dajte stručnjaci malo nama selakima objasnite
uz kilu i litru ko pogodi cijenu ili bude najbliže
moja početna je 3200 a sad profesionalci
…ti si nas brate zamijenio za one sa staklenom kuglom:))). ne brini, dosta puta se to događa – i razočarenje je na kraju uvijek isto:))).
mene ne zanima pogađanje – u ovom primjeru me zanima samo zakon – kao tuđeg investitora – i provođenje toga zakona u smislu zaštite investitora na vašem trgu kapitala. i zakon kaže ne manje od 6.000 kuna po dionici…
kao što sam već napisao, vjerujem puno više u vašu hanfu i g. Samodola (koji je na mene u saboru napravio jak utisak…), nego što sam nekad prije vjerovao u našu atvp (pa čak je i ona polako počela, da radi svoj posao…)
[/quote]
je rođak skoro je i suzu pustio ko vaho nedeljom u 2
Zakon o preuzimanju d.d.
– Čl.29., st.3
– Čl.31, st.1
– Čl. 32
Članak 29. tretira izmjene već postojeće ponude za preuzimanje znači to nije to. Članak 31. i 32. tretiraju konkurentsku ponudu za preuzimanje, a to opet nije to u ovom slučaju.
Članak 29. tretira izmjene već postojeće ponude za preuzimanje znači to nije to. Članak 31. i 32. tretiraju konkurentsku ponudu za preuzimanje, a to opet nije to u ovom slučaju.
[/quote]
Super.
Sada kada znamo što nije (ili vjerojatno nije) može li se dobiti što je zakonska podloga (nešto u stilu frdomanc4 ali sa tekstom da ne moramo tražiti po zakonima)?
Hvala,
Funky
Clanak 16.
Stavak 2 i 3.
A to niti nije tako veliki zakon da ga svatko ne bi mogao procitati cijelog.
CIJENA U PONUDI ZA PREUZIMANJE
Članak 16.
(2) Cijena u ponudi za preuzimanje ne može biti niža od najviše cijene po kojoj su ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički stekli dionice s pravom glasa u razdoblju od jedne godine prije dana nastanka obveze.
(3) Ako je prosječna cijena dionica ostvarena na burzama i uređenim javnim tržištima viša od cijene iz stavka 2. ovoga članka, ponuditelj je obvezan ponuditi višu cijenu, s tim da se prosječna cijena izračunava za svaku burzu ili uređeno javno tržište kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi ili uređenom javnom tržištu u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje.
je pohlepan ovaj sa 64 kom
stalno se diže prema gore
To je brana koja polako popušta… [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
bude se to vratilo nekak
u zadnje 2 god cijena nije prelazila 2700
što u prosjeku znači 15% od nominale ispod
Evo kako naši vještaci postaju lobisti….
isto društvo na istom okupu:
Održana osnivačka skupština HDL-a
(23.06.2008.)
Zagreb, 23. lipnja 2008. – Hrvatsko društvo lobista (HDL) je u Europskom domu u Zagrebu održalo svoju Osnivačku i izbornu skupštinu. Na Skupštini je usvojen Statut i Etički kodeks te je izabrano vodstvo udruge. Za predsjednika HDL-a izabran je dr. Mate Granić, a za potpredsjednike Iva Biondić, Marijan Kostrenčić i Jasminko Umićević. Za glavnog tajnika HDL-a izabran je mr. Natko Vlahović. Članovi Upravnog odbora su Bernard Jakelić, Daniela Prskalo, Mate Kalajžić i Dubravko Miholić. Članovi Nadzornog odbora su Franjo Gregurić, Miomir Žužul, Josip Paladino, Davor Štern i Romano Bolković. U Sud časti izabrani su Hrvoje Vidan, Đuro Popijač, Slavko Tešija, Gordan Grlić Radman i Srećko Ciglar. HDL je prva strukovna udruga u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi koja okuplja osobe koje se profesionalno bave lobiranjem, kao i one koji se lobiranjem bave povremeno ili se u neposrednoj budućnosti žele baviti lobističkim poslom. Misija HDL-a je promovirati lobiranje kao ozbiljnu, legalnu i legitimnu profesije te zalagati se za regulaciju lobističkog djelovanja uz poštivanje najviših etičkih standarda. HDL će organizirati predavanja, seminare, studijska putovanja i konferencije kojima želi podići svijest o važnosti sustavnog lobiranja u ostvarivanju političkih i poslovnih ciljeva svake organizacije.
Natko Vlahović
Cijeli tekst:
Vaš link
Čim ste se dotakli "uvaženih lobista" poćele su "prštati jedinice"!!!
"Očenašek" je izgleda "vrlo aktivan!
Pozdrav
HANFA: Priopćenje od 12.10.2010
Mene (između ostaloga) interesira koliko je Tešija naplatio Vladi RH svoju neovisnu ekspertizu.