LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dakle,
danas konačno sporazum
iz kojeg, naravno, ništa nećemo vidjeti.

Od početka do kraja sve je detaljno isplanirano
da se izigraju HANFA i mali dioničari

bojim se da je g. Samodol nemoćan u ovoj priči

pozdrav supatnicima,
a posebno vrijednom kolegi drazenni

@lanica
zašto mašeš, meni i 3200 dobro

Kune nisu problem, kuna nema

http://www.dionicari-lrh.com/dokum/sporazum.pdf

Obrazloženje u točki 4.2. o famoznoj ništetnosti Sporazuma iz 2007. mi se nimalo ne sviđa.

"Wide diversification is only required when investors do not understand what they are doing." - Warren Buffet

Evo sporazuma:

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/7AotTPMxuZd2cwLebpH8oA==.pdf

Prilično jednostavno i logično. Ostaje samo još, da storniraju obavezu Opatije. Upravni sud ?

Koliko sam uspio na brzinu pogledati, nigdje ne piše koji se iznos prebija prenošenjem 165k dionica?

spominje se iznos u dijelu koji definira eventualni prijenos dijela dionica rezerviranih za bivše vlasnike i tu se spominje prosjek ostvaren na tržištu u vrijeme sklapanja sporazuma. prema tome ispada da država prenesene dionice cijeni prema tržišnom ponderu.

Obrazloženje u točki 4.2. o famoznoj ništetnosti Sporazuma iz 2007. mi se nimalo ne sviđa.

Oni su proglasili sporazum ništetnim, ali ne mogu proglasiti ništetnim pravne posljedice koje je taj sporazum proizveo. Netko je lijepo napisao da se svaki brak može raskinuti ali djeca ostaju:)

cadilac, 09.09.2010. u 10:12
james1
.

Naravno da ne spominju iznos, to je upravo oni što HANFA mora zatražiti od HFPa. Spominje se iznos u članku 2. gdje je SNHO u tužbi iz 2007. za

cadilac, 09.09.2010. u 10:12
svoje
dionice tražio 7272 kn po dionici!!!

Koliko sam uspio na brzinu pogledati, nigdje ne piše koji se iznos prebija prenošenjem 165k dionica?

Mislim da se ništa ne prebija već se vraća SNH-u uplačeno po prošloj nagodbi.
Pozdrav

Mislim da im članak 4.2 pada na svakom sudu jer je HANFA prije potpisivanja sporazuma upozorila grad Opatiju da će biti u obvezi javne ponude. Stavljam čl. 273. iz Zakona o obveznim odnosima pa prosudite sami….

III. POBUDE ZA SKLAPANJE UGOVORA
Članak 273.
(1) Pobude iz kojih je ugovor sklopljen ne utječu na njegovu valjanost.
(2) Ali ako je nedopuštena pobuda bitno utjecala na odluku jednog ugovaratelja da sklopi ugovor i ako je to drugi ugovaratelj znao ili morao znati, ugovor će biti bez učinka.
(3) Besplatni ugovor nema pravni učinak i kad drugi ugovaratelj nije znao, ni morao znati da je nedopuštena pobuda bitno utjecala na odluku njegova suugovaratelja.
(4) Odredba o nedopuštenosti činidbe primjenjuje se i na pobude za sklapanje ugovora.

najbolji komentar objave sporazuma je:

trenutno cijena i stanje k/p na tržištu [bye]

zašto proizvoditi kad je lakše "namagarčiti" HANFU
i tako zamračiti par sto milijuna
i to uz pomoć HFP-a

živjele državne institucije
živjela naša pravna država [rolleyes]

New Report

Close