@drako
Nagodba je donešena na osnovu Presude-pravorjeka Arbitražnog sud pri HGK.
Bez toga Država ne bi "smjela niti u bunilu" ići na nagodbu.
U nagodbi se SNHO odrekao dijela potraživanja,a Država odustala od daljeg pobijanja
pravomoćnih Odluka koja su bila u tijeku.
Pozdrav
Pozdrav
pa nije valjda da opet kao slučajno nedostaje str. 30……
i to baš tada kada počinju završni priejdlozi, podebljanim tekstom…haha….
a počima ovako…." . Uzimajući u obzir dugotrajno trajanje ovog spora gdje po našoj stručnoj prosudbi Vlada RH i HFP imaju izuzetno nepovoljnu procesno pravnu poziciju i po našem mišljenju ne mogu dobiti sporove u svoju korist, slobodni smo predložiti Vladi RH da u cijelosti prihvati ( posljednju ) ponudu za vansudsku nagodbu koju je predložilo poduzeće SN.."…
i tu se prekida….hahha
[thumbsup]
Ja sam oduševljen gramatičkim konstrukcijama u ovom uratku. Pa to je za čistu jedinicu.
što se tiče cijene mislim da će je hanfa sad izvaditi do slijedećeg četvrtka.
pa nije valjda da opet kao slučajno nedostaje str. 30……
i to baš tada kada počinju završni priejdlozi, podebljanim tekstom…haha….
a počima ovako…." . Uzimajući u obzir dugotrajno trajanje ovog spora gdje po našoj stručnoj prosudbi Vlada RH i HFP imaju izuzetno nepovoljnu procesno pravnu poziciju i po našem mišljenju ne mogu dobiti sporove u svoju korist, slobodni smo predložiti Vladi RH da u cijelosti prihvati ( posljednju ) ponudu za vansudsku nagodbu koju je predložilo poduzeće SN.."…
i tu se prekida….hahha
[thumbsup]
zato se zove sažetak [lol]
Nego nisam znao da je g. Ostoja branitelj, kaj je "oslobodio" da to vrijedi koju milijardu kuna?
I još koje su to braniteljske udruge u top 10 dioničara snho-a koje nisu bili zadovoljni hanfinim rješenjem?
[thumbsup]… Tešija kaže….
" da Vlada ima izuzetno nepovoljnu procesno pravnu poziciju i po našem mišljenju ne mogu dobiti sporove u svoju korist…."
znači li to da bi Ostoja stavrno izvukao onih svojih 7200, koliko je tražio u tužbi ili je takav zaključak kod Tešije izlobirao sam Mate Granić….??
u svakom slučaju sad se i Hanfa se ima za što uhvatiti…. [proud]
Mislim da je ako netko potražuje 100 kuna, i ako on tvrdi da se odrekao 50% potraživanja, i ako mu se za taj ostatak potraživanja da jedna dionica nečega, Onda je tu dionicu on platio 200 kuna (a ne 50), jer je time što se odrekao dijela potraživanja sam sebi povisio cijenu dionice koju uzima u zamijenu za novac. To je moje mišljenje o dijelu u kojem ostoja priča da se odrekao nekog dijela potraživanja. Razmislite malo o ovome pa ćete vidjeti da drži vodu. s druge strane ako je cijena dionice na neki način utvrđena prije dogovora, onda se neko može odreći dijela potraživanja. Ako cijena nije utvrđena onda je njegova cijena stijecanja dionice 100 kuna.
Mislim da je ako netko potražuje 100 kuna, i ako on tvrdi da se odrekao 50% potraživanja, i ako mu se za taj ostatak potraživanja da jedna dionica nečega, Onda je tu dionicu on platio 200 kuna (a ne 50), jer je time što se odrekao dijela potraživanja sam sebi povisio cijenu dionice koju uzima u zamijenu za novac. To je moje mišljenje o dijelu u kojem ostoja priča da se odrekao nekog dijela potraživanja. Razmislite malo o ovome pa ćete vidjeti da drži vodu. s druge strane ako je cijena dionice na neki način utvrđena prije dogovora, onda se neko može odreći dijela potraživanja. Ako cijena nije utvrđena onda je njegova cijena stijecanja dionice 100 kuna.
aj ponovi još jednom [pray]
jedino što mene u cijelom tom dokumentu brine su stranice 15 i 16 u kojima se lijepo nabraja postupanje HANFA-e po političkoj naredbi. Doduše, koliko se sjećam, onda još Samodol nije bio tamo, ali postoje i neki kasnije primjeri u kojima je vidljivo da se tu baš nije nešto promijenilo. Ili pušu neki drugi vjetrovi?
Objavljena i stranica 30.
HANFA će ovdje imat puno posla…
[smiley]
Sad, moje skromno razmišljanje, možda i neće. Razrješenje cijele priće nije moglo pasti u gore vrijeme za Ostoju i društvo jer su dobili vrijednu firmu na kojoj u svakom raspletu zarađuju a državi (čitaj HDZu) nasušno trebaju pozitivni bodovi u pučanstvu pa bi možda se moglo desiti da bez obzira što Samodol nikada nije donosio odluke pod političkim pritiskom (hm?) netko došapnne oderi Ostoju jer, ne zaboravite, mi smo manjina malih dioničara, najveći dio pripada Kvarneru koji je dobrim dijelom SDPova baza a čime bi se onda tamošnji HDZovci mogli šepiriti pred izbore.
Kako god, koliko vidim malo će više potrošiti nego što je mislio ali hebi ga, i to je dio posla kojim se bavi.
Objavljena i stranica 30.
HANFA će ovdje imat puno posla…
[smiley]
kakvog posla? sve ti lijepo piše