LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Enivej, više ćemo znati nakon što neki pravnik podrobno prouči sporazum.

koji božji pravnik

pa ovu su smislili najbolji u zemlji u ovom području

sa najviše iskustva u praksi

uostalom oni su kreirali praksu

i na ovo predmetu rade godinama

i sad se treba pojaviti kao neki super pravnik koji sve rješava

supermen, spiderman il tako nešto

daj spustite se u realnost

i pogledajte trenutno stanje na tržištu [bye]

vezano uz predočeni sporazum, nedostaju stranice od 11 do 15? na prvoj stranici piše da ima 18 stranica, a kad idete printati ima ih 13, pa sam nebudi lijen malo više pažnje obratio brojevima stranica i eto zaključio da fale stranice… namjerno ili slučajno?

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

Enivej, više ćemo znati nakon što neki pravnik podrobno prouči sporazum.

koji božji pravnik

sa najviše iskustva u praksi

uostalom oni su kreirali praksu

i na ovo predmetu rade godinama

i sad se treba pojaviti kao neki super pravnik koji sve rješava

supermen, spiderman il tako nešto

daj spustite se u realnost

i pogledajte trenutno stanje na tržištu [bye]
[/quote]

Društvo, što ste očekivali da će u Sporazumu utvrditi da je potraživanje SNHO 1 milijarda kuna ili više.

Samo polako, nema brige.

A kako će HANFA utvrditi cijenu stjecanja, ja mogu samo reći kako bi trebala.

Stvar je jednostavna, imamo dva pravorijeka Stalnog arbitražnog sudišta HGK. Isti pravorijeci imaju snagu pravomoćne presude.

U istima su navedeni iznosi koje je HFP dužan isplatiti ili predati dionice u istoj vrijednosti SNHO i DOM HOLDINGU, a isplata je trebala uslijediti u 2004.g..

Dakle, pribave pravorijeke (koji nisu poništeni, tužbe HFP odbijene, jedna pravomoćna), vidi o kojim se iznosima radi, utvrde dospijeće, obračunaju zakonsku zateznu kamatu i imamo iznos.

koji božji pravnik

Pa onda da se ovako izrazim, volio bih vidjeti neovisno pravno mišljenje o tom sporazumu i svim drugim faktorima koji su u igri. Ne vidim razlog zašto bi ovaj bio vatrom upisan u kamenu, nepovrediv i nepromjenjiv.

To bi bilo očekivano, no postavlja se pitanje na osnovu čega će onda hanfa odrediti iznos koji bi snho trebao ponuditi malim dioničarima?

Možda logičnom forumom;
X=Iznos potraživanja koje se prebija/broj dionica
Pri čemu naravno nema utjecaja što eto, Ostoja-dobročinitelj, otpisuje recimo pola potraživanja.

"Wide diversification is only required when investors do not understand what they are doing." - Warren Buffet

ajde bez malodusnosti, napravili smo puno… razmislite koliko slicnih sporazuma do sada uopce nije objavljeno bez obzir na pritisak javnosti. na dobrom smo putu ali ima jos posla. nazalost ispostavilo se da ministar nije baš rekao istinu ili.. ? to sad treba razjasniti. Nije znao (a trebao je), znao je ali je to svijesno rekao (zašto). sada znamo više pa sa tim informacijama idemo u javnost.. nadalje po pitanju pravnika, ne dajte se zastrašivati, ovo su presedani i ne postoji baš neka praksa po ovom pitanju. meni se čini da je Opatija izvisila, vrlo lako moguće da će ostati u obvezi a to je naša pobjeda. Netko će to onda već platiti.

Stranice koje nedustaju mogle bi biti neki zaključci ili odluke, pošto je sporazum u biti cijeli. Na kraju imamo i dvije javnobilježničke ovjere, jedna bi po imenima sudionika mogla biti od Sporazuma, ali nije mi jasno od čega je druga ovjera? Možda od dokumenta koji nedostaje…

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

vezano uz predočeni sporazum, nedostaju stranice od 11 do 15? na prvoj stranici piše da ima 18 stranica, a kad idete printati ima ih 13, pa sam nebudi lijen malo više pažnje obratio brojevima stranica i eto zaključio da fale stranice… namjerno ili slučajno?

Mislim da zeko ima pravo.Muljaju sa sporazumom.Ne objaviti stranice sporazuma isto je kao da ga nisu niti objavili. OPET MULJAŽA TOBOŽE POŠTENIH.

Daj mi bože mira da se ne sekiram zbog stvari koje ne mogu promijeniti,daj mi snage da promjenim stvari koje mogu promijeniti, daj mi mudrosti da uspijem prepoznati te dvije stvari. [color=black][/color]

Stranice koje nedustaju mogle bi biti neki zaključci ili odluke…

Sve je tu, nije mi jasno šta tebi nedostaje?

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Društvo, što ste očekivali da će u Sporazumu utvrditi da je potraživanje SNHO 1 milijarda kuna ili više.

Samo polako, nema brige.

A kako će HANFA utvrditi cijenu stjecanja, ja mogu samo reći kako bi trebala.

Stvar je jednostavna, imamo dva pravorijeka Stalnog arbitražnog sudišta HGK. Isti pravorijeci imaju snagu pravomoćne presude.

U istima su navedeni iznosi koje je HFP dužan isplatiti ili predati dionice u istoj vrijednosti SNHO i DOM HOLDINGU, a isplata je trebala uslijediti u 2004.g..

Dakle, pribave pravorijeke (koji nisu poništeni, tužbe HFP odbijene, jedna pravomoćna), vidi o kojim se iznosima radi, utvrde dospijeće, obračunaju zakonsku zateznu kamatu i imamo iznos.

Vaš link

Sad je samo pitanje da li bi HANFA obračunavala kamate ili ne jer ih se Ostoja velikodušno odrekao.

točno, čini mi se da nisu obajvili ono najbitnije, zbog čega su i bili pozvani da objave sporazum….

još jednom čestitke Draženu…. [thumbsup]

Svi, uključivši i HANFA-u, osobito što se cijene prijenosa tiče [smiley]
Dobro, idući korak HANFE će biti zahtjev za dostavom iznosa nagodbe. SN holding će, naravno, dostaviti iznos umanjen za "otpis" dijela potraživanja, no tako nešto ne može proći ni u Burkini Faso pa neće ni u RH.

Mislim da je Burkina Faso pravna država prema lijepoj njihovoj…

New Report

Close