LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@fin čovjek
Ova obveza se vidi u točki II ,alineja 3 današnjeg priopćenja Hanfe.
Izrazito jasno se spominju moguće obveze prema malim dioničarima!!!
"Pandorina kutija" LRH- SNHO je otvorena.
Ne vjerujem da je sada moguće lako "preveslati male dioničare,ali i javnost"!!!
Pozdrav

sad se može samo pokrenuti lavina javnosti protiv ovakvog sporazuma
a to je prvestveno ostojin problem
da je dao ponudu 6k sve bi već bilo gotovo,zaboravljeno
ali nije mu bilo dosta lrh na dlanu,sad može izguti sve
možda ni za nas nije najbolje ali nismo mi krivi što je on nezasitan

Sjetimo se za trenutak onog članka po kojem Ostoja mirno čeka odluku HANFAe…pa, ne mislim baš da je lajbek, premazan je svim mastima, boriti će se on ali nekako imam utisak da mu sada baš i nije svejedno, pogotovo u situaciji kada USKOK radi zaista konkretne korake u raščišćavanju korupcijske hobotnice. A nešto kremice za ruke je garant prešlo preko von Mirogojčeka i u tko zna čije još ruke a možda i Rummenige von Remetinec možda štogod kaže na temu LRH.

Možda i ovaj cijeli deal propadne, kratkoročno za nekog malog pushing, dugoročno, nikako. Pod dugoročno čak i ne mislim na neki višegodišnji niz, LRH se proda/iznajmi/uđe u partnerstvo/whatever za mjesec dana ako bi se htjelo i radilo na tome a trenutačna situacija u državnoj blagajni nalaže brzo djelovanje. Dakle, samo strpljenja.

strah od uskoka je i razlog zašto se ova priča počela tako brzo rješavat
i svi na sve pristaju samo da se priča arhivira
status otvoreno je postalo potencijalna opasnost za sve sudionike
"a to da se mirno čekalo"
vrijedilo je za vremena dok spice menageri nisu završili u remetincu
sad je postalo vruće
a kako izgleda i od vrućeg ima vrućije
mene dlanovi svrbe a pretpostavljam da se nekima i znoje

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Sjetimo se za trenutak onog članka po kojem Ostoja mirno čeka odluku HANFAe…

Dao Bog da smo svi mirni – to bi značilo i da smo pošteni.
Ali bojim se da iza ovoga slučaja vrata nisu još zatvorena – jer ako netko traži da se vide pravne osnove na temelju čega su stečene dionice e tu se onda stavlja pod znak pitanja i odluka Stalnog izbranog sudišta čini mi se.

Ako ste gledali Samodola u Saboru onda je ovo dosta očekivano. Rekao je da u sporazumu HFP-SNHO nema ni jedne jedine brojke te da ce zbog toga traziti objavu ekspertize sudskog vjestaka jer se u tom vjestačenju neke brojke spominju….napokon smo se pokrenuli s mrtve točke i to jedino zahvaljujući nama samima, udrugi i forumu. Da smo šutili dobili bi po 2200 i nikom ništa. Sad sam uvjeren da će HANFA ovo istjerati do kraja i da ce utvrditi pravu vrijednost transakcije. Ja sam od prvog dana postavljao jednostavno pitanje i ono je ključ zagonetke: Zašto je Vlada na ime duga dala SNHOu 54% dionica LRH, zašto nije 44% ili 50% ili 64%…..? Kad ne bi bilo odgovora na ovo pitanje onda bi cijeli UO fonda i cijela Vlada RH mogla završiti u zatvoru jer bi netko jednog dana mogao zaključiti da su oštetili državu i pretplatili dug. Zbog toga je Čobi i spominjao 1,8 mlrd kn jer je htio naglasiti kako je vlada sa manje dionica riješila još veći dug nego je to bilo 2005. A što to znači za SNHO i male dioničare… baš njih briga. Neka pravne institucije rade svoj posao, a naravno i financijske. Ako HANFAaže 6tkn onda će biti 6 i gotovo.

Sjetimo se za trenutak onog članka po kojem Ostoja mirno čeka odluku HANFAe…

Dao Bog da smo svi mirni – to bi značilo i da smo pošteni.
Ali bojim se da iza ovoga slučaja vrata nisu još zatvorena – jer ako netko traži da se vide pravne osnove na temelju čega su stečene dionice e tu se onda stavlja pod znak pitanja i odluka Stalnog izbranog sudišta čini mi se.
[/quote]
Ne vjerujem da će se to dovoditi u pitanje,iako ništa nije isključeno pod određenim pravnim
okolnostima koje ne želim detaljno pravno elaborirati.
No da su pojedine stručne i "ljudske" sudbine upitne ,to je jasno.
Ako Vlada posumnja da je izmanipulirana na osnovu nepotpunih ili lažnih podataka (što će se vidjeti iz "nalaza"Hanfe),netko bi od aktera "ove priče" doista mogao završiti u "Remetincu"!!!
Medijski napadi na Dražena i udrugu u ovom kontekstu postaju jasni.
Pozdrav
mogao

nastup Samodola u Saboru ulio mi je dodatnu nadu u pozitivan ishod za nas male dioničare, kao i dvije prethodne izjave HANFE…naravno i uz strašno važan doprinos kolege Dražena i same udruge…jednostavno je nevjerojatno kakvi se sve lešinari vrzmaju oko Liburnije, kao i oko svega u ovoj zemlji…kad čovjek pomisli, ajde blizu smo EU, pod povećalom smo, 21. stoljeće i sl., vidiš da se u biti malo promijenilo od 90-tih…jedino što je sve postalo sofisticiranije, sve u rukavicama, u kravaticama, sa dobrim odvjetničkim kućama, prodavačima magle ili ti lobistima…nisu bitni iznosi, samo neka se poštuje zakon uz bar malo pravde za nas male dioničare…ljudi pa dokle tako, presurov kapizalizam je uzeo maha…bojim se (ili priželjkujem) da će sve jednog dana puknuti, pohlepa i preraspodjela je postala brutalna u korist manjine povlaštenih i privilegiranih…nemam ništa protiv kapitalizma, ali trebat će stat ne loptu

Upravo je nevjerovatno da se mediji bave aferama puno manje težim od ove gdje je u igri cca 2mlrd kuna. Upravo je nevjerovatno da je Ostoja toliko bahat u vremenima kad nitko od onih koji su vladali unazad 20 godina nije siguran da se nije očešao o neku aferu i kad se dnevno puni Remetinac.
Lavina koja je krenula lako bi ga mogla zatrpati, a radi šnicla bi mogao ostati bez čitave krave.

Kosorica je sigurno bila upoznata sa svim što se događalo, ali ako odradi do kraja ovo čišćenje usprkos svemu zaslužuje podršku, ona mi trenutno izgleda kao jedan veliki "pokajnik" koji dobro odrađuje svoj posao.

Vjerujem da smo danas puno bliže traženom iznosu nego prije mjesec dana.

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Tu bi se moglo naći na udari i Stalno izbrano sudište – a evo i zašto!

SNHO- u su trebali dosuditi DIONICE a ne LOVU!
Kako su mogli 57.892.000,00 DEM nominale dionica – od kojih ni jedna nije LRH – pretvoriti u lovu po nominali – i onda zaračunavati KTE na to?
To mi nije jasno.

sad se može samo pokrenuti lavina javnosti protiv ovakvog sporazuma
a to je prvestveno ostojin problem
da je dao ponudu 6k sve bi već bilo gotovo,zaboravljeno
ali nije mu bilo dosta lrh na dlanu,sad može izguti sve
možda ni za nas nije najbolje ali nismo mi krivi što je on nezasitan

Sjetimo se za trenutak onog članka po kojem Ostoja mirno čeka odluku HANFAe…pa, ne mislim baš da je lajbek, premazan je svim mastima, boriti će se on ali nekako imam utisak da mu sada baš i nije svejedno, pogotovo u situaciji kada USKOK radi zaista konkretne korake u raščišćavanju korupcijske hobotnice. A nešto kremice za ruke je garant prešlo preko von Mirogojčeka i u tko zna čije još ruke a možda i Rummenige von Remetinec možda štogod kaže na temu LRH.

Možda i ovaj cijeli deal propadne, kratkoročno za nekog malog pushing, dugoročno, nikako. Pod dugoročno čak i ne mislim na neki višegodišnji niz, LRH se proda/iznajmi/uđe u partnerstvo/whatever za mjesec dana ako bi se htjelo i radilo na tome a trenutačna situacija u državnoj blagajni nalaže brzo djelovanje. Dakle, samo strpljenja.
[/quote]

Ako se nevaram , Ostoja je " mirno čekao " dok mi mali dioničari nismo bili u nikakvom fokusu, naravno da je on premazan sa svim i svačim, no nakon " Glasnosti " malih dioničara , vjerovatno će se morati dodatno podmazati i paziti na svaki svoj slijedeći korak, ne govoreći o tome da se mene pita da provedemo ispitivanje kako su to zatvoreni PIFovi prešli u otvorene i time si omogućili neslućeno bogastvo ?!?!

strah od uskoka je i razlog zašto se ova priča počela tako brzo rješavat
i svi na sve pristaju samo da se priča arhivira
status otvoreno je postalo potencijalna opasnost za sve sudionike
"a to da se mirno čekalo"
vrijedilo je za vremena dok spice menageri nisu završili u remetincu
sad je postalo vruće
a kako izgleda i od vrućeg ima vrućije
mene dlanovi svrbe a pretpostavljam da se nekima i znoje

Meni se čini da baš zbog : navoda koje si naveo , Ostoja nema previše manevarskog prostora i da će biti prisiljen odigrati onako kako nije želio – živi bili pa vidjeli !

Ako ste gledali Samodola u Saboru onda je ovo dosta očekivano. Rekao je da u sporazumu HFP-SNHO nema ni jedne jedine brojke te da ce zbog toga traziti objavu ekspertize sudskog vjestaka jer se u tom vjestačenju neke brojke spominju….

Sve to trebao je tražiti prije upisa SNHO u SKDD-u, kada već prije sami inicijatori sporazuma to nisu tražili od HANFA-e.
Puno nereda i nepoznanica – ta nismo od jučer i zar nismo vidjeli kakav se rat vodio oko LRH u zadnjih 7-8 godina.
HANFA treba biti i suport i kontrolni mehanizam a ne stvarati dodatnu zbrku.
Meni sve to ide u još jednu aferu – jer postavlja se pitanje odakle je inicirana ova zakašnjela pamet.

New Report

Close