LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Došlo je do novih okolnosti, SN Holding je pristao na nagodbu i dobio što je dobio. Pa što da to vrijedi i 100 kuna ako je on na to pristao. U sporu su SN Holding i država. Ne razumijem optimizam. Zašto bi tu netko prozivao i državu; ispada da nam je uštedila velike novce, bila je dužna puno više. Ostoja se uvijek može pozvati na tržište, uostalom zar nije rekao kako je ova nagodba kompromis. LRH nije pao ništa niže od cijelog tržišta, dapače. Platiti to po cijenama od prije nekoliko godina je smiješno i ne razumijem zašto bi to netko sada radio, posebno Ostoja.

Ako je tako jednostavno. Zašto ne znamo iznose iz te nagodbe? Znamo li koliko vrijedi LRH? Pustimo tržišnu vrijednost na trenutak. Je li HFP mogao prodat LRH na javnom natječaju i proć bolje? Da li su ovim država i proračun oštećeni? To su pitanja koja bi se trebalo ovdje zapitat. I mislim da nitko ne traži da Ostoja plaća po cijenama od prije nekoliko godina. Treba samo platiti po cijeni stjecanja, a to trenutno utvrđuje hanfa. Opet se vraćamo u 2005. Znamo šta se tada dogodilo. Tako da je ovo sad upravo zbog 2005. trebalo biti odrađeno javno i transparentno 100%. Sa svim brojkama i scenarijima.

Only God, Muammar and Libya!

Ostoja se uvijek može pozvati na tržište

Može se pozvati i na babu Živanu, svejedno je bitna samo cijena stjecanja,

ElRoy23, 17.09.2010. u 07:12
i ne razumijem zašto bi to netko sada radio, posebno Ostoja.

A ja ne razumijem po ćemu je on toliko poseban sa za njega ne bi vrijedile zakonske norme.

A koliko se god trudili riješiti sve u rukavicama siguran sam da HDZ si ne može priuštiti još jednu aferu na svom kontu tipa ajmo pokloniti vlasnička prava vrijedne firme.

Malo sam razmišljao, mi definitivno ne možemo utijecati na cijenu ponude SNHO, pravno kad Hanfa odredi iznos u ponudi pogotovo što kako smo i očekivila nismo dobili status strane u postupku tu više ništa ne možemo. Objaviti ćemo novinarima več sada svoje brojke, prozvati Vladu zbog netransparentnosti i pogodovanja SNHO. Vlada sad ima prečih problema no izgleda da bi im se i ovaj mogao razbiti o glavu, ako već i nije i to jedan od onih Polanćecovih 42.

Sada idemo na medijsko i pravno rušenje "ništetnosti". Opatija si je skočila u usta, žalba na Upravnom više ne stoji (čak mi je Gržin rekao da će to oni sami povući) ali eto pomoći ćemo im i mi poslati podnesak gdje Upravni obavještavamo o odlukama vijeća i gradonačelnika da stijecanje nije bilo izvorno. (tu sad nema veze znali su ili bili u zabludi prizali su da stjecanje nije izvorno)

Ako Opatijina obveza ostane.. tada je jasno da smo pobijedili jer je onda više nitko ne može osporiti i tada će se morati sjesti na stol jer u teoriji i sam SNHO onda može tužiti Opatiju

Sud nikako nebi mogao proglasiti "ništetnost" po ovim argumentima
– dakle kao prvo nije istina da je pobuda bila nedopuštena.. Bili su u zabludi!!
– može li uopće današnji gradonačelnik tumačiti pobudu bivšeg, to se odnosi i na vijeća i HFP kao drugog potpisnika, a tu je i Sanader kao pokrovitelj dodjele dionica 2007
– mišljenje Ministarstva financija na kojeg se Opatija poziva u žalbi na Upravni i Hanfi

Ima tu još jedna stvar, ukoliko su stvarno imali nezakonitu pobudu, radili su protiv zakona, tj za isto postoji vjerovatno i kaznena odgovornost, no i počinjena šteta. Ta šteta bi bila utuživa.

ljudima ne pali konstrukcija: zašto bi ja sad plaćao kredit za stan koji je koštao 2200 eura po kvadratu kad sad isti takav stan mogu naći u pola cijene. Eto zato.

Uf ovo boli !

Zanimljiv naslov: Ostoja mirno čeka Hanfu, Opatija strepi
Vaš link

bez obzira na sve, stvar se fenomenalno razvija [lol] , hanfa bi mogla biti " šećer na kraju "

nego imam ideju za skupštinu, budući da imovina lrh nije revalorizirana od procijene iz 1992 ili 93, da se na skupštini donese odluka kojom bi se obvezala uprava lrh da u najkraćem roku revalorizira imovinu društva,time bi se sadašnja zaduženost od 14% po dionici smanjila na 3 do 4 posto i omogućilo zaduženje kod komercijalnih banaka za kupnju trezorskih dionica, istim bi nova liburnija i sn holding "skvizali" male dioničare po cijena višim od obaveze opatije&co i snho, naravno skupština bi trebala donijeti odluku da se po novm bvps-u isplate dioničari koji to žele

ja si bum osobno ostavil par komada za uspomenu

mislim da bi predloženo izazvalo općenarodno zadovoljstvo i nikom ne bi palo na pamet razmišljanje o "ništavostima i mogućim kaznenim djelima" o ništetnosti ne bi pisao jer na žalost šteta je već davno počinjena po laičkom mišljenju autora predmetnog prijedloga [cool]

Reakcije "Ostoje" u Nacionalu i Poslovnim ukazuje na to da će Hanfa vjerovatno donijeti odluke
vezane za preuzimanje sukladno Zakonu o preuzimanju.
Zašto bi on uopće istupao da su "stvari jasne na njegov način"?!
Također Opatija i dr. imaju ozbiljnog razloga za zabrinutost jer očito ne mogu ostvariti cilj
"na zaobilazan način".
Dakle Dražen je uz pomoć medija i udruge skrenuo pozornost javnosti,domaće i međunarodne na
pokušaje Opatije i dr. da izbjegnu pravne obveze vezane za preuzimanje i pravo malih dioničara
da dobiju "fer" i na Zakonu zasnovanu otkupnu cijenu dionice.
Pozdrav

Reakcije "Ostoje" u Nacionalu i Poslovnim ukazuje na to da će Hanfa vjerovatno donijeti odluke vezane za preuzimanje sukladno Zakonu o preuzimanju.

Što i piše u rješenju o nepriznavanju statusa stranke u postupku:

S tim u vezi napominjemo, kako se navedeno pravo dioničara ostvaruje u skladu s odredbama Zakona o preuzimanju, a ne sudjelovanjem dioničara u postupku odobrenja objavljivanja ponude za preuzimanje, u svojstvu stranaka.

Reakcije "Ostoje" u Nacionalu i Poslovnim ukazuje na to da će Hanfa vjerovatno donijeti odluke vezane za preuzimanje sukladno Zakonu o preuzimanju.

Što i piše u rješenju o nepriznavanju statusa stranke u postupku:

S tim u vezi napominjemo, kako se navedeno pravo dioničara ostvaruje u skladu s odredbama Zakona o preuzimanju, a ne sudjelovanjem dioničara u postupku odobrenja objavljivanja ponude za preuzimanje, u svojstvu stranaka.
[/quote]

Dečki, da nije vaših postova izjava ja bih i dalje mislio da će Hanfa donijeti odluku na temelju konzultacija s "vidovitim Milanom".

ruki
11:18
17.09.10.
Ostoja je od države tražio preko 7000kn, a nama velikodušno nudi tromjesećni prosjek.Neznam kakve su tu sve igre odigrane , no nikako mi nemože biti jasno da se netko dragovoljno odriče oko 70% svojih potraživanja, na sudu stoji odlično , kamate idu i ustvari bi mu bilo dobro da država što dulje ne riješi taj slučaj, jer kad tad bi sve masno naplatio. Sad odjedanput eto pristaje na milostinju i svi zadovoljni, osim nas malih dioničara koji smo debelo prevareni u ovoj krimi priči.Tu se krije nešto mnogo jače i iz ovoga bi također mogla izniknuti još jedna od mnogobrojnih afera – glavnih glumaca ima kao u priči !

trebalo mu je taj dug na koji je pristao isplatiti u novcu, a lrh posebno prodati

Ovdje upišite svoj komentar…

New Report

Close