LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

koliko im je trebalo za objavu nagodbe nakon hanfinog zahtijeva
mislim oko 7 dana

Objavljeno 04.10.2010.
Liburnia riviera hoteli d.d. Opatija- priopćenje za javnost

Nastavno na priopćenje Agencije od dana 17. rujna 2010. godine, kojim su objavljeni navodi iz očitovanja Grada Opatije u vezi ništetnosti Sporazuma o razrješenju imovinsko-pravnih odnosa i prijenosu 25% + 1 dionice Liburnia Riviera hotela d.d. na Grad Opatiju (u nastavku: Sporazum iz 2007. godine), kao i namjeri stranaka Sporazuma na sklapanje sudske nagodbe u vezi vlasništva nad kontrolnim paketom dionica društva Liburnia Riviera Hoteli d.d., ovim priopćenjem, Agencija obavještava javnosti, o daljnjim zaprimljenim očitovanjima Grada Opatije i Hrvatskog Fonda za privatizaciju, na okolnost ništetnosti Sporazuma iz 2007. godine.

I/ Podneskom, koji je Agencija zaprimila dana 27. rujna 2010. godine, Grad Opatija, po gradonačelniku Ivi Dujmiću, obavijestio je Agenciju da su dana 17. rujna 2010. godine, Hrvatskom fondu za privatizaciju dostavljene odluke nadležnih tijela Grada Opatije, Općine Lovran, Općine Matulji i Općine Mošćenička Draga te društva Nova Liburnija d.o.o. Opatija i društva Liburnia Riviera Hoteli d.d. Opatija o prihvaćanju prijedloga Hrvatskog fonda za privatizaciju za sklapanje nagodbe radi mirnog rješavanja svih odnosa koji bi proizašli iz ništetnosti Sporazuma iz 2007. godine, te da će prijedlog sudu podnijeti fond, koji je i bio predlagatelj nagodbe.

II/ U svojem podnesku, kojeg je Agencija zaprimila dana 24. rujna 2010. godine, Hrvatski fond za privatizaciju, očitovao se na način da su ništetnost i pravne posljedice ništetnosti Sporazuma iz 2007. godine, utvrđene u Sporazumu od 23. srpnja 2010. godine, sklopljenom između Hrvatskog fonda za privatizaciju i društva SN holding d.d. Zagreb, te s tim u vezi upućuje na odredbe Sporazuma od 23. srpnja 2010. godine, kako slijedi:

1. Člankom 4. Sporazuma od 23. srpnja 2010. godine, utvrđeno je kako je pobuda Jedinica lokalne samouprave bila da sklapanjem Sporazuma iz 2007. godine steknu 25% + 1 dionicu društva Liburnia Riviera Hoteli d.d. Opatija, na izvoran (originaran) način i to u postupku pretvorbe društvenog poduzeća – pravnog prednika navedenoga društva, nedopuštena, pa je iz tog razloga Sporazum iz 2007. godine ništetan.
2. Člankom 6. st. 3. Sporazuma od 23. srpnja 2010. godine, društvo SN holding d.d. Zagreb priznalo je pravo vlasništva tj. status zakonitog imatelja nematerijaliziranog vrijednosnog papira, u smislu odredbe članka 492. st.2. Zakona o tržištu kapitala, na d 75.661 dionicom društva Liburnia Riviera Hoteli d.d. Opatija, Gradu Opatiji, Općinama Lovran, Mošćenička Draga i Matulji te društvu Nova Liburnia, a sve s ciljem izbjegavanja potencijalnog spora povodom utvrđenja Sporazuma iz 2007. godine ništetnim.
3. Člankom 6. st. 4. Sporazuma od 23. srpnja 2010. godine, utvrđeno je da nakon utvrđenja Sporazuma iz 2007. godine ništetnim, Hrvatski fond za privatizaciju nema nikakvih obveza prema malim dioničarima ili trećim osobama, a koje bi mogle proizaći zbog utvrđenja ništenosti Sporazuma iz 2007. godine. Istim člankom, društvo SN holding d.d. obvezalo se preuzeti sve obveze koje proizađu iz naprijed navedene pravne osnove.

S obzirom da je Agencija, svojim pismenom od 07. rujna 2010. godine, pozvala Hrvatski fond za privatizaciju i na očitovanje o namjeri fonda i Grada Opatije na sklapanje sudske nagodbe u vezi vlasništva nad kontrolnim paketom dionica društva Liburnia Riviera Hoteli d.d. Opatija, o čemu se fond u dostavljenom podnesku nije očitovao, Agencija je, uzimajući u obzir i navedeno očitovanje Grada Opatije zaprimljeno dana 27. rujna 2010. godine, pismenom od 01. listopada 2010. godine, od fonda zatražila presliku prijedloga predmetne sudske nagodbe, te obavijest o tome je li fond nadležnom sudu podnio prijedlog za sklapanje sudske nagodbe, a u slučaju da takav prijedlog još nije podnesen, fond je pozvan Agenciju, bez odgode, obavijestiti odmah po upućivanju takvog prijedloga sudu.

Od Hrvatskog fonda za pr

kakav igrač izlazi na 2500 pa nije on mačiji kašalj

vidi jožek neko kupuje

[wink]

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

kakav igrač izlazi na 2500 pa nije on mačiji kašalj

Kolega,ako izlazite,neka. Biti ćete mirniji.
Prestresno je ovo za Vas.
Pozdrav

A onda bi mu moglo biti stresno ako cijena u ponudi bude puno veca od 2500 kn.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

moja biso kad bi ja izlazio tresla bi se brda
ja sam u ovome od 2005 a što ćeš rodbina nekaj želi da
kupi pa ja navijam onako malo dosadno mi je

@bisakovi

nemoj tako o 101

on je nervezan,
al stalno kupuje (srce bi mu otkazalo kad bi prodao jednu jedinu dionicu) [rolleyes]

i mislim da bi mu ime sada trebalo biti 226 il tako nešto …

a mislim i da je danas po tom pitanju nešto učinio [thumbsup]

kod mene je nebo postalo tmurno i počelo je da plače
možda nebo utone u agoniju ako ponuda bude 2300
ili postane vedro plavo nebo pravo opatijsko nebo
ah kad bih znao

@101
OK kolega.Nisam imao nikakvih zločestih primisli.
Vjerujem u sretan i zakonit rasplet ove "priče".
Kada se čekali od 2005,još mjesec-dva ništa ne znači.
Pozdrav

nema para gazda joza nema nema
ali mogu da ti gatam u dlan za jednu dionicu lrh

@101

OK kolega.Nisam imao nikakvih zločestih primisli.
Vjerujem u sretan i zakonit rasplet ove "priče".
Kada se čekali od 2005,još mjesec-dva ništa ne znači.
Pozdrav

to vam je kolega kao uspon na mt. everest, zadnjih 100 metara je najteže [lol]

New Report

Close