u zaglavlju pišu brojevi stranica koje su stigle na fax hanfe (vidjećeš da fale stranice između 10 i 16), te brojeve direktno ispisuje fax pri primitku (znači fax ne laže), a i u dopisu odvjetničkog ureda piše da ukupno poslani broj stranica iznosi 18… zašto smo mi na uvid dobili 13?
Sve je tu, nije mi jasno šta tebi nedostaje?
[/quote]
Zeko, sporazum ima 6 stranica u kojemu ima 9 članaka! Sve je tu što je traženo da se objavi!
Iz odvjetničkog društva kažu, citiram: Vama na znanje također prilažemo i poziv Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga! Vjerojatno je to burza izbacila iz objave jer je neprotrebno objavljivati!
Tumačenje da je Opatija slobodna od ponude,totalna je bedastoća iz više razloga.
1.Pošto je HANFA donijela rješenje po kojem se mora postupati, a rješenje nije pobijeno na Upravnom sudu, rješenje je pravno valjano.
2.U tom rješenju piše sve o ponudi za preuzimanje grada Opatije ……da ne duljim
3.Opatija je bila upozorena da će morati dati ponudu za preuzimanje, a ipak je postupila po svom
4.Nakon svih pogrešaka koje je napravio grad Opatija, još su prenijeli i dionice na Novu Liburniju
pa je i to društvo u obavezi
5.Vlada može donijeti svoje mišljenje kakvo god hoće,ali pravna valjanost se potvrđuje na sudu
6.Trenutno stanje tržišta nema veze niti sa jednom od ovih obaveza
7.A ako je SNHO preuzeo obaveze prema malim dioničarima (što ne znamo jer muljaju sa sporazumom) onda je on u obavezi
A onaj tko je prodao svoje dionice pa mu je žao, više sreće drugi put.
Kako da kažem, ali ja ne volim pretpostavljati, volim kad vidim dokument…
Ako su iz odvjetničkog ureda poslali sve te dokumente , znači svih 18 stranica (u biti 17) za objavu, što su i napisali, ne vidim logičnog razloga da se to ne objavi. Očito je da su i ti neobjavljeni dokumenti vezani za sporazum.
E sad, možda oni jesu nebitni, možda smo to već negdje vidjeli, ali ako je i tako, nema razloga da ne budu ponovno objavljeni.
Ovakav pristup povlači samo dublji razlog za dodatne sumnje u HANFA-u kao nezavisnu instituciju.
Zeko, sporazum ima 6 stranica u kojemu ima 9 članaka! Sve je tu što je traženo da se objavi!
Iz odvjetničkog društva kažu, citiram: Vama na znanje također prilažemo i poziv Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga! Vjerojatno je to burza izbacila iz objave jer je neprotrebno objavljivati!
Tumačenje da je Opatija slobodna od ponude,totalna je bedastoća iz više razloga.
1.Pošto je HANFA donijela rješenje po kojem se mora postupati, a rješenje nije pobijeno na Upravnom sudu, rješenje je pravno valjano….
ne, bedastoća je tvoje pisanje jer ne prihvaćaš da se stvari pravno mogu i drugačije riješiti nego si ti to zamišljaš. uzmi lijepo ZUP pa si pročitaj kad se može izmijeniti ili ponišiti pravomoćno rješenje……
točno je jedino da je rješenje HANFE trenutno pravno valjano. naglašavam trenutno jer je očito da će ga HANFA uskoro morati poništiti ili izmijeniti obzirom na bitno izmijenjenen okolnosti vezane uz prijašnji pravni osnov stjecanja!
osnovni problem je da mali dioničari u biti nemaju nikoga na svojoj strani:
– vladi je bitno da ovaj puta sve prođe OK i da Opatija ne bankrotira zbog obveze javne ponude te da se riješi opasnosti gubitka spora na sudu,
– Opatiji i općinama interes je ne dati javnu ponudu po 6000 kn da ne bankrotiraju,
– Ostoji i SNHO-u interes je dati što manju javnu ponudu jer mu dodatne dionice ništa ne donose,
– javnost u krizi ne gleda blagonaklono na one kojima se nudi 2300 kn po dionici, a hoće 6000 kn!
jedinu podršku mali dioničari imaju od pojedinih medija jer im ovi sukobi i natezanja možda privuku nekog novog čitatelja
@dynamit
Zar mislite da će javnost biti naklonjena Ostoji,a ne malim dioničarima?
Zar mislite da je Vladi nebitno pred ulazak u EU (dio dioničara Slovenski državljani) da mediji
pišu o prevari malih dioničara u korist tajkuna kuponske privatizacije?
I pravna država je bitna sada,zar ne?!
Pozdrav
vidim da nekima još nije jasno kako Opatija dobija dionice kad se prvobitni sporazum poništava? dakle, prvi se poništava, dionice se vraćaju HFP-u, a onda se NOVIM sporazumom dionice opet prenose na Opatiju i Općine, a zajedničku ponudu u ime Opatije i SNHO će dati SNHO…sve je na žalost jasno, mali ulagači legalno su izigrani, mada je to relativno. naime, ako dionica LRH vrijedi 6000 kn, onda će bez obzira na javnu ponudu ona na burzi po 2250 kn, skočiti na 6000 kn. ako ne danas, onda za 5 godina, a to za prave dugoročne ulagače nije problem čekati. problem je samo zaove koji bi sad na brzinu prodali dionice, a fućka im se za samu firmu i njeno poslovanje [bye]
Ništa nije relativno, ako SNHO ovo dobije na ovaj način onda dionica postaje zanimljiva samo njima.
kolega dynamit pišete nebuloze kome što odgovara i zaboravljate ono najvažnije da se dioničari pozivaju samo i isključivo na zakon. Što je u vašem interesu imati nesređeno tržište? jel vam đakovština u interesu ???
A u čemu smo mi griješimo ako se borimo za svoja prava i svoju imovinu. Ukoliko nismo u pravu nećemo to ostvariti i gotovo. Ja sam spreman pred svima otvoreno reći da ću poduzeti sve da zaštitim svoju imovinu. Zapamtite da ima 600 dioničara LRH koji imaju 5 i manje dionica. veći dio njih ih je kupio u privatizaciji 90tih i to po 1000 dem komad. Zar je nelegitimno da sada traže da ih se fer obešteti u trenutku kada postaju suvlasnici sa tvrtkom za koju ne znamo kakve ima planove sa LRH, po koliko je stekla LRH, tko je najveći pojedinačni vlasnik.. Ja osobno nekako ako mogu ne bi želio biti partner u takvoj prići. Dozvoljavam da ima ljudi koji misle suprotno. Samo po zakonu, javno, transparentno i bez pravnih trikova.. Jer kad igraš sa takvim igračima koji rade suprotno od toga pitanje je dana kada ćeš i sam postati žrtva istih