LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zamislite da ja prodam stan Čobankoviću. Naravno potpišemo Ugovor o prodaji te nakon toga treba platiti porez. I onada se ja i Čobi nađemo i kažemo, ajmo mi proglasiti ovaj ugovor ništetnim, nemaš nikakvih obveza koja su te po tom ugovoru sljedovala. Ali iako smo poništili Ugovor stan neka ostane tvoj Čobi.

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

ha, ha

i to samo zato sto bi ga ti volio imati

bez obveza

Objektivno Ostoji dionice malih dioničara ne trebaju. Sigurno ih ne želi preplatiti ili platiti ono što je ionako morao dobiti od države. Zanimljiv rasplet se ovdje očekuje. Što sve može napraviti hrvatsko zakonodavstvo stvarno je nevjerojatno. Osim toga još više me fascinira koliko se političari trude uništiti naše tržište kapitala. Sramota. Još bi ovdje udarili i neki porez. Stvarno smo budale svi mi na ZSE.

ako je po čobiju ugovor ništav, tada opatija gubi 25% dionica i one ostaju državi. Tada bi država za to mogla tražiti kupca, što bi opet znatno diglo cijenu. Bilo kako bilo, dionica će sigurno rasti i u najgorem mogućem scenariju. Važno je da je počelo, a sad dali će uslijediti tužbe i sve ostalo to ćemo vidjeti

Da smo u Japanu mirno bih spavao jer bi neko napravio harakiri kad nebi bilo normalno, tj. kako svi očekujete! Al mi smo u našoj državi gdje se harakiri radi ako nisi lapio a imao si priliku!

Odlična paralela! [thumbsup]

Ovdje imamo ne jednu, već dvije obveze za ponudom za preuzimanje i regulator nemože i neće dozvoliti da se obje izigraju, bez obzira kako izvršna vlast priglupom puku objašnjavala zakone.
A da će probati odigrati u mutnom, to sigurno, dovoljno je pogledati na kalendar.

Što duže raspravljamo stvar je opet po 100× još kompliciranija. No neke činjenice su koliko toliko jasne. Opatija nije kupovala dionice pa je upala u obvezu već joj je Vlada iste dala bud zašto i onda su izmislili onu 1 (jednu) tako da bi Hanfa po nalogu Vlade mogla izvršiti na grad pritisak da pristane na ovaj dil sa Ostojom kome je to prvotno bilo i namjenjeno. Zašto bi cijena morala biti veća ili manja od 3200? Šta je zapravo tih 3200 osim nominale? Jedina cifra koja trenutno nešto znači je ponderirani prosjek zadnjih 3 mj. Tko je aktivno trgovao u zadnjih 6 mj. zna da je taj prosjek rušen. Još kad je onaj nalog od 50 kom žrtvovan negdje na 1550 to je bilo jasno. Ja mislim da je sad Ostoja zapravo u obvezi umjesto grada ali po ovim cijenama od cca 2200. Tko želi može prihvatiti a tko ne taj čeka dalje. Za sad je dobro što ne može sqezati ali pošto se priča o dokapitalizaciji…

who dares, wins

@verdi

evo stotka-dijelim mišljenje.

vidim da se spominje i squeeze-out…kvragu, uvjerili ste me, u ponedeljak prodajem pošto poto, i po 1.ooo ako treba, ako uopće i bude bida, kako je napisao jedan kolega [smiley]…sory ljudi, ali čemu odjednom takva pisanja, pa sve je bolje od prijašnjeg stanja, ne kužim zašto odjednom takva negativna kampanja…ili možda čak i kužim…ma ne znamo mi još ništa, svatko si za sada tumači kako je u njegovom interesu

Ja mislim da je sad Ostoja zapravo u obvezi umjesto grada ali po ovim cijenama od cca 2200. Tko želi može prihvatiti a tko ne taj čeka dalje.

Uz svo dužno poštovanje, kolega….to je čista kajgodarija…..
Vaša prva rečenica je kontradikcija sama po sebi…..

Uostalom, moze on dati ponudu i po 1500 ako misli da će time išta postići, ali onda može očekivati nešto ovakvo…..

http://www.poslovni.hr/vijesti/agrokorovu-ponudu-prihvatio-1-dionicar-146002.aspx

[lol]

vidim da se spominje i squeeze-out…kvragu, uvjerili ste me, u ponedeljak prodajem pošto poto, i po 1.ooo ako treba, ako uopće i bude bida, kako je napisao jedan kolega [smiley]…sory ljudi, ali čemu odjednom takva pisanja, pa sve je bolje od prijašnjeg stanja, ne kužim zašto odjednom takva negativna kampanja…ili možda čak i kužim…ma ne znamo mi još ništa, svatko si za sada tumači kako je u njegovom interesu

pa sve je jasno, kolega…..
dosta špekulanata se nije nakrcalo na vrijeme, a pošto je svakom jasno da već odavno nema bolje prilike na ovom truležu od burze od kombinacije SNHO-LRH, sad bi uletili na zadnji vlak pošto-poto…..
Treba pokušati pošto-poto uvjeriti kolebljive da se to ne isplati držati…..i to dok još ne iscure dodatne informacije o tome kakva će ponuda stići…..
Zato me i ne čudi pisanje nekih jer svatko želi svoj dio kolača i pritom se ne biraju sredstva….

Ja mislim da je sad Ostoja zapravo u obvezi umjesto grada ali po ovim cijenama od cca 2200. Tko želi može prihvatiti a tko ne taj čeka dalje.

Uz svo dužno poštovanje, kolega….to je čista kajgodarija…..
Vaša prva rečenica je kontradikcija sama po sebi…..

Uostalom, moze on dati ponudu i po 1500 ako misli da će time išta postići, ali onda može očekivati nešto ovakvo…..

http://www.poslovni.hr/vijesti/agrokorovu-ponudu-prihvatio-1-dionicar-146002.aspx

[lol]
[/quote]
Eee odličnu paralelu ste našli. On ne daje ponudu da zadovolji male dioničare koji su kupovali po npr. 4000 već formu i proceduru. Sad je baš bio na Novi. Svi su sretni i zadovoljni, a male nitko i ne pominje.

who dares, wins

pa sve je jasno, kolega…..
dosta špekulanata se nije nakrcalo na vrijeme, a pošto je svakom jasno da već odavno nema bolje prilike na ovom truležu od burze od kombinacije SNHO-LRH, sad bi uletili na zadnji vlak pošto-poto…..
Treba pokušati pošto-poto uvjeriti kolebljive da se to ne isplati držati…..i to dok još ne iscure dodatne informacije o tome kakva će ponuda stići…..
Zato me i ne čudi pisanje nekih jer svatko želi svoj dio kolača i pritom se ne biraju sredstva….

[/quote]
kolega ne radi se ovdje o nekom zaboravu ukrcavanja,tko je želio kupiti imao je dosta godina da svoj naum i ostvari, treba sagledati realno situaciju,pogledati zašto se cijena držala na niskim razinama u zadnjih nekoliko mjeseci, uzmite prosjek zadnjih tri do 6 mjeseci pa ćete se uvjerit u to .

Ovdje se najprije treba stvar dovesti u red,uložiti ogromna sredstva za obnovu zapuštenih hotela a poslije toga slijedi i svjetla budućnost-razdoblje idućih nekoliko godina.

New Report

Close