Činjenica je, da je Ostoja pravi igrač.Oko toga nema spora.Na nama je koliko god možemo ustrajati u
ovome što radimo oko priznavanja cijene stjecanja od strane SNHO te ako je ikako moguće, oko toga
dići što veću frku kako bi se Vlada RH morala pravdati oko cijene po kojoj je LRH prodana.
Do sada je jedino Čobi spomenuo cifru i oko toga bi se trebalo pozabaviti malo više jer je ta cifra u sadašnje vrijeme cca realna.
Kako to mislite, pravi igrač ? Po čemu je on pravi igrač ?
Ovi u Opatiji su napravili posao stoljeća. Tražili su 25%+1 da mogu utjecati na privatizaciju. Vidjeli smo kako su prošli s tim, a kako je krenulo danas, izgleda da će svrha zbog koje su inzistirali na paketu 25%+1 potpuno nestati. Mogu komotno i oni predat SNHO-u svoje dionice jer po njihovim izjavama Grad se nema namjeru bavit turizmom, a ne bi ni trebao.
Treba radit na tom da nas Opatija i SNHO, pojedinačno, skupa, zajedno s nekim trećim, kako god, isplate po cijeni stjecanja, a onda neka se oni fino druže i posluju. Malo se ne vole, onda se vole. Treći uvijek smeta, a to smo ovdje mi. Ako se oni budu previše opirali našim potraživanjima, onda treba uzet odvjetnika i pokrenut sve moguće pravne poteze s naše strane, a ako ima pravnih osnova pokrenut i postupke bilo po kaznenoj ili političkoj odgovornosti.
‘Polančec je naručio vještačenje, nisam lobirao’
Granić objašnjava kako je njegovu tvrtku angažirao SN Holding nakon što Goran Štrok nije uspio postići dogovor. Magra je, kaže, obavila i lobistički i konzultantski posao
http://www.poslovni.hr/vijesti/polancec-je-narucio-vjestacenje-nisam-lobirao-158485.aspx
Pola ekipe s kojom je ova pljačka dogovarana je u Remetincu, a druga polovica se sprema. A Ostoja bahatiji nego ikad. Nikad neznaš dokle će se stvar zakotrljati. Možda mu je pametnije da zatvori ovu priču za sva vremena dobrom ponudom. A nije ni hanfi svejedno, ako su s nekim dogovarali deal taj možda završi u Remetincu. Ako dobijemo 6.000 kn to će biti rezultat straha, ako ne dobijemo onda se osim kozmetike ništa ne događa u ovoj tranzicijskoj močvari.
"Za nju je, pak, proteklih šesnaest mjeseci kod Vlade i oporbe, medija i Grada Opatije, lobirao Mate Granić, predsjednik Hrvatskog društva lobista i vlasnik lobističko-konzultantske tvrtke Magra."
Nema đe nije lobiro samo je zaboravio na one preko čijih leđa se prebijaju dugovanja.
Kao što je već netko ovdje rekao žalosno je da moramo strepit hoćemo li moći prodati dionice po cijeni po kojoj bi trebali moći ili za par puta manju vrijednost. Uz postojeću obvezu Opatije, te obvezu SNHO koja bi trebala bit u skladu s dobivenim kroz nagodbu, stvarno žalosno. Možda da angažiramo g. Granića da nam kod Opatije i SNHO izlobira da nas oni skupa isplate. [huh]
… A Ostoja bahatiji nego ikad.
…
Prisjetite se Polija na proljeće … bahat do boli.
Samo 6 mjeseca kasnije … drhtavi glasić i boja do krova.
Tako igra i Ostoja jer ne može drugačije. Aus Cezar aus nihil.
[angry]
Eto vidite kako postovi s ovog foruma završe ponekad i u člancima. Treba samo malo vremena. Cijela prića se sad definitvno prebacuje u politčku sferu. Ovaj današnji potez Ostoje je za mene zapravo nevjerovatno hrabar. (jeli baš pametan?) Možda mi je sve ovo previše u fokusu pa evo u Dnevniku, Latinici i Poslovnom klubu samo čekam da se naša tema nadoveže? Ovo je definitvno pljuska svima. Nama najmanje, mi smo vec davno shvatili 🙂 To je ono što sam već izjavio novinarima koji ne shvačaju zašto postoji Zakon o preuzimanju. Ako me "partner" u startu pokuša izigrati, pa čak i ako zapravo želi izigrati netkog drugog samo je pitanje vremena kada ću ja nastradati. I zato bi ja ipak želio prodati dionice LRH, iako znam da vrijedi i da je strahoviti potencijal i da bi ih iskreno želio zadržati još dugo ali ne u kombinaciji SNHO/Opatija. Zato "pilam" da nas fer isplate ..
E sad da vidimo koliko su stvari slučajne:
SNHO je prije nagodbe imao 2,55% ZAŠTO???
Budući da Opatija nema glas ostaje 75%
Za izmjenu statuta treba 75% od tih 75% što je 56,25%
Da nije imao tih 2,55% imao bi danas 54,84% i to u teoriji nebi bilo dosta za izmjenu Statuta
E sad što je namješteno, broj dionica koje je dobio od HFP-a ili je to znao da će mu trebati tih 2,55% a to je kupio prije.. Ili je to baš samo tako ispalo?
BTWY hvala kolegi koji je provalio vezu Granić – Tešija.. Po meni je to svakako vrlo nezgodno.
Dajte nadite onu pricu vezanu s ovom nasom elitom po kojoj ispada da je majstor i u Podravci mudrijao, s rementicanima naravno i onima koji jos nisu tamo. Mislim da go*** ostoja sad igra all in… za sebe i za bandu, pa da vidimo…
Kolega Smart na konkurentnom forumu upucuje , da je mozda bolje da se ovo rijesi u ime svih nas, za nase bolje, ali zasto bi tim krimanalcima to dozvolili- mozda da ipak operu nesto svojih prljavih novcica, pa vidite li tko je sve upleten u ovu igru?
Na ovoj prici se lome koplja!
pa pravi igrač je po tome jel ima m… sve ovo raditi i vuče za sebe najbolje poteze, koji AKO
prođu, sva naša nastojanja padaju u vodu.
Zato je, ponavljam, bitno da se što više angažiramo samostalno ili preko udruge da se ne dozvoli
Ostoji i njemu sličnima da rade što ih je volja.