Po kojoj osnovi ako nisu dali ponudu za preuzimanje?
[/quote]
Sukladno zakonu do isključenje prava glasa dolazu samo slučaju da nisu podnijeli zahtjev za odobrenjem ponude u roku (to su učinili) ili kada HANFA odbije/odbaci zahtjev za odobrenjem ponude (do toga još neće doći).
Dakle, kako su zahtjev uredno podnijele, a HANFA još nije donijela odluku, a mislim (nadam se) da neće, pravo glasa će moći ostvarivati.
[/quote]
kolega, moje mišljenje tj. tumačenje zakona je sljedeće: dok god HANFA traži dopune zahtjeva, zahtjev nije uredno podnesen, tj. nebi smjeli raspolagati dionicama……….al to je samo moje mišljenje i tumačenje…..nisam pravnik
ukoliko 20.09. SNHO nebude mogao raspolagati dionicama, tj glasovima na skupštini, moguća je odgoda skupštine s rokom od 7 dana
a kad će isteći to niti ono neznaju………..jer u zakonu stoji da rok od 14 dana teče od dostave urednog zahtjeva,a dok god HANFA traži dopune zahtjeva rok se produžuje
[/quote]
Da ali onda im niti Skupština više ne dolazi u obzir … a njima se ipak žuri da stvari pokrenu s mrtvog mjesta!
[/quote]
Skupštinu će odraditi bez problema.
Odluku Hanfe kakva god bila, nije za očekivati do 20. rujna 2010.g., a do tada SNHO može ostvarivati pravo glasa iz svojih dionica.
[/quote]
Koliko je meni poznato ,SNHO nema pravo glasa prije objave javne ponude.
Isti slučaj kao s Opatijom i dr.
Pozdrav
Po kojoj osnovi ako nisu dali ponudu za preuzimanje?
[/quote]
Sukladno zakonu do isključenje prava glasa dolazu samo slučaju da nisu podnijeli zahtjev za odobrenjem ponude u roku (to su učinili) ili kada HANFA odbije/odbaci zahtjev za odobrenjem ponude (do toga još neće doći).
Dakle, kako su zahtjev uredno podnijele, a HANFA još nije donijela odluku, a mislim (nadam se) da neće, pravo glasa će moći ostvarivati.
[/quote]
kolega, moje mišljenje tj. tumačenje zakona je sljedeće: dok god HANFA traži dopune zahtjeva, zahtjev nije uredno podnesen, tj. nebi smjeli raspolagati dionicama……….al to je samo moje mišljenje i tumačenje…..nisam pravnik
ukoliko 20.09. SNHO nebude mogao raspolagati dionicama, tj glasovima na skupštini, moguća je odgoda skupštine s rokom od 7 dana
[/quote]
…ili…da bude skupština… Ali onda ako Opatija i SNHO nemaju nad ovim dionicama pravo glasa, mali dioničari mogi izglasati mnogo toga ili barem staviti veto!
Nisi pravnik, vidim.
Raspolaganje dionicama je otpuštanje dionica, a što ponuditelj dok je u obvezi ne smije činiti. Znači SNHO ne bi smio prodavati ili prenositi na treće dionice, sve dok postoji obveza objavljivanja ponude.
Međutim zakon mu dok se nalazi u obvezi daje pravo ostvarivanja prava glasa iz dionica, sve dok se ne ispuni jedan od uvjeta koje sam naveo u prethodnom postu.
Dakle, može na skupštini činiti što ga je volja, jer HANFA do tada vjerovatno neće donijeti nikakvu odluku.
Buran dan kolege… nažalost ne stižem sve što bi želio jer puno se stvari istovremeno događa. Da sam mogao biti na dva mjesta osim na pressici bio bi sigurno i u Opatiji no…
Zvali su me novinari i pitali za mišljenje o Hanfinom priopćenju. Naravno da sam ga pozdravio i rekao da smo i očekivali da će HANFA postupiti zakonito i stati na stranu naših traženja za objavu sporazuma. Sporazum ćemo dakle imati vrlo skoro u rukama pa ćemo tada znati nešto više, tj moći ćemo procijeniti što i kako dalje po pitanju SNHO i njihove ponude. Nije ovo pobjeda ali svakako je jedna mala bitka dobivena..
Što se tiče opstojnosti Opatijine obveze, Hanfa ju je danas ponovo potvrdila no tu još imamo puno posla. Vidimo da se kroz Gradsko i općinska vijeća gura sporazum kojim će se, da se poslužim današnjim riječima sa portala liburnija.net, "namagarčiti" HANFA. Nadam se da g. Samodol ovo čita 🙂 (ako ne potruditi ću se već nekako da to čuje)
http://www.poslovni.hr/vijesti/danas-objava-sporazuma-sa-sn-holdingom-157517.aspx
jel moze netko cijeli clanak staviti??
lp
buksa
e moj loto….. [bye]
Još će nas ovi iz hanfe tužiti zbog pritiska
nebi rekel, mislim da je svaki post, članak itd. vjetar u leđa pravnoj državi time i hanfi jer vidimo da "lobisti" nesmetano letavaju med starim i novim kontinentom dak "izlobirani" u i okolo remetinca pripovedaju kak su "stranački vojnici", kak nisu znali, kak su bili izlobirani itd.
e sad mislim si ipak da je "ekipa" i upravnog suda i hanfe preškolovana da bi se dala "izlobirati" od bilo koga, jer evidentno vremena se mjenjaju na bolje