega dražen misli o tome koji je rok da hanfa donese neku odluku.2 tjedna od objave ekspertize je prošlo u prošli četvrtak…

Neke će dionice vrijditi više od sadašnje cijene. Puno puno više. Donirajte humanitarnoj organizaciji po vašem izboru klikom na ovaj link http://www.thenonprofits.com

Mene zanima što kolega dražen misli o tome koji je rok da hanfa donese neku odluku.2 tjedna od objave ekspertize je prošlo u prošli četvrtak…

Napominjem da nisam pravnik.. U ZPDD nema krajnjeg roka, možda ima negdje o trajanju upravnog postupka ali u Zakonu kaže da Hanfa ima rok od 14 dana od uredno dostavljenog zahtijeva. Hanfa je ponudu zaprimila negdje između 15 – 20.8. To znači sada traje već više od 65 dana. Hanfa je očito tražila dopune i za to je dala neki rok, tad je zatražila još neke dokumente, pa za isto dala rok, i to može potrajati… Ovo sa objavljivanjem je usporedna stvar.. Vjerujem da je Hanfa dobila "ekspertizu" prije i onda je kad se "oduševila" s onim što piše unutra zatražila da se ista i objavi..

Teret dokazivanja je na ponuditelju i ako Hanfa ocijeni da nije dobila sve što je trebala u nekom razumnom roku može odbiti ponudu i Rješenjem utvrditi da je SNHO u obvezi. U Rješenju neće biti cijena (kao što nije ni u Opatijinom) SNHO će tada brže bolje dati novu ponudu a za istu će možda morati prije toga sklopiti još nekakav novi sporazum sa HFP-om gdje će se neke stvari preciznije utvrditi a možda ćak ići i na nekakav sporazum i sa Opatijom tj nekakav tripartitni ugovor.
Hanfa neće zasigurno raditi nekakve izračune i procijene (ove izračune što mi piskaramo po forumima Hanfa neće raditi ). Ona će tražiti dokument iz kojeg se nedvojbeno može utvrditi cijena stjecanja, i tražit će ga od SNHO!! Do sada nismo vidjeli takav…

S kojim je postavkama krenuo SNHO vidjeli smo iz Ostojinih izjava u Poslovnom (prosijek jer je cijena stjecanja oko 2000-2100). Po svemu sudeći ti argumenti nisu prošli (pre dugo traje) U 60 dana morali su im dati barem 2-3 puta po 10 – 15 dana. Računajte tu urudžbiranje, slanje, primanje pa vraćanje (iako su SNHO i Hanfa na 20 metara 🙂 ) Nadalje ako su i došli do neke "nove" cijene mora se onda ponovo ishoditi bankovna garancija itd…

Kad SNHO dobije rješenje ima 7 dana da objavi ponudu..

ma kak može biti dvije ponude ak ova druga nije veća od prve a na prvoj
se vodi spor pa ništetnost ma ja mislim da ante se neusudi nikaj dirati
bumo se načekali ovo je ipak hr ma i kak je nagodba mogla proći u
državnom odvjetništvu

to sto je prošlo u državnom odvjetništu nema nikakve veze
i na sporazum HFP – Opatija iz 2007 je DORH dao suglasnost :))
a sad je dao suglasnost na novi sporazum HFP – SNHO i HFP – Opatija kojim se taj stari na koji su dali prvu suglasnost stari proglašava ništetnim iz nezakonite pobude – što bi reklo da je isti bio protivan zakonu (ustavu, moralu ili prisilnom propisima ) Toliko o DORH-ovim suglasnostima!

Što se tiće 2 ponude istovremeno tu će biti zanimljivo vidjeti stav Hanfe. Zakon ne priječi eksplicitno takvu situaciju ali s druge strane po mom skromnom mišljenju mislim da se ipak narušava bit. U ovom slučaju trenutno čak SNHO i Opatija na nekakav način "sporazumno" i djeluju. Iako su izbjegli da rade tripartitni sporazum da se ne bi kojim slučajem to gledalo kao zajedničko djelovanje činjenica da SNHO prepuštajući Opatiji dionice djeluju zajednički s ciljem stjecanja dionica. Naša praksa je pre skromna pa je tu teško naći neke slične situacije. No Zakon je ionako prepisan tj usklađen sa Normama EU ( u njima piše sve što i u Zakonu) pa se možda Hanfa potrudi pa pronađe nekakav "presedan" vani..

evo nam i obrane jadno ma nema tu još dugo a i hanfinog rešenja
ovi koji ulaze misle na gubitak od 10% a dobitak 20 i više samo je pitanje
koliko ćemo čekati

a izgleda da je ispred nas duga hladna zima

New Report

Close