LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hrvata kakav je g. jajar ima previše i to je nesreća za ovu zemlju.Vjera u pravni sustav ljudima mora unjeti sigurnost i u tržište kapitala.Dok to ne postignemo, slušat ćemo o aferama dan i noć, a neki drugi "Ostoje" vući će nam lovu iz đepa i smijati se u svojim bogato opremljenim uredima i jahtama.

Nas je na skupštini bilo brojčano malo, ali smo pokazali volju da se usprotivimo ovakvom načinu rješavanja pitanja oko LRH.Da li ćemo u svojim nastojanjima uspjeti, pokazat će vrijeme, ali znajte kolega "jajar" i Vama slični, OD NAMJERE PROVEDBE ZAKONA, NEĆEMO ODUSTATI .

Daj mi bože mira da se ne sekiram zbog stvari koje ne mogu promijeniti,daj mi snage da promjenim stvari koje mogu promijeniti, daj mi mudrosti da uspijem prepoznati te dvije stvari. [color=black][/color]

kaj ćemo sad kad bi hanfa mogla donijeti
odluku

Naravno sad tek postoji pitanje zašto su čelnici opatije ovako lako pristali na to da više nemaju kontrolni paket u lrh i to sve prepustili ostoji? A do sada su se za to grčevito borili

Good point!
Dražene, proslijedi ovo Dujmiću i novinarima…da ga sada pitaju…
A ne bi bilo loše da se Čobija pita o rezultatu genijalnog sporazuma!

i tako je Ostoja nategao Opatiju, a bome i male dioničare i njihovu udrugu [lol]
zabavno mi je gledati kako su si neki mali dioničari umislili da su neki faktor i da će miševi kolo vodit i uzet mački iz njenog tanjura koliko se njima svidi [lol]
Ostoja majstore! [thumbsup]

Ako nisi neki neki od Ostojinih prislužnika, kojima je ovo posao, onda izjava pokazuje prilično začuđujuće stanovište.
[/quote]

gle vraga, nisam ostojin poslušnik i nemam apsolutno nikakve veze s njime, a ti valjda ne možeš shvatiti kako netko ne podržava „pravednu“ borbu za 6000 kn po dionici.

Stanovište koje pokazuje potpuni nedostatak razumijevanja o čemu je ovdje u biti riječ i što ljudi pokušavaju napraviti da se globalno stvari počnu mijenjati nevezano samo s LRH!

kristalno jasno je da pokušavate od Opatije iskamčiti 6000 kn po dionici! mogu ljudski razumjeti tu želju, ali gadi mi se to umotavanje u celofan i glumljenje da se time vodi borba za sve male dioničare i bla bla. vaš interes isključivo je osobno-financijski! prema tome prestanite laprdati o borbi za sve dioničare na našem TK jer se borite samo za svoj džep!

Ali uvjeren sam da to već i sam predpostavljaš jer ipak i trunčica razuma, koja uvijek ostaje kod čovjeka, omogućuje mu da shvati gdje je u hijerarhiji-kako moralnoj tako i stručnoj.

krasan moral je svih vas koji ste kupili dionice NAKON obveze Opatije, a sad kreštite na sve strane da vam Opatija isplati 6000 kn po dionici iako u vrijeme nastanka obveze 95% vas uopće nije imalo dionice LRH!
velike poštenjačine i moralisti!! valjda ti je jasno gdje ste na toj „hijerarhiji-kako moralnoj tako i stručnoj“ [bye]

Čuvajte hlače da ne odu i gaće!

Na koji je način ova zemlja pravno uređena dovoljno govori činjenica da je moguće imati pravo glasa prije nego što se objavi ponuda za preuzimanje!
Sad kad je zajahao, čime će ga natjerati da objavi ponudu, kakvu god da Hanfa procijeni? Papirnatim avioncicima sa molbama? Cvijecem i bombonijerama?
Kolega Domagoj je dao odličan komentar… "Shit all over the place!"

mislim da će sad i dujmić shvatiti tko mu je prirodni saveznik
jer će jedino u zajedništvu sa malim dioničarima moči imati kontrolni paket nakon dokapitalizacije

zato će naše dionice vrijedit sada još više jer će ostoja pokušat dokapitalizacijom
doći do 75%+1 dionica da se onemogući postojanje kontrolnog paketa.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

mislim da je on to već odavno shvatio, samo je pitanje čiji bi on mogao biti igrač kad mu smetaju mali dioničari i koja je u biti njegova uloga i interes u svemu

mislim da će sad i dujmić shvatiti tko mu je prirodni saveznik
jer će jedino u zajedništvu sa malim dioničarima moči imati kontrolni paket nakon dokapitalizacije

zato će naše dionice vrijedit sada još više jer će ostoja pokušat dokapitalizacijom
doći do 75%+1 dionica da se onemogući postojanje kontrolnog paketa.

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

mislim da je on to već odavno shvatio, samo je pitanje čiji bi on mogao biti igrač kad mu smetaju mali dioničari i koja je u biti njegova uloga i interes u svemu

7000 kn svaki mjesec za nadzorni, onak usput, ha ha

ma nek ponudi 3600 što nije neka pinka
pa tko hoće vanka neka ide a tko ne nek se
sudi meni je ovog više dosta od 2005 god

….
krasan moral je svih vas koji ste kupili dionice NAKON obveze Opatije, a sad kreštite na sve strane da vam Opatija isplati 6000 kn po dionici iako u vrijeme nastanka obveze 95% vas uopće nije imalo dionice LRH!
velike poštenjačine i moralisti!! valjda ti je jasno gdje ste na toj „hijerarhiji-kako moralnoj tako i stručnoj“ [bye]

Daleko najveći volumen trgovanja je bio sredinom 2007. kad su ljudi kupovali po cijenama od 5500 do 7000 kn

Evo da se sad ja nešto kažem ispred Udruge. Naravno da se borimo za svoju imovinu. Zašto bi to bilo upitno? Ja sam npr jučer bio u Opatiji, turista ima, uprava solidno vodi tvrtku koja vrijedi 50% više nego što to piše u bilancama (napravljena je procijena) Dakle neka stvarna vrijednost ove tvrtke i potencijal koji ima nije upitna. Iskreno nemam ništa protiv ni na raspodjelu vlasništva tipa 60% večinski, 25% Opatija i 15% malih. Preslik toga na NO bi mogao biti recimo 1 iz grada, 1 mali, 1 predstavnik radnika te 4 iz SNHO. I svi sretni i zadovoljni. Dugoročno to je sigurno dobitna kombinacija. No sad se vidi tko to ne želi. Osobno nisam sretan što lokalna uprava ima dionice jer su pokazali neozbiljnost i nesposobnost da od toga išta naprave a time su i nas male doveli u situaciju u kojoj jesmo. Sad ispada da se borimo i zanjihova prava a oni nas doživljavaju smetnjom i špekulantima. Ja sam već 100ti put rekao ali ponoviti ću još jednom. Ne tražim za dionicu ništa nego tražim da se poštuje zakon i pravila igre. Ako zakon kaže da Opatija mora platiti 6000 kuna za dionicu onda je to tako. Oni ne plačaju kaznu i mi ne tražimo 6000 kuna (ili koliko već zakon kaže) za ništa nego za dionicu vrlo vrijedne i kvalitetne tvrtke. Svi se slažu da tvrtka vrijedi toliko. SN holding je tražio čak 7272 kune po dionici (nisam dokućio zašto baš toliko) Zašto bi sad SN holding imao pravo inzistirati na svojim pravima (pa i preko toga) a mi to ne smijemo? Kome ne odgovara da se stvari razjasne, da se bojke prikažu i da se zakon poštuje? Mislim da to niko ne smije reći, barem ne javno. Ova ništetnost koja se progurava pravno je neutemeljena i to najbolje zna i sam SNHO. Tko kaže da preko nekog svog igrača to pitanje neće povući kad im to bude odgovaralo. Vidjelo se jučer koliko im je bitno igrati "gentlmentski" na što se pozivaju 🙂 Kada sam u razgovoru sa političarima iz Opatije im to najavio oni su trubili jedno te isto, mi nemamo novaca za mele dioničare, naš interes je 25%+1 a za ostalo nas baš briga. Evo im sada.. Da političari znaju za riječ "pogriješili smo" i "nismo bili u pravu" možda bi je sad i mogli upotrijebiti. Ovako će ponovo tražiti krivca, najbolje u nama.. Mi smo paraziti ovog društva koji SVOJE novce ulažu na tržištu kapitala i očekuju da se barem poštuju zadana pravila igre.

Osobno nisam sretan što lokalna uprava ima dionice jer su pokazali neozbiljnost i nesposobnost da od toga išta naprave a time su i nas male doveli u situaciju u kojoj jesmo. Sad ispada da se borimo i za njihova prava a oni nas doživljavaju smetnjom i špekulantima.

Njihova prava ? Čija , prava građana, lokalne samouprave ? Prava lokalnih političara ? 25%+1 je samo blef lokalnih političara i nitko od njih nema pojma šta da da radi sa tim udjelom i služi samo za politikantsko zavaravanje publike, i stvaranja utiska, da je sve još uvijek naše i da smo mi gazde.
Iako još uvijek ne mogu vjerovati, da su ovake preko noći isparile sve ambicije o očuvanju tog udjela lokalne zajednice, stvarnost je ipak takva kakva je i kakvu sam opisao u gornjoj rečenici.

New Report

Close