LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

i što onda dočekat lrh na 2000kn, ako do sada nije bilo dobrih vijesti, vjerujte neče ni tad…..možete jedino postati dugoročni igrači, pa dočekat neku razinu od 3500-4000kn

kolega, priznali ste da ste se preorijentirali totalno na SNHO, pa vam ovakvi komentari o LRH baš ne služe na čast…..
O cijeni 2000 bez komentara……više ovdje nećete gledati taj film……
[/quote]

Kolega tko je to priznao, imao sam snho odavno, a lrh sam kupio na razinama 2200 i njih dvoje su mi činili 50% portfelja. Trenutno snho-a više nemam, a lrha sam smanjio za 80%. Nažalost priznajem da smo izigrani i da ovdje nema više ničeg doborga

http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/novosti_i_najave/2010/srpanj/drzava_ce_sn_holdingu_bez_naknade_prenijeti_dionice_lrh

ovde sve pise i nema dalje rasprave

posebno procitrajte dio

…Sporazum o prijenosu 25 posto plus jednu dionicu LRH gradu Opatiji smatrat će se ništetnim i grad nije više u obvezi javne ponude za preuzimanje LRH, ali mu te dionice ostaju, jer SN Holding priznaje vlasništvo nad tim dionicama tvrtki Nova Liburnia d.o.o čiji je vlasnik grad Opatija, objasnio je Čobanković. …

amen

a slijedeću rečenicu si slučajno izostavio.
"Ističe i da HFP nema nikakvih obveza prema malim dioničarima i trećim osobama, odnosno da SN Holding preuzima sve moguće obveze prema malim dioničarima koje bi mogle proizići iz sporazuma o prijenosu 25 posto plus jedne dionice gradu Opatije i mogućoj obvezi objavljivanja ponude za preuzimanje"
[/quote]

kolega je 100 % u pravu i ispalo je malo neodgovorno ali nisam je izostavio namjerno jer sam se interesirao kod svog odvjetnika oko te situacije i on mi je objasnio da SN automatski, jer je Opatiji oprosteno za preuzimanje, ne treba objaviti nikakvo preuzimanje i da je to samo forme radi. Da je obrnuto ne bi se smjelo smatrati nistetnim obveze Opatije.

Isto tako se nasmijao i rekao da ovo niti jedan sud normalan zanci ne RH- sud ne bi presudio u korist SN i drzave i da ako se dionicari udruze da moze biti svasta.

Samo da se razumijemo na cijom sam strani kolega.

ali jos nesto je bitno da su to dinicari koji imaju dionice od 2007 to jest od trenutka kada je ponuda trebala biti objavljena.

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

ovo zadnje će biti jako teško izvesti naći dioničare do 2007 i samo njih obeštetiti, po pravilu bi trebalo sve. No ako je ostoja popustio, vjerujem da će i mali dioničari i pomirit se sa situacijom ili čekati još 5god i cijena će vjerojatno preko 5000kn. Kad hanfa misli dati neko očitovanje o ovome?

naravno kolega zg28, zato i postoji ona- živimo na balkanu

Ja sam kazem kaj zakon veli i kak oni misle a da se sa tim slazem…. a jbg stas zivimo di zivimo

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

Kolega tko je to priznao, imao sam snho odavno, a lrh sam kupio na razinama 2200 i njih dvoje su mi činili 50% portfelja. Trenutno snho-a više nemam, a lrha sam smanjio za 80%. Nažalost priznajem da smo izigrani i da ovdje nema više ničeg doborga

Ja mislim da na cijelom ZSE trenutno nema ničeg dobrog osim LRH jer si jedino ovdje zaštićen od gubitka, a cijena može biti i 3x današnje. Ti si prodao jučer jer si reagirao impulzivno i nije za zamjeriti. Po meni je to duboko pogrešan potez jer će ti u najgorem slučaju SNHO ponuditi 22xx, a možda ti pobjegne vlak ako HANFA riješi onako kako se većina malih dioničara nada.

ne nadam se uopće dobrom ishodu. No volio bi očitovanje hanfe i dorh-a. I da netko za sve to odgovara. Jer ovo dovodi u pitanje legitimitet zse.

kolega kadilak baš toga sam se i bojao cijene od 22xx i zato sam izašao na 2380-2400. Po meni gore nismo mogli proći. Ostavio sam si još koju dionicu koje ću prodati snho-u u javnoj ponudi. Po meni hanfa više ništa ne može riješiti i nisam spreman čekati sljedećih 5god opet za ništa

Netko već ima (sposobnog) odvjetnika angažiranog u slučaju LRH-Opatija?
Molim na PM – da podjelimo iskustva (moj odvjetnik ne razumije u čemu je stvar i htio bi ga promjenit).

Kolega ZG, na žalost često mi se dogodilo da ljudi kojima je nešto posao npr odvjetnici ili brokeri vrlo površno ulaze u stvar i lupaju gluposti tako da rađe još i malo sami provjerite to što ste pitali odvjetnika. Možda kod vas to nije slučaj i recimo da se samo vi i vaš odvjetnik niste razumijeli

Dakle:
Nemamo pred sobom sporazum pa svako istrčavanje je ipak samo nagađanje ali samim time što je SNHO stekao dionice obvezan je objaviti ponudu!!! Znaći to sad nema veze sa Opatijom koja će biti razriješene obaveze tek kad HANFA ( i ako ) poništi Rješenje kojim joj je istu nametnula. Malo je i upitno (za sada) i namjera SNHO da objavi preuzimanje jer trenutno je još Opatija u obvezi. Tj. Zakonu je jasan kad se konkuretska ponuda podnosi na već objavljenu ponudu ali ovakva situacija, kad je netko u obvezi a to nije izvršio, nije precizirana.

Meni se čini da se pokušalo ići na ovaj način:
– poništava se dodjela dionica Opatiji,
– prenose se dionice na SNHO,
– SNHO objavljuje ponudu,
– te se tada Opatiji dionice vraćaju

Po Zakonu (čl.14.toč 10) tada Opatija nije obvezna dati ponudu jer stjecanjem dionica drži postotak dionica koji je manji od postotka dionica koji drži SNHO koji je objavio ponudu za preuzimanje.

Recimo da bi to pilo vodu ako je moguće poništiti prvi Ugovor i prijenos na Opatiju koji je proveden i proizveo je nekakve pravne posljedice..Po ovome bi bilo bolje da su prije par mjeseci retroaktivno mijenjali Zakon i na taj način oslobodili Opatiju obveze. Nek pročitaju šta su tada rekli na to iz odbora za zakonodavstvo tj. mišljenje kluba HDZ-a 😉 Tada su naglasili da bi se time izigrao Zakon i stvorila pravna nesigurnost ugrozilo tržište i da ulagaći moraju biti zaštičeni. No pustimo to sad za početak HANFI da prožvaće.

mislim da bi se mali dioničari mogli udružiti te putem odvjetnika pokušati zatražiti pravdu ukoliko ona ne bude poštovana…osobono imam 85# te mislim da bi još našao nekoliko malih ulagača koji bi također pokrenuli tužbu…a i mislim da slovenci sa TOP 10 ne bi imali ništa protiv da se to tako odigra…pa ukoliko netko ima koga poznatoga u tim institucijama….pa da izađemo sa nekoliko tisuća dionica (nekoliko postotaka vlasništva) mislim da bi to dalo rezultata…a i mislim da bi se našao dobar odvjetnik za tako nešto…

www.lociraj-popust.com

Ja mislim da na cijelom ZSE trenutno nema ničeg dobrog osim LRH jer si jedino ovdje zaštićen od gubitka, a cijena može biti i 3x današnje. Ti si prodao jučer jer si reagirao impulzivno i nije za zamjeriti. Po meni je to duboko pogrešan potez jer će ti u najgorem slučaju SNHO ponuditi 22xx, a možda ti pobjegne vlak ako HANFA riješi onako kako se većina malih dioničara nada.

Upravo tako, kolega. Ovo ja tvrdim već neko vrijeme…..samo što se do sada moglo čak puno bolje zaraditi na SNHO, ali čini mi se da će se on lagano ispuhati, a vrijeme LRH tek dolazi…..

mislim da bi se mali dioničari mogli udružiti te putem odvjetnika pokušati zatražiti pravdu ukoliko ona ne bude poštovana…osobono imam 85# te mislim da bi još našao nekoliko malih ulagača koji bi također pokrenuli tužbu…a i mislim da slovenci sa TOP 10 ne bi imali ništa protiv da se to tako odigra…pa ukoliko netko ima koga poznatoga u tim institucijama….pa da izađemo sa nekoliko tisuća dionica (nekoliko postotaka vlasništva) mislim da bi to dalo rezultata…a i mislim da bi se našao dobar odvjetnik za tako nešto…

Pridruzujem se inicijativi kolega…..
Vjerujem da ima dosta nas na forumima (uključujući i one koji prate i ostala tri) koji posjeduju i troznamenkasti broj dionica LRH, tako da ne bi bio problem izaći s kolektivnom tužbom takve veličine….

Što se tiče odvjetnika, tu bi zaista trebao netko po preporuci, sa iskustvom i stručnošću u ovom specifičnom pravnom području….

New Report

Close