I ako je SNHO dobio za svoja potraživanja 177.256 dionica LRH onda su njegova potraživanja po knjigovodskoj vrijednosti LRH-R-A u trenutku sklapanja sporazuma vrijedila 567.219.200 kuna.
Gdje griješim ?
Ako ne griješim, onda će HANFA imati velikih problema sa utvrđivanjem vrijednosti stjecanja. Jer ako krene od deklarativnih SNHO potraživanja , onda…
Mene malo zabrinjavaju činjenice koje pišu o hanfi u ovoj ekspertizi…Ne znam kako hanfa može postupit po ovoj ekspertizi i u isto vrijeme zanemarit kako su u ekspertizi popljuvani…Vidjet ćemo. Malo mi je samodol pao u očima nakon čitanja ovog štiva…
U cijelom dokumentu autor nije iznio ni jedan jedini argument u korist Vlade RH; kao da ga je pisao sam Darko Ostoja, a ne neki neovisni pravno-financijski expert. Jasno je ko dan da je gosp. Tešija napisao štivo koje je imalo zadaću uvjeriti Vladu da će izgubiti spor. Mislim da im sad nije svejedno jer se nisu nadali da će ovo morati objaviti. Obzirom da su popljuvali HANFU i razbacivali se kojekakvim ciframa koje SNHO potražuje od države, iznosima koji država ko fol štedi itd…HANFI su olakšali posao jer Samodol sad nema nikakvog razloga štititi Ostoju, Tešiju, Očenašeka….Lijepo će im odrezati cca 6tkn po dionici kako bi im dokazala da evo napokon provodi zakone koje je po Slavku Tešiji 2005. kršila [lol] [lol]
Btw. Where is Delboy?
Greška je samo u opisu , de facto I DE IURE je to novac koji je država dužna vratiti SNHO bez obzira na ovaj sporazum. Jeli tako ? Gledaj "Napomena: " na strani 26.
Ako je tako onda mu ne može država njegovim novcem platiti odštetu za dionice koje je prenijela na Opatiju. Pa zar su taj sporazum stvarno podpisali debili ili su ga napravili za debile ?
I meni se cini da je tako. SNHu su vraceni novci i dionice koje su mu oduzete s tim da se odrekao 25%+1 dionice u korist Grada Opatije. Znaci, ako je ovo ispravno onda ponuda mora ici po cijeni koja je trebala biti i kad je SNH prvi puta dobio dionice LRH?
U cijelom dokumentu autor nije iznio ni jedan jedini argument u korist Vlade RH; kao da ga je pisao sam Darko Ostoja, a ne neki neovisni pravno-financijski expert. Jasno je ko dan da je gosp. Tešija napisao štivo koje je imalo zadaću uvjeriti Vladu da će izgubiti spor. Mislim da im sad nije svejedno jer se nisu nadali da će ovo morati objaviti. Obzirom da su popljuvali HANFU i razbacivali se kojekakvim ciframa koje SNHO potražuje od države, iznosima koji država ko fol štedi itd…HANFI su olakšali posao jer Samodol sad nema nikakvog razloga štititi Ostoju, Tešiju, Očenašeka….Lijepo će im odrezati cca 6tkn po dionici kako bi im dokazala da evo napokon provodi zakone koje je po Slavku Tešiji 2005. kršila [lol] [lol]
Btw. Where is Delboy?
Vrlo lijepo i jasno izrečeno.
Imaš 100-tku!
Kapa do poda!
Kao sto vec rekoh, ovdje se lome koplja, a izgleda da majstori nisu svjesni da su uletjeli u klopkicu [lol] [lol] [thumbsup]
ako idemo od tamo, gdje smo stali prošli put, sad kad su stvari malo jasnije… u međuvremenu sa ove strane štrajka smo dionice kupovali i nismo prodavali, tako, da ovo ne ispadne kao neki poziv za kupnju, a mi kao prodajemo… nije to, nego samo poziv na debatu, ako može molim sa argumentima. inače aktivno surađujemo sa udrugom i vjerujemo u pravni red…:
evo jedne moje računice, u stvari tri:)))
ako brojevi ekspertize piju vodu i razmišljamo zakonito onda:
1. najvjerojatnija:
2,2 milijarde dug
636 milijuna odricanje:)))
162 milijuna daje država za 25+1 za opatiju:
2,2 – 636 + 162 (pazi rezultat 1,725 milijarde ili oko 1,8 milijarde – zvuči poznato:))) podijelimo sa 177.256 dionica plus 75.661 od opatije jeste: 6.800 kuna po dionici
2. za 2,2 milijarde minus 636 iznosi 1,564 milijarde kuna podijelimo sa 177.256 dionica (konačan učinak svega) iznosi 8.800 kuna po dionici
3. zf varijanta: nema odricanja 2,2 podijelimo sa 177.25
Moram priznati da sam iznenađen dozom amaterizma u pristupu rješavanja nagodbe od strane Ostoje,Doličkog i CO.
Da ovima u Vladi i HFP "muda pod bubrege" mogu prodati i tete u konzumu je općepoznata stvar,ali da je ekipa iz SN-a finalu ovako pristupila to mi je iznenađenje.
Ostoja je sa 20 mil eura mogao zatvoriti cijeli projekt koji traje godinama,sa Opatijom bi lako izašao na kraj,a za par bi godina uvalio LRH po mnogostruko vecoj cijeni. Dolički pravi totalno promašenu pravnu kostrukciju,a šećer na kraju je do kraja kompromitirani Mate Granić i njegova veza sa Tešijom.
U vremenu kad se pravila igre mjenjaju,i budno oko velikog brata Bajića prati na svaki naš potez, oni kompliciraju radi sitnog iznosa i to na razini kvalitete koja bi bila dostatna za vrijeme Sanadera.
ako idemo od tamo, gdje smo stali prošli put, sad kad su stvari malo jasnije… u međuvremenu sa ove strane štrajka smo dionice kupovali i nismo prodavali, tako, da ovo ne ispadne kao neki poziv za kupnju, a mi kao prodajemo… nije to, nego samo poziv na debatu, ako može molim sa argumentima. inače aktivno surađujemo sa udrugom i vjerujemo u pravni red…:
evo jedne moje računice, u stvari tri:)))
ako brojevi ekspertize piju vodu i razmišljamo zakonito onda:
1. najvjerojatnija:
2,2 milijarde dug
636 milijuna odricanje:)))
162 milijuna daje država za 25+1 za opatiju:
2,2 – 636 + 162 (pazi rezultat 1,725 milijarde ili oko 1,8 milijarde – zvuči poznato:))) podijelimo sa 177.256 dionica plus 75.661 od opatije jeste: 6.800 kuna po dionici
2. za 2,2 milijarde minus 636 iznosi 1,564 milijarde kuna podijelimo sa 177.256 dionica (konačan učinak svega) iznosi 8.800 kuna po dionici
3. zf varijanta: nema odricanja 2,2 podijelimo sa 177.25
…malo teksta nestalo ali nije ni važno, pošto je to ionako zf varijanta:
…3. zf varijanta: nema odricanja 2,2 podijelimo sa 177.256 iznosi 12.411 kuna po dionici…
evo da se i ja javim.. čitao sam ovo više puta
prvo bi to želio staviti u nekave vremenske okvire..
dakle na naslovnici piše:
Odluka HFP …. 30.09.2009. što znaći da je valjda tada dano ovlaštenje za ekspertizu?
Po izjavi Tešije on je to vještačio nekoliko mjeseci (Vaš link)
Samo usput kad se već hvatamo tog teksta:
Zanimljivo je da je Polančec za manje od mjesec dana dao ostavku
U istom tekstu se navodi da Mate Granić proteklih 16 mjeseci lobira za SN holding? (tekst je od 16.9.) dakle negdje od najkasnije 5.2009. što znaći i prije podnošenja prijedloga nagodbe od SNHO i odabira Tešije kao vještaka. To je zasigurno nedopustiv sukob interesa. (u tekst u poslovnom se ne spominje da su Tešija i Granićeva žena bili najbliži suradnici u HNB godinama, te da je Tešija ne samo bio u DC-u nego predsjedništvu DC-a, da su J.Granić i S.Tešija zajedno u nekim UO i NO udruga itd.. dovoljno je ta imena staviti u google zajedno)
No ajmo dalje: