vidim da se spominje i squeeze-out…kvragu, uvjerili ste me, u ponedeljak prodajem pošto poto, i po 1.ooo ako treba, ako uopće i bude bida, kako je napisao jedan kolega [smiley]…sory ljudi, ali čemu odjednom takva pisanja, pa sve je bolje od prijašnjeg stanja, ne kužim zašto odjednom takva negativna kampanja…ili možda čak i kužim…ma ne znamo mi još ništa, svatko si za sada tumači kako je u njegovom interesu
100% se slažem kolega a još ću dodati jadni prozirni pokušaji jedva ćekam ponedjeljak
navali narode igra najbrži prst počinje u 10.00
nek samo pripaze da ne polome tastature ili nedaj bože prste
u traumi to ne uzimaju kao hitni slučaj,takvi čekaju satima u hodniku
nebi im bio u koži
He, he, kolega……da, bilo je……ali je nagodba onda bila tek u povojima….
Tko sretnije od mene da sam, gledajući iz današnje perspektive, pokupio onih 4-5 100-tica koje su izlazile kao na pokretnoj traci na 1500 kunića onog lijepog, nikad prežaljenog dana…. [cry]
[/quote]
Pokupiš malo kad nisi siguran. Ovo je bilo sigurno bar meni a nisam nikakav insajd. Što se tiče ove zadnje sjednice vratite se par stranica prije toga kad je bila neka rasprava o sjednici Vlade u vezi Brijuna gdje sam to predpostavio onako iz glave. Sad si probajte zamisliti šta tek rade pravi predatori. Nije bilo pitanje da li će biti nagodba nego kad te se je i to precizno predvidjelo za ljeto već je pitanje da se ne zaglaviš tu a u međuvremenu prođu dva druga vlaka.
prijatelju ajmo na spavanje
treba dočekat ponedjeljak
i da vidimo hoće li g Ante unijeti malo optimizma u ovu priču.
Nema prodaje do javne ponude, ha ha [yawn]
jedva ćekam ponedjeljak
navali narode igra najbrži prst počinje u 10.00
nek samo pripaze da ne polome tastature ili nedaj bože prste
u traumi to ne uzimaju kao hitni slučaj,takvi čekaju satima u hodniku
nebi im bio u koži
u traumi će završiti budalaši koji će se zaletjeti i kupovati po 2500 kn, pa kad za par dana Ostoja izjavi da nema javne ponude iznad 2000 kn cijena će flisnuti nazad na 2000 kn i od tamo se dugo neće maknuti [bye]
da da dobra ideja ako takvo poslovanje funkcionira. kKupuješ auto, a onda razvrgneš kupoprodajni ugovor i ne moraš platit porez državi, auto ti naravno ostaje u vlasništvu
Kolega, vama očito još nije jasno kako su vas Jaca i Ostoja (Tin) sve skupa nategli kao male majmune?
Evo, uzet ću si još par minuta i objasniti vam:
1. Vlada i Opatija raskidaju ugovor o prijenosu 25%+1 dionica, čime prestaje pravni osnov/obveza Opatije da objavi javnu ponudu po onih cca. 5700 kn
2. Vlada sklapa nagodbu da Ostoja i SNHO (tj. mali dioničari SNHO-a) ustupaju Opatiji 25%+1dionica, s čime se Opatija naravno slaže
3. SNHO se obvezuje da će ako bude potrebe za ovo zadnje stjecanje dionica od strane Opatije (koje im je dao SNHO) dati javnu ponudu ako bude potrebno
Iz gore navedenog je jasno da SNHO neće dati javnu ponudu jer već ima 54% i nikakvim naknadnim stjecanjima ne može si bitno poboljštai vlasničku poziciju jer Opatija drži 25%+1 dionica. Ako HANFA kojim slučajem naredi da temeljem ove nagodbe s državom SNHO ilI Opatija moraju dati javnu ponudu, onda će SNHO dati javnu ponudu po tromjesečnoj cijeni na burzi u vrijeme sklapanja ove nagodbe tj. oko 2100 kn.
Molim argumentirane odgovore, bez uobičajenih laprdanja onih koji su zaglavili u ovoj dionici i sad drukaju o nebuloznim ciframa da se u ponedjeljak iskrcaju naivcima!!!
Nije bilo pitanje da li će biti nagodba nego kad te se je i to precizno predvidjelo za ljeto
I pred održavanje skupštine u petak 30.07.
Baš me zanima koliko brzo će se obaviti ovaj prijenos državnih dionica na SNHO. Da li će se to sve obaviti do održavanja skupštine ili možda skupštine neće ni biti.
U svakom slučaju moje je mišljenje da Skupštini dioničara nebi smio prisustvovati predstavnik Grada Opatije jer proglašavajući Ugovor ništavnim o prijenosu 25+1 dionice one se moraju vratiti državi. A ja kao mali dioničar ne priznajem takve malverzacije.
Banana Rapublik.
Što duže raspravljamo stvar je opet po 100× još kompliciranija. No neke činjenice su koliko toliko jasne. Opatija nije kupovala dionice pa je upala u obvezu već joj je Vlada iste dala bud zašto i onda su izmislili onu 1 (jednu) tako da bi Hanfa po nalogu Vlade mogla izvršiti na grad pritisak da pristane na ovaj dil sa Ostojom kome je to prvotno bilo i namjenjeno. Zašto bi cijena morala biti veća ili manja od 3200? Šta je zapravo tih 3200 osim nominale? Jedina cifra koja trenutno nešto znači je ponderirani prosjek zadnjih 3 mj. Tko je aktivno trgovao u zadnjih 6 mj. zna da je taj prosjek rušen. Još kad je onaj nalog od 50 kom žrtvovan negdje na 1550 to je bilo jasno. Ja mislim da je sad Ostoja zapravo u obvezi umjesto grada ali po ovim cijenama od cca 2200. Tko želi može prihvatiti a tko ne taj čeka dalje. Za sad je dobro što ne može sqezati ali pošto se priča o dokapitalizaciji…
Evo zašto bi morala biti veća ili manja od 3200.
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2005_10_122_2300.html
[/quote]
Vlada i tužitelj su se usuglasili da je dug oko 536 milijuna kuna – točno onoliko koliko su SNHO ( 218 MILIJUNA ) i KORF ( 318 MILIJUNA ) potraživali dionica po nominali!
Od toga odbij 162 milijuna što će dobiti u kešu, ostalak podijeli s 165.941 dionicom LRH i dobiješ cijenu po kojoj je vrednovana LRH!
Ravno 2.225,00 kuna po dionici!
@wein,ferre
Najmanja cijena po kojoj se mora dati javna ponuda je cijena stjecanja SNHO po ugovoru o
nagodbi od 23.07.2010 kada je trebala biti potpisana!!!(Zakon o preuzimanju).
Nikakav tromjesečni prosjek.
Ako ugovorno SNHO preuzima obvezu Opatije i dr. cijena je puno veća!!!
Zar Vi doista mislite da će Vam sutra netko prodati dionice ispod 2500 kuna???
Žao mi je.Propustili ste priliku!!!Neponovljivu!!!Možda jedinu ove godine!!!
Zavidni ste!!! Pa neka,budite i dalje!!! Što Vam drugo preostaje!!!
Ja slavim gospodo.
Na burzi je bitno zaraditi,zar ne???
Pozdrav
"Vlada i tužitelj su se usuglasili da je dug oko 536 milijuna kuna – točno onoliko koliko su SNHO ( 218 MILIJUNA ) i KORF ( 318 MILIJUNA ) potraživali dionica po nominali!
Od toga odbij 162 milijuna što će dobiti u kešu, ostalak podijeli s 165.941 dionicom LRH i dobiješ cijenu po kojoj je vrednovana LRH!
Ravno 2.225,00 kuna po dionici! "
Ako je dug 536 mio kn, a dobili su 165.941 dionicu lrh, što bi bilo SAVA da je dogovoreno plaćanje 535 mio kn u cashu a 1 mio u dionicama?
@sokolić
Po računici Save ispada da je SNHO dobio dionice po LRH po 3230 kuna,što je moguće.
162 mil. u cashu nije nikakva isplata ,nego samo povrat novca SNHO-u koju je isti uplatio
HFP-u na ime prethodne nagodbe koja nije nikada realizirana.
Dakle vrlo je vjerovatno da je ustupanje išlo po nominali.
Pozdrav
"Vlada i tužitelj su se usuglasili da je dug oko 536 milijuna kuna – točno onoliko koliko su SNHO ( 218 MILIJUNA ) i KORF ( 318 MILIJUNA ) potraživali dionica po nominali!
Ravno 2.225,00 kuna po dionici! "
Ako je dug 536 mio kn, a dobili su 165.941 dionicu lrh, što bi bilo SAVA da je dogovoreno plaćanje 535 mio kn u cashu a 1 mio u dionicama?
Opet isto!
Ako ideš drugom logikom da je SNHO ustupio 25% dionica LRH Opatiji za 162 milijuna kuna opet ista cijena od cca 2,2k!
To ti isto kaže Ostoja u NL današnjem.