Nakon ove "tv bujice" na OTV-u,mislim da gospoda iz SNho-a trebaju biti jako zabrinuta.
Ogorčenost javnosti u gotovo 97% i oštra javna osuda "Ostoje" mora zabrinuti i Vladu.
Povezivanje Polančeca-Granića-vještaka sa SNHO,možda cijeli ovaj "posao" dovodi u pitanje!!!
Dražen je naše interese zastupao razborito i dobro.
Poslije ovoga ,mislim da se "Ostoja" neće više "usuditi" izigrati male dioničare.
Pozdrav
Može kakav isječak?
Izgleda da dolazi na naplatu "Ostojina" bahatost i pokušaj "izigravanja malih dioničara".
Ovaj "tajkun kuponske privatizacije" koji je ogroman imetak stekao na "dionicama ratnih
stradalnika" sada ima razloga za ozbiljnu zabrinutost.
Bilo mu je daleko bolje i pametnije odmah ponuditi cijenu koju je dužna dati Opatija i dr.
i u "tišini zatvoriti cijelu priču".
Nakon sjednice Sabora i emisije OTV-a to više nije moguće.
Može biti sretan ako nakon ovoga uopće uspije zadržati LRH!!!
Mislim da su udruga i dioničari LRH sada u neuporedivo boljoj poziciji nego prije.
Pozdrav
Jako je dobro da se o ovoj temi počelo javno govoriti i pisati, te neke stvari izlaze u javnost koju je vlada u igri ( dogovoru ) s Ostojom pokušala u tišini provesti.Sa svojim nesuvislim odlukama ( od početka ove afere ) polako su iziritirali javnost kojoj je puna kapa svih dosadašnjih privatizacija u kojima se nemilice kralo i pojedinci ogromno obogatili dok se cjelokupna Hrvatska sistematski pustošila i siromašila.Nedavan primjer nam je i pokušaj " privatizacije Podravke " od strane Polančeca i društva , no unatoč takvim primjerima koji se događaju " sa zakašnjenjem " na one prijašnje privatizacije vlada je i očito i sa LRH odigrala neku prljavu igru koju oni oni prikazuju kao svoju pobjedu – dali ?? Imamo još jedan primjer možebitne afere, a to je slučaj s IPKTom tvornicom ulja u Čepinu gdje vlada ne ispunjava obećano, firma je otišla u blokadu i vjerovatno se ćeka neki tajkunčić da to riješi za šaku kikirikija .Koliko li samo još neotkrivenih afera ima u našoj državi.
Za Dražena pohvala jer je razborito obrazložio naše stajalište i nadam se da se nakon ove ( možebitno još koje ) emisije stvari neće razvijati po Ostojinom scenariju uz potporu vlade.
@ruki
Nisam siguran da je Vlada u "sprezi s Ostojom".
Mislim da "Ostoja" pokušava "zlorabiti dobru volju Vlade" da "zatvori slučaj" i za "sitniš" pokušava
preuzeti dionice malih dioničara.
Izjave ministra Čobankovića nisu išle u prilog "Ostoji",već Opatiji i malim dioničarima.
Ne "optužujmo" olako Vladu.
Ona nam je putem HFP-a neophodna za ostvarivanje prava na zakonitu javnu ponudu.
Stvari se dobro odvijaju po male dioničare.
Pozdrav
Hvala svima na podršci, pokazali smo da zajedno možemo nešto pokrenuti. Po meni je najvažnije ono što je izrečeno u Saboru. Jeli to posljedica i naše galame ne znam i nije ni toliko važno. No nemojmo se zavaravati i misliti da je sve gotovo. Čuli smo jučer Samodola, zakon i Hanfa su tu da zaštite male dioničare, objaviti će i "famozno" vještačenje. To je velika pobijeda u borbi za transparentnost i zakonitost ove privatizacije i preuzimanja. To je na tragu naših ciljeva. Naravno može se pokazati da je Vlada i HFP stvarno predala LRH za kikiriki i onda i nas očekuje takva ponuda. To bi bilo loše za Vladu, no nama baš i nebi bila neka utjeha. Dakle to je jedan dio koji ćemo i dalje gurati, ali paralelno treba inzistirati na obvezi koja postoji. Nelegalnost poništavanja obveze Opatije ne smijemo dozvoliti. To je nedopustivo bez obzira na ponudu SNHO. Moramo biti principijelni, NEMA IZIGRAVANJA ZAKONA!! Time ćemo najbolje začepiti usta onima koji nas optužuju da smo špekulanti i muljatori. Čuli ste i Linića (a on je ipak šef ovima u Opatiji). Mali dioničari imaju pravo i s pravom će sudom istjerati svoja prava. Neće nitko za nas ovo izgurati do kraja i zato nemojmo sad slaviti jer bi nas sutra mogla boliti glava.. (nisam mislio od pića 🙂 )
Podrška svemu izrečenom.Odmjereno, ali na pravo mjesto.
Ako se do kraja ovog slučaja bude poštivao zakon, udruga će sigurno ostvariti cilj zbog kojeg je osnovana.Pošto se stvari razvijaju na način nepovoljan za SNHO, vjerojatno će uvidjeti da su trebali zajedno sa nama pronaći rješenje.
Evo svi kažu da sam bio odmjeren, staložen, umjeren pa ću si sad dozvoliti i malo neozbiljnosti:
prigodni video (dok ne dobijem snimku s OTV-a i Sabora) :)))
Padaj, silo i nepravdo,
narod ti je sudit zvan;
bjež’te od nas noćne tmine,
svanuo je i naš dan.
Pravo naše ugrabljeno
amo natrag dajte nam;
ne date li, ne molimo,
uzet će ga narod sam.
Gradove smo vam podigli,
i palače gradili,
oduvijek smo roblje bili
i za vas smo radili.
@ruki
Mislim da "Ostoja" pokušava "zlorabiti dobru volju Vlade" da "zatvori slučaj" i za "sitniš" pokušava
Izjave ministra Čobankovića nisu išle u prilog "Ostoji",već Opatiji i malim dioničarima.
Ona nam je putem HFP-a neophodna za ostvarivanje prava na zakonitu javnu ponudu.
Pozdrav
Jasno mi je da je vlada gledala da sebe izvuče iz gabule gdje je upala i loše stojala, te bi na kraju sigurno izgubila, no nas male dioničare vlada kao da je " previdjela ", kao da ne postojimo i nisu dali nikakve izjave koje bi se na nas odnosile , odnosno koje bi nam dale neku sigurnost – stoga sam skeptičan prema njoj, gledajući kako se ponašala i ponaša i u drugim gospodarskim potezima gdje malo, malo otkrivamo nepoćudne radnje i prljavi veš, čiji račun na kraju plačaju svi stanovnici ove države – i zato im nevjerujem.
Pozdrav
Nelegalnost poništavanja obveze Opatije ne smijemo dozvoliti. To je nedopustivo bez obzira na ponudu SNHO. Moramo biti principijelni, NEMA IZIGRAVANJA ZAKONA!! Time ćemo najbolje začepiti usta onima koji nas optužuju da smo špekulanti i muljatori. Čuli ste i Linića (a on je ipak šef ovima u Opatiji). Mali dioničari imaju pravo i s pravom će sudom istjerati svoja prava. Neće nitko za nas ovo izgurati do kraja i zato nemojmo sad slaviti jer bi nas sutra mogla boliti glava.. (nisam mislio od pića 🙂 )
Mislim da je za nas ovo što je podebljano najvažnije, to jest, možda nam i bude odgovarala ponuda, no u prvom redu trebamo se stalno držati obveze grada Opatije – u krajnjem slučaju ako tu obvezu želi preuzeti na sebe SNHO , nama je svjedno – neka plati tko hoće , samo neka se ispoštiva zakon !
Izgleda da dolazi na naplatu "Ostojina" bahatost i pokušaj "izigravanja malih dioničara".
Ovaj "tajkun kuponske privatizacije" koji je ogroman imetak stekao na "dionicama ratnih
stradalnika" sada ima razloga za ozbiljnu zabrinutost.
Bilo mu je daleko bolje i pametnije odmah ponuditi cijenu koju je dužna dati Opatija i dr.
i u "tišini zatvoriti cijelu priču".
Nakon sjednice Sabora i emisije OTV-a to više nije moguće.
Može biti sretan ako nakon ovoga uopće uspije zadržati LRH!!!
Mislim da su udruga i dioničari LRH sada u neuporedivo boljoj poziciji nego prije.
Pozdrav
"bahatost"da do neba ali svakim danom sve manja
"pametnije" tamo negdje nakon prvog intervjua kad je najavio tromjesečni prosjek kao cijenu
preuzimanja rekao je da je u iz iskustva u dubrovniku nešto naučio(uči se u školi i na fakultetu)
a od je mislio na životnu školu a meni se čini da će mu lrh biti najveća životna škola do sada
"zadržati" sprema se oluja a sam ju je zakuhao jer je jednostavno prepohlepan
"pozicija" o da on je svoje adute ispucao(zadnji mu je bio napad na dražena)
tko zna ,možda iskopamo još kojeg kostura iz ormara
sada je vrijeme na našoj strani i mislim da on želi hanfino rješenje više od nas
jer uluja se sprema a moglo je biti tako jednostavno,već gotovo,već zaboravljeno
e pohlepo moja…
@ruki
Pozdrav
Jasno mi je da je vlada gledala da sebe izvuče iz gabule gdje je upala i loše stojala, te bi na kraju sigurno izgubila, no nas male dioničare vlada kao da je " previdjela ", kao da ne postojimo i nisu dali nikakve izjave koje bi se na nas odnosile , odnosno koje bi nam dale neku sigurnost – stoga sam skeptičan prema njoj, gledajući kako se ponašala i ponaša i u drugim gospodarskim potezima gdje malo, malo otkrivamo nepoćudne radnje i prljavi veš, čiji račun na kraju plačaju svi stanovnici ove države – i zato im nevjerujem.
Pozdrav
[/quote]
krivo kolega, država nije stajala loše ako ni zbog čega drugog onda zbog toga jer je spor vođen po mojim saznanjima na ts rijeka pred sutkinjom Vozila a dotičnu "Mate von Mirogojski" nebi "izlobirao" da lobira do sudnjeg dana, barem je takav dojam dotična ostavila na mene