LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mislim da je presuda Upravnog suda u slučaju Magme d.d. još jedna velika pozitivna stvar i za nas dioničare LRH…evo presuda je donešena, pretpostavimo da HANFA donese odluku o cijeni javne ponude LRH od xxxx kn, a koja ne ide u prilog Ostoji…isto tako pretpostavimo da on ide na tužbu Upravnom sudu…stvarno ne znam što bi Upravni sud mogao drugo nego se držati zakona, tu je zakon jasan…slučajevi se malo razlikuju zbog načina samog stjecanja, ali ovo mi ipak daje kakvu-takvu vjeru u sudstvo…mislim da je zbog ove presude Ostoji uvelike smanjen manevarski prostor, pa treba dobro razmisliti da li mu se isplati novo tužakanje, a samim time riskira i mogući gubitak upravljačkih prava i novca zbog zateznih kamata u potencijalnim tužbama

@darac
Gubitak upravljačkih prava u slučaju neobjave ponude po rješenju Hanfe je siguran,a ne moguć.
To "Ostoja" neće i ne smije riskirati.
Pozdrav

@darac

Gubitak upravljačkih prava u slučaju neobjave ponude po rješenju Hanfe je siguran,a ne moguć.
To "Ostoja" neće i ne smije riskirati.
Pozdrav

ma jasna stvar, stavio sam moguć jer sam pisao što bi bilo kad bi bilo

Ako Ostoja sudski pobija Hanfinu odluku da li Ostoja za to vrijeme trajanja procesa gubi upravljačka prava???

snho u pozitivnoj blokadi
zači li nešto!?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

snho u pozitivnoj blokadi
zači li nešto!?

Da, da je u pozitivnoj blokadi [smiley]
Da ima neke veze osjetilo bi se na bilo koji način i na cijeni LRH.

izgleda da neki ostojin fondić brani cijenu
ma problem je kaj nema niti jedan fond koji kupuje na ovom ulazu
ak je siguran dobitak ovo može trajati godinama ko i do sad

mislim da je presuda Upravnog suda u slučaju Magme d.d. još jedna velika pozitivna stvar i za nas dioničare LRH…evo presuda je donešena, pretpostavimo da HANFA donese odluku o cijeni javne ponude LRH od xxxx kn, a koja ne ide u prilog Ostoji…isto tako pretpostavimo da on ide na tužbu Upravnom sudu…stvarno ne znam što bi Upravni sud mogao drugo nego se držati zakona, tu je zakon jasan…slučajevi se malo razlikuju zbog načina samog stjecanja, ali ovo mi ipak daje kakvu-takvu vjeru u sudstvo…mislim da je zbog ove presude Ostoji uvelike smanjen manevarski prostor, pa treba dobro razmisliti da li mu se isplati novo tužakanje, a samim time riskira i mogući gubitak upravljačkih prava i novca zbog zateznih kamata u potencijalnim tužbama

Sve se odvija u našu korist,bez obzira što neki pojedinci mislili o našem pravoosuđu sudska praksa je ipak dosljedna i jako teško se mijenja. Jednom donesena odluka postaje smjernica za sve daljne i Upravni sud nakon ovakve odluke u slučaju Magme.d.d. postavlja presedan i sve če druge ići u tom smjeru.

već nekoliko dana imam osjećaj da je ovo zatišje pred buru…niti itko išta kometira…niti se išta trguje…niti se dražen ne javlja…sve čekam da nešto pukne…

www.lociraj-popust.com

evo javljam se 🙂

pa kao što sam i rekao u zadnjim mailovima, trenutno je u svim razgovorima kojie sam vodio ocijena treba "malo" sacekati.. ja nisam inace od onih koji samo cekaju da se nešto dogodi (vjerovatno sam zato i malo "pogurao" sve sa udrugom)

No i po mom mišljenju trenutno je situacija za male dioničare "pozitivna"

Po pitanju ponude SNHO, jasno je da je Hanfa išla u utvrđivanje cijene stjecanje a to je ono što smo i tražili. Naravno teško je iz onog što je do sada izašlo u javnost izvoditi neke zaključke ali nastup Samodola u Saboru i očitovanje Hanfe po pitanju eksperitze (iako indirektno) je po meni jasan signal da si Hanfa neće dozvoliti da bude "namagrčena", tj da će postupiti zakonito. Jedna od vrlo važnih uloga Hanfe je zaštita tržišta kapitala i prava malih dioničara a jedan od temeljnih zakona dioničarstva je Zakon o preuzimanju dioničkih društava i smisao njegovog postojanje je baš zaštita malih dioničara. Na ovom primjeru se on pokušava izigrati 2x. Jedan puta od Opatije, a drugi puta od SNHO. Hanfa to ne smije dozvoliti. Ne može se dogoditi da se po pitanju LRH prava malih dioničara izigraju i to 2 puta.
Sad netko može na to gledati iz perspektive da je dionica LRH bila prije ovog sporazuma na razini 1500 kuna i da sad mali dioničari neprimjereno zarađuju "tražeći" 6000 kuna ali se vrlo brzo zaboravilo da je od 13,8 % koliko sad imaju mali dioničari 8,3% još 2007 bilo u vlasništvu SNHO i da je to SNHO prodao po preko 6000 kuna po dionici.
Ja sam više puta ponavljao da je "ponuda" Opatije glupost jer je nerealno i nepotrbno inzistiranao na toj +1 dionici. No Zakon je tu i Rješenje je tu. Opatija je i u ovom trenutku u obvezi. Ne smije se dozvoliti da se pokušavaju neći načini da se Zakon izigrava jer se stvaraju presedani koji mogu štetiti našem tržištu kapitala dugoročno. Isto je i sa Fižulićem i Magmom. dionica je sad na 50 kuna, (mislim da je bilo i neke dokpaitalizacije u međuvremenu?) A sad ispada da je obveza 308kuna po dionici. I to je potvrdio Upravni?
Jeli to u redu? Zašto nebi bilo, pa Fižulić je u IPO prodao svoj udio po 260 (ako se dobro sjećam?) Ta prića o grešci je naivna. Nije bilo greške, čak je po portalima izjavljivao da je kupio te dionice.

Problem je naravno u sporosti sudstva, a rekao bi možda i nedovoljnim ingerencijama Hanfe. (tj iste nebi bile potrebne kad bi sudstvo bilo efikasnije) Da je i u Fižulićevom ali i u Opatijinom slučaju, trgovanje bilo zaustavljeno, i u nekom kratkom roku bilo zatraženo tumačenje na Upravnom ili npr Trgovačkom ili VTS sve bi bilo čisto. Naravno da sad nakon 3 godine (i krize) situacija nije ista i ispada da mali dioničari traže vrlo nerealnih 6250 kuna (na koje po Zakonu imaju pravo!!!!!!)

Želim vjerovati da će se kao i nekim drugim stvarima stvari konačno poćeti odvijati kako treba. Više puta sam ponovio da Udruga nije "tu" da raščišćava kuponsku privatizaciju, kriminal u pretvorbi, varanje stradalnika i ostale nepravilnosti ali to ne znaći da mi kao pojedinci ili možda kroz neku drugu "platformu" ne možemo inicirati da se i u drugim stvarima uvede red. Mislim da naše tržište kapitala (barem ako je suditi po prometima) više ovisi o malim dioničarima i investitorima nego o nekim velikim institucionalcima? Zašto bi mi prihvatali pravila igre u kojima ona važe samo za nas, a za "neke" ne važe? Nije li glupo da se godinama na račun i preko leđa malih dioničara neki bogate i prisvajaju nešto što im ne pripada (npr SNHO u LRH je prigrabio prava koja mu pripadaju tek sa 75%) A kad mi osnujemo Udrugu onda nas optužuju za manipulaciju i želju da utječemo na cijenu dionica?
I sad se mi trebamo uplašiti i povući?

Dakle kolega Homer… nešto će sigurno puknuti 🙂

svaka čast na trudu drazenni

Cookie Monster

5 naloga ostalo na bidu…..(od toga 3 konkretna, jer su prvi i zadnji zanemarivi količinom i pozicijom)…. [sad]

New Report

Close