Obrazloženje u točki 4.2. o famoznoj ništetnosti Sporazuma iz 2007. mi se nimalo ne sviđa.
Dakle, sporazum je ništetan a dionice, koje su na temelju tog sporazuma prenesene na Liburniju ostaju tamo. Zanimljivo i pravnom laiku nerazumljivo.
Drugo, može li se takvim sporazumom poništiti neki prijašnji sporazum u kojem ne sudjeluju svi akteri sadašnjeg sporazuma nego i netko treći (Liburnija ) , posebno zato, jer su posljedice toga sporazuma materijalizirane i široko raspršene.
Treće, po tom sporazumu HFP pere ruke od odgovornosti prema malim dioničarima, a SNHO preuzima tu odgovornost na sebe. U kontekstu svega što se dešavalo i dešava se jo to pravi luping i pitanje , kako to razumjeti.
Evo protupitanje, mogu li ja proglasiti ništetnim svoju kupovinu dionica od SN holdinga iz 2007 po 6000 kuna? Imao sam neke druge popude, a čini mi se i oni!
Pustimo sad pravnicima da prožvaću ovo i kažu koliko je to utemelejno. Ponovo pozivam dioničare iz kvarnera da pritisnu svoje vijećnike u preostale 3 općine da ne izglasaju. Vidim da oni koje sam ja jučer zvao u Gradsko vijeće nisu glasali za sporazum tj. odluka nije donesena konsenzusom! Možda ima šanse da se to sruši i prije nego se dogodi!
Nigdje ne piše da SN Holding preuzima eventualne obaveze Nove liburnije i općina što je Čo svojedobno izjavio. Piše samo da SN Holding preuzima eventualne obaveze HFP-a…
Nigdje ne pište da SN Holding preuzima eventualne obaveze Nove liburnije i općina što je Čo svojedobno izjavio. Piše samo da SN Holding preuzima eventualne obaveze HFP-a…
Točno. Ali, ako HFP poništi sporazum tko je odgovoran za djecu ? 🙂
Točno. Ali, ako HFP poništi sporazum tko je odgovoran za djecu ? 🙂
Onaj kojemu je dodijeljeno skrbništvo nad djecom. Ostoja i društvo i dalje love u mutnom, siguran sam da će odvjetnici imati posla.
Enivej, više ćemo znati nakon što neki pravnik podrobno prouči sporazum.
Ispada da je sporazum toliko jednostavan, da ga nitko ne razumije!? Svi su vjerojatno očekivali sporazum od 50 strana i detalje, cijene prijenosa, tj. nagodbe, a toga nigdje nema. Vrhunski odigrano, nema šta!
Ispada da je sporazum toliko jednostavan, da ga nitko ne razumije!? Svi su vjerojatno očekivali sporazum od 50 strana i detalje, cijene prijenosa, tj. nagodbe, a toga nigdje nema. Vrhunski odigrano, nema šta!
Svi, uključivši i HANFA-u, osobito što se cijene prijenosa tiče [smiley]
Dobro, idući korak HANFE će biti zahtjev za dostavom iznosa nagodbe. SN holding će, naravno, dostaviti iznos umanjen za "otpis" dijela potraživanja, no tako nešto ne može proći ni u Burkini Faso pa neće ni u RH.
Svi, uključivši i HANFA-u, osobito što se cijene prijenosa tiče [smiley]
Dobro, idući korak HANFE će biti zahtjev za dostavom iznosa nagodbe. SN holding će, naravno, dostaviti iznos umanjen za "otpis" dijela potraživanja, no tako nešto ne može proći ni u Burkini Faso pa neće ni u RH.
[/quote]
To bi bilo očekivano, no postavlja se pitanje na osnovu čega će onda hanfa odrediti iznos koji bi snho trebao ponuditi malim dioničarima?
spominje se iznos u dijelu koji definira eventualni prijenos dijela dionica rezerviranih za bivše vlasnike i tu se spominje prosjek ostvaren na tržištu u vrijeme sklapanja sporazuma. prema tome ispada da država prenesene dionice cijeni prema tržišnom ponderu.
upravo tako
Svi preuzimaju samo prava, a obveze nitko
obveze preuzimaju prema tržišnom prosjeku što se odavna znalo…
vidim da nekima još nije jasno kako Opatija dobija dionice kad se prvobitni sporazum poništava? dakle, prvi se poništava, dionice se vraćaju HFP-u, a onda se NOVIM sporazumom dionice opet prenose na Opatiju i Općine, a zajedničku ponudu u ime Opatije i SNHO će dati SNHO…sve je na žalost jasno, mali ulagači legalno su izigrani, mada je to relativno. naime, ako dionica LRH vrijedi 6000 kn, onda će bez obzira na javnu ponudu ona na burzi po 2250 kn, skočiti na 6000 kn. ako ne danas, onda za 5 godina, a to za prave dugoročne ulagače nije problem čekati. problem je samo zaove koji bi sad na brzinu prodali dionice, a fućka im se za samu firmu i njeno poslovanje [bye]