LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ako mi investor dobro radi, još samo 89 komada na prodaji uopće [thumbsup]

Ukupno 476 kom., ali samo 120 kom. do 3200 kn.

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

2. slučaj: Ti si mi dužan milju kuna. Nemaš para. Nudiš mi pola auta. Ja pristajem i izjavljujem da sam dobio pola auta i da sam se u stvari odrekao pola duga. Drugim riječima trebao sam dobiti 1000 kuna a dobio sam pola auta. DAKLE POLA AUTA SAM STEKAO ZA 1000 KUNA IZ ČEGA SLIJEDI DA CIJELI AUTO VREDNUJEM 2000 KUNA u ovom slučaju.

Pitanje je ovdje, koliko je zapravo u tom poslu vrijedan auto. Milijun kuna, jer si tražio milju, a na kraju uzeo auto ? Ili toliko, koliko je taj auto vrijedan na tržištu ?

Kod automobila to nije problem procijeniti , ali ovdje, kod LRH to JE problem.

Naprimjer, možemo na to gledati da je LRH (dio, koji je HFP mijenjao sa SNHO) vrijedan toliko, koliko je zapravio bilo potraživanje SNOHa i koliko je zahtjevao i proccjenjivao da može dobiti u sporu sa državom. To je za mene jedino relevantno, nikakvo drugo "odricanje" ne bi smjelo biti uzeto u obzir. Jer recimo, mogao je reći da se odriče 90% potraživanja, a za ostalo da uzima dionice LRH, pa bi iz toga posla izašla vrijednost dionice LRH , šta ja znam, 500 kuna recimo.

To tako ne može ići, pomislite da se plaća porez na takve transakcije, kao kod nekretnina. Nikada ne bi palilo takvo odricanje, nego bi porezna odredila porez od tržišne vrijednosti, koju bi ona procijenila da dionice LRH imaju.

Onada, možemo još reći da je vrijednost dionice u tom poslu određena vrijednošću na tržištu/burzi na dan zamjene LRH za potraživanja SNHO.

I treće, što je teško izvedivo a jedino mislim da je pravilno bi bilo, da se objavi javna ponuda za paket dionica LRH koje je imao HFP i da se novac , koji bi platio kupac tog paketa odstupi SNHO. Tako bi imali pošteno određenu vrijednost dionice.

ako mi investor dobro radi, još samo 89 komada na prodaji uopće [thumbsup]

taj investor ti niš ne valja… 483 komada ima još , a u tome je jedan paket od 136 kom na 5900

2. slučaj: Ti si mi dužan milju kuna. Nemaš para. Nudiš mi pola auta. Ja pristajem i izjavljujem da sam dobio pola auta i da sam se u stvari odrekao pola duga. Drugim riječima trebao sam dobiti 1000 kuna a dobio sam pola auta. DAKLE POLA AUTA SAM STEKAO ZA 1000 KUNA IZ ČEGA SLIJEDI DA CIJELI AUTO VREDNUJEM 2000 KUNA u ovom slučaju.

Pitanje je ovdje, koliko je zapravo u tom poslu vrijedan auto. Milijun kuna, jer si tražio milju, a na kraju uzeo auto ? Ili toliko, koliko je taj auto vrijedan na tržištu ?

Kod automobila to nije problem procijeniti , ali ovdje, kod LRH to JE problem.

Naprimjer, možemo na to gledati da je LRH (dio, koji je HFP mijenjao sa SNHO) vrijedan toliko, koliko je zapravio bilo potraživanje SNOHa i koliko je zahtjevao i proccjenjivao da može dobiti u sporu sa državom. To je za mene jedino relevantno, nikakvo drugo "odricanje" ne bi smjelo biti uzeto u obzir. Jer recimo, mogao je reći da se odriče 90% potraživanja, a za ostalo da uzima dionice LRH, pa bi iz toga posla izašla vrijednost dionice LRH , šta ja znam, 500 kuna recimo.

To tako ne može ići, pomislite da se plaća porez na takve transakcije, kao kod nekretnina. Nikada ne bi palilo takvo odricanje, nego bi porezna odredila porez od tržišne vrijednosti, koju bi ona procijenila da dionice LRH imaju.

Onada, možemo još reći da je vrijednost dionice u tom poslu određena vrijednošću na tržištu/burzi na dan zamjene LRH za potraživanja SNHO.

I treće, što je teško izvedivo a jedino je mislim pravilno bi bilo, da se objavi javna ponuda za paket dionica LRH koje je imao HFP i da se novac , koji bi platio kupac tog paketa odstup SNHO. Tako bi imali pošteno određenu vrijednost dionice.
[/quote]

sve stoji, samo u ovom slučaju nije bitno koliko auto stvarno košta nego po kojoj cijeni sam ga ja stekao…

Neke će dionice vrijditi više od sadašnje cijene. Puno puno više. Donirajte humanitarnoj organizaciji po vašem izboru klikom na ovaj link http://www.thenonprofits.com

meni nije jasno zašto ovo iko prodaje sad.[undecid]
ali ne mogu svi zaradit valjda [lol]

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

meni je još jače liparenje na bidu. evo sad će netko opalit samo što nije [lol]

Nisam pratio ovu dionicu, pa me zanima ako može netko u kratkim crtama objasniti zašto ova dionica raste(pretpostavljam da bi cijena preuzimanja trebali biti znatno viša), a dionica SNHO koja se ovdje isto spominje pada!?

meni nije jasno zašto ovo iko prodaje sad.[undecid]

jer znaju da će kroz koji dan opet biti ispod 2500 [yawn]

sve stoji, samo u ovom slučaju nije bitno koliko auto stvarno košta nego po kojoj cijeni sam ga ja stekao…

Dobro, ali ti u svojoj točki 2. stvari zapleo… provjeri malo. Ako si stvarno imao pravo na tu milju duga, onda si pola auta stekao za milju i za drugu polovicu bi (po propisima za dionice ) morao ponuditi milju.

@stoop

pa kako kažeš u kratkim crtama: šta je veća cijena preuzimanja lrh, veća je i tržišna cijena lrh a to znači da snho mora isplatit više para

evo i sn ide gore, valjda zato jer u sporazumu piše i da je snho obeštećen za 25% dionica po cijeni od 2100 kuna. To eksplicitno piše.

Neke će dionice vrijditi više od sadašnje cijene. Puno puno više. Donirajte humanitarnoj organizaciji po vašem izboru klikom na ovaj link http://www.thenonprofits.com

zasto nema dnevnog limita??

lp

dr21

New Report

Close