Sjetimo se za trenutak onog članka po kojem Ostoja mirno čeka odluku HANFAe…pa, ne mislim baš da je lajbek, premazan je svim mastima, boriti će se on ali nekako imam utisak da mu sada baš i nije svejedno, pogotovo u situaciji kada USKOK radi zaista konkretne korake u raščišćavanju korupcijske hobotnice. A nešto kremice za ruke je garant prešlo preko von Mirogojčeka i u tko zna čije još ruke a možda i Rummenige von Remetinec možda štogod kaže na temu LRH.
Možda i ovaj cijeli deal propadne, kratkoročno za nekog malog pushing, dugoročno, nikako. Pod dugoročno čak i ne mislim na neki višegodišnji niz, LRH se proda/iznajmi/uđe u partnerstvo/whatever za mjesec dana ako bi se htjelo i radilo na tome a trenutačna situacija u državnoj blagajni nalaže brzo djelovanje. Dakle, samo strpljenja.
[/quote]
Ako se nevaram , Ostoja je " mirno čekao " dok mi mali dioničari nismo bili u nikakvom fokusu, naravno da je on premazan sa svim i svačim, no nakon " Glasnosti " malih dioničara , vjerovatno će se morati dodatno podmazati i paziti na svaki svoj slijedeći korak, ne govoreći o tome da se mene pita da provedemo ispitivanje kako su to zatvoreni PIFovi prešli u otvorene i time si omogućili neslućeno bogastvo ?!?!
mislim da bi to bila super tema za raspravu u ovom trenutku.
pa pozivam sve koji nešto znaju o tome da se uključe.
možda baš u tome leži ključ naše borbe.
pretvorbeni kriminal još uvijek nemože u zastaru ako se ne varam.
[/quote]
@migra
Dragi kolega dioničaru,udruga je prije svega postavila kao prioritet svog djelovanja ,ostvarivanje na
Zakonu i postoječeg pravorijeku Hanfe utemeljenog prava na zakonitu javnu ponudu Opatije i dr. i
nastavno zakonitu javnu ponudu SNHO-a po nagodbi.
Mislim da se u ovoj fazi "rasplitanja utvrđivanja cijene stjecanja LRH " od strane SNHO-a,koju je
transparentno pokrenula Hanfa,ne trebamo zamarati potencijalnim kriminalom vezano za PIF-ove
ranije.
Dakako da u toj "fer igri" očekujemo i od druge strane "fer ponašanje"!!!
Neka se druge,za to nadležne institucije, bave time ,ako smatraju da za to ima potrebe, sukladno,prije svega, prijašnjim nalazima Državne revizije vezano za PIF-ove.
Pozdrav
Kolege,
nigdje se više ne spominje Ostojina prevara grada Opatije. Mislim da bi Čobi treba nešto prokomentirati. Ostojina igra nije u duhu sporazuma koji su potpisali, zar ne?
@migra
Dragi kolega dioničaru,udruga je prije svega postavila kao prioritet svog djelovanja ,ostvarivanje na
Zakonu i postoječeg pravorijeku Hanfe utemeljenog prava na zakonitu javnu ponudu Opatije i dr. i
nastavno zakonitu javnu ponudu SNHO-a po nagodbi.
Mislim da se u ovoj fazi "rasplitanja utvrđivanja cijene stjecanja LRH " od strane SNHO-a,koju je
transparentno pokrenula Hanfa,ne trebamo zamarati potencijalnim kriminalom vezano za PIF-ove
ranije.
Dakako da u toj "fer igri" očekujemo i od druge strane "fer ponašanje"!!!
Neka se druge,za to nadležne institucije, bave time ,ako smatraju da za to ima potrebe, sukladno,prije svega, prijašnjim nalazima Državne revizije vezano za PIF-ove.
Pozdrav
kolega dali bi vi da ste znali mjesec dana ranije sa 100% sigurnošću da će ostoja pokušati progurati ponudu po 2300kn nešto učinili ili biste mirno sjedili i čekali da je on objavi.
da je ostoja bio suočen sa poostojanjem udruge prije objavljivanja zahtjeva za javnu ponudu
pa da smo tada(preventivno) otvorili raspravu i o zakonisti poslovanja pif-ova…
dali bi pokušao sa 2300kn
onaj koji ćeka da se nešto dogodi da bi reagirao taj je obično korak iza
a tko uspije predvidjeti protivnikov potez taj je korak ispred
šta je loše u tome da se ponovno otvori rasprava o pif-ovima,ne košta ništa a možda nam je
baš to najjači adut
osobno ne očekujem više"fer ponašanje"
jer mi je prodao dionice po 6k a sada mi poručuje da bi trebao biti sretan sa 2300 kn
a u sudskoj tužbi traži 7k za iste dionice
nakon iznošenja u javnost draženovih osobnih podataka, a znamo kome je to trebalo ići u korist.
nisam mislio "zamarati" hanfu i druge institucije za sada eventualno nezakonitostima u vezi pif-ova
"budi spreman" moj je životni moto jer kad dođe "taj trenutak" nemaš vremena za pripremu
mislim da dosadašnje iskustvo nas uči da se treba što bolje pripremiti za zadnju i najvažniju
etapu ove priče,uključujući što više rezervnih aduta jer samo tako ćemo doći do svojih prava.
sama činjenica da je pravda pa i zakon na našoj strani nemora u ovakvoj državi biti odlučujuća.
primjera ima bezbroj da sada nažalost…
pohvalno i jako lijepo je to što ćemo vidjeti ekspertizu g. Tešije
HANFA radi kako treba
samo se pitam kako ovi u HFPu tumače "bez odgode" možda za koji tjedan [lol]
kada i vidimo ekspertizu puno ćemo računati i špekulirati
bilo bi bolje da to HANFA izračuna (ako može) i objavi cijenu
ovako ovo pomaže transparentnosti, al još ništa ne znači – nažalost [huh]
pohvalno i jako lijepo je to što ćemo vidjeti ekspertizu g. Tešije
HANFA radi kako treba
samo se pitam kako ovi u HFPu tumače "bez odgode" možda za koji tjedan [lol]
kada i vidimo ekspertizu puno ćemo računati i špekulirati
bilo bi bolje da to HANFA izračuna (ako može) i objavi cijenu
ovako ovo pomaže transparentnosti, al još ništa ne znači – nažalost [huh]
Za nas to znači ono što smo tražili.
Za Hanfu to znači mogućnost izračuna cijene dionice(konačno brojke!!!).
Malo optimizma i pozitivne energije ne bi bilo naodmet.
Pozdrav
[/quote]
Za nas to znači ono što smo tražili.
Za Hanfu to znači mogućnost izračuna cijene dionice(konačno brojke!!!).
Malo optimizma i pozitivne energije ne bi bilo naodmet.
Pozdrav
[/quote]
nisam baš siguran u to. u ovom trenutku naravno postoji dojam da Hanfa radi svoj posao, no ja sam duboko uvjeren da će Hanfina odluka biti "politička". To je toliko puta dokazano u praksi da o tome mislim više ne treba trošiti riječi. Neke činjenice se jednostavno ne mogu pobiti, a to je da je Hanfa čekala politički pogodan trenutak za objavu javne ponude grada. To nije dokaz nezavisnosti. Drugo, mislim da Hanfa neće izračunati cijenu jer to jednostavno koliko ja čitam zakon nije njen zadatak. Hanfa će samo konstatirati da li je ponuđena cijena u skladu sa zakonom ili nije. Ja ovdje ne kažem da ne treba biti optimist, jer ako nas je posljednjih 20-ak godine nešto naučilo to je slijedeće – može te netko godinama varati, uskraćivati tvoja prava, ali na kraju se u pravnoj državi jednostavno mora postupiti sukladno zakonu. E sad, pitanje je da si u tom trenutku još uvijek unutra ili si izgubio živce 🙂 Možda je sad vrijeme da je politički pogodno biti u skladu sa zakonom, samo to govorim.
Možda je sad vrijeme da je politički pogodno biti u skladu sa zakonom, samo to govorim.
IMO, to će trajati još neko duže vrijeme, točnije, do izbora a što bi (nadam se) za nas trebalo biti dovoljno. Državi odgovara prikazati što višu cijenu, u suprotnom slijede prozivanja zašto je jeftino prodana dobra hotelska firma. A vjerujem da brojke u Tešijinom vještačenju idu u tom smjeru jer je trebalo vladi dati dobar argument za nagodbu. Strpljen, spašen.
evo vidite da HFPu treba vremena za objavu "bez odgode"
il Duvnjak dolazi na posao u podne
il je on atamo samo tajnica pa mora pitat šefa što da radi [rolleyes]
a baš sam mislil da probijamo 3
Još malko !!!! [thumbsup] [thumbsup]