LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

i što bi bilo u slučaju da je crobex sada na 5000 i da lrh vrijedi 8000-9000kn

@ashrak

mene ohrabruje tvoje pravničko mišljenje, ali:

1. Sporazum su osmislili i Vladi predložili gospoda Dolenčić, Markač, .. koji sigurno puno bolje od mene a vjerujem i tebe znaju kako mimoići neku obvezu
2. Očito da je moguću obvezu na sebe preuzeo SNHO baš zato što vjeruju da znaju kako je izbjeći
3. Kako bi ja sada ovakav laik imao sredstva i mogućnosti da nađem dobrog odvjetnika (koji je to) da se nadigrava sa spomenutom gospodom

Ova konstatacija o ništetnosti Ugovora između HFPa i treće stranke koja ne sklapa nagodbu mi je van svake pameti. Mislio sam da će morati raskinuti ugovor Hfp i opatija, pa sve prenijeti na snho, pa on onda daje opatiji, ali očito netko pametan smatra da zna recept. Taj netko nije u Vladi jer se nebi ni doveli u ovu situaciju da su imali takve uz sebe.

Budimo realni – tko će od malih dioničara u spor sa snho?

Dakle, ja se iskreno nadam da riječi gosp. Ostoje kako je ovo najbolje rješenje za sve uključuje i male dioničare jer samo tako ova priča će biti u potpunosti zaključena, a to u ovom trenutku ovisi o njemu (pa 7% dionica prodao je po cijenama iznad 6000 kn, a u međuvremenu je opet kupio po cca 1600 kn 2,55% lrh-a).

Kao građanin sam neizmjerno tužan jer ni rješenje ovog spora koje je odlično i za Vladu i za snho i za Opatiju nije odagnalo špekulacije koje možemo očekivati sutra na burzi. I naša Vlada je toga svjesna ali zaštitila je sebe a mi kako prođemo. A ista ta Vlada je donije zakone koji štite male dioničare i onda sada odjednom proglašava neke Ugovore koje je potpisala ništetnim i dovodi u nedoumicu investitore koji su vjerovali u taj pravni sustav i zakonodavnu regulativu. To jednostavno nije pošteno, ali odavno znamo da su pravo i pravda dva pojma.

@gazda joza
Prije svega SNHO bez objave javne ponude ne može upravljati Lrh!!!
To je ključno jer dionice bez upravljačkih prava ne vrijede ništa.
S druge strane svaka ponuda ispod ponude koju su bili dužni dati Opatija i dr.,povlači nove tužbe.
Dakle nije bitno što Ostoja želi ,već što Zakon nalaže.
Minimalna visina cijene u javnoj ponudi ovisi direktno od cijene po kojoj je država "ustupila"
dionice.
Nadalje slobodnih dionica je samo oko 14%(jer dio si Država ostavlja).
Pozdrav

Nevjerovatno je da da netko tko je kuponskim makinacijama došo do tolikog kapitala, da mu lopovska država omogući da i simboličkih 14% (možda i manje ne vjerujem da nije kupovao po nekom skrbničkom) ne plati po zakonu, nego smišljaju nemoguća rješenje da se zahebu mali dioničari. Ja čak mislim (možda naivno) da će HANFA dati prihvatljivo rješenje, ali evidentno je da Ostoja kontrolira korumpirano sudstvo.

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

@gazda
joza
Prije svega SNHO bez objave javne ponude ne može upravljati Lrh!!!
To je ključno jer dionice bez upravljačkih prava ne vrijede ništa.
S druge strane svaka ponuda ispod ponude koju su bili dužni dati Opatija i dr.,povlači nove tužbe.
Dakle nije bitno što Ostoja želi ,već što Zakon nalaže.
Minimalna visina cijene u javnoj ponudi ovisi direktno od cijene po kojoj je država "ustupila"
dionice.

Nadalje slobodnih dionica je samo oko 14%(jer dio si Država ostavlja).
Pozdrav

a koja je to cijena 1,8mlrd?kao što se čobi hvali da je uštedio ili neka druga
i može li se ta njegova izjava koristiti i na sudu?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Još malo matematike.

Slobodnih dionica je ostalo 13,9% (pretpostavka, da HFP ne prodaje u preuzimanju). Kod cjene od 6000 kuna dionici to iznosi 35,2 milijuna eura.
Ali: ako je potraživanje zaista iznosilo spomenutih 1,85 miljarde kuna (je li nešto tako u ugovoru? – ne znam, od kuda je došla ova brojka koju su spomenuli jučer na sjednici Vlade!), onda to znači (ako smanjimo iznos za 162 milijuna kuna u ime pretplate poreza) naplatu monetarnog potraživanja sa dionicama od kojih svaka vrijedi 10.172 kuna… Znam, ne zvuči realno – samo da znamo, da nije sve tako crno-bjelo. A ANULIRANJE zakona ne može tako ni na Balkanu (vjerujem).
Puno pozdrava svima!

Pošteno je to sto tvrdite kolege.
I ja bih volio da bude tako!
Al sam jako skeptican! Jer g. Ostoja neće platiti ono sto ne mora! A zakon se može tumačiti na puno načina ovisno kako Vam odgovara u nekom trenutku. A mi smo tu šampioni!
Da smo u Japanu mirno bih spavao jer bi neko napravio harakiri kad nebi bilo normalno, tj. kako svi očekujete! Al mi smo u našoj državi gdje se harakiri radi ako nisi lapio a imao si priliku!

CIJENA U PONUDI ZA PREUZIMANJE

Članak 16.

(1) Ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički obvezni su za sve dionice istog roda ponuditi jednaku cijenu, odnosno jednak broj zamjenskih dionica.
(2) Cijena u ponudi za preuzimanje ne može biti niža od najviše cijene po kojoj su ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički stekli dionice s pravom glasa u razdoblju od jedne godine prije dana nastanka obveze.(3) Ako je prosječna cijena dionica ostvarena na burzama i uređenim javnim tržištima viša od cijene iz stavka 2. ovoga članka, ponuditelj je obvezan ponuditi višu cijenu, s tim da se prosječna cijena izračunava za svaku burzu ili uređeno javno tržište kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi ili uređenom javnom tržištu u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje.
(4) Ako ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički nisu u razdoblju od jedne godine prije dana nastanka obveze stekli dionice s pravom glasa, cijena u ponudi ne smije biti niža od prosječne cijene ostvarene na burzama ili uređenim javnim tržištima.
(5) Ako ponuditelj i/ili osoba koja s njim djeluje zajednički, protivno odredbi članka 40. ovoga Zakona, stekne ili otpusti dionice ciljnog društva po cijeni višoj od cijene iz stavka 2., 3. i 4. ovoga članka, obvezan je u ponudi za preuzimanje ponuditi višu cijenu.
(6) Ako ponuditelj zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje ne podnese u roku iz članka 24. stavka 1. ovoga Zakona, prosječna cijena iz stavka 3. ovoga članka izračunava se kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi ili uređenom javnom tržištu za svako sljedeće tromjesečje posebno, počevši od tromjesječja koje prethodi danu nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje do dana podnošenja zahtjeva, s tim da je ponuditelj obvezan u ponudi za preuzimanje ponuditi najmanje najvišu tromjesečnu prosječnu cijenu izračunatu u navedenom razdob­lju, ako je ta cijena viša od cijene iz stavka 2. ovoga članka.
(7) Ako ponuditelj ili osoba koja s njim djeluje zajednički u roku od jedne godine od dana proteka roka trajanja ponude za preuzimanje, stekne dionice ciljnog društva koje su bile predmet ponude, po cijeni koja je viša od cijene iz ponude, obvezan je dioničarima koji su prihvatili ponudu za preuzimanje isplatiti razliku u cijeni u roku od 7 dana od dana stjecanja.
(8) Obveza iz stavka 7. ovoga članka ne odnosi se na stjecanja dionica u slučaju statusnih promjena ili povećanja temeljnog kapitala ciljnog ili u slučaju stjecanja dionica ciljnog društva u zamjenu za isplatu dividende.

nije li u ovom slučaju onda bitan točan iznos duga koji se prebija između SNHO i RH?

www.lociraj-popust.com

CIJENA U PONUDI ZA PREUZIMANJE

Članak 16.

(1) Ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički obvezni su za sve dionice istog roda ponuditi jednaku cijenu, odnosno jednak broj zamjenskih dionica.
(2) Cijena u ponudi za preuzimanje ne može biti niža od najviše cijene po kojoj su ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički stekli dionice s pravom glasa u razdoblju od jedne godine prije dana nastanka obveze.(3) Ako je prosječna cijena dionica ostvarena na burzama i uređenim javnim tržištima viša od cijene iz stavka 2. ovoga članka, ponuditelj je obvezan ponuditi višu cijenu, s tim da se prosječna cijena izračunava za svaku burzu ili uređeno javno tržište kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi ili uređenom javnom tržištu u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje.
(4) Ako ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički nisu u razdoblju od jedne godine prije dana nastanka obveze stekli dionice s pravom glasa, cijena u ponudi ne smije biti niža od prosječne cijene ostvarene na burzama ili uređenim javnim tržištima.
(5) Ako ponuditelj i/ili osoba koja s njim djeluje zajednički, protivno odredbi članka 40. ovoga Zakona, stekne ili otpusti dionice ciljnog društva po cijeni višoj od cijene iz stavka 2., 3. i 4. ovoga članka, obvezan je u ponudi za preuzimanje ponuditi višu cijenu.
(6) Ako ponuditelj zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje ne podnese u roku iz članka 24. stavka 1. ovoga Zakona, prosječna cijena iz stavka 3. ovoga članka izračunava se kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi ili uređenom javnom tržištu za svako sljedeće tromjesečje posebno, počevši od tromjesječja koje prethodi danu nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje do dana podnošenja zahtjeva, s tim da je ponuditelj obvezan u ponudi za preuzimanje ponuditi najmanje najvišu tromjesečnu prosječnu cijenu izračunatu u navedenom razdob­lju, ako je ta cijena viša od cijene iz stavka 2. ovoga članka.
(7) Ako ponuditelj ili osoba koja s njim djeluje zajednički u roku od jedne godine od dana proteka roka trajanja ponude za preuzimanje, stekne dionice ciljnog društva koje su bile predmet ponude, po cijeni koja je viša od cijene iz ponude, obvezan je dioničarima koji su prihvatili ponudu za preuzimanje isplatiti razliku u cijeni u roku od 7 dana od dana stjecanja.
(8) Obveza iz stavka 7. ovoga članka ne odnosi se na stjecanja dionica u slučaju statusnih promjena ili povećanja temeljnog kapitala ciljnog ili u slučaju stjecanja dionica ciljnog društva u zamjenu za isplatu dividende.

nije li u ovom slučaju onda bitan točan iznos duga koji se prebija između SNHO i RH?

samo da nećemo ćekat godinama na objavljivanje sporazuma kao kod sunh i orca
jer Polanćec je opet na slobodi

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

ako je sporazum ništetan, kako onda gradu mogu ostati te dionice u vlasništvu, na temelju kojeg sporazuma, ako je on ništetan?..a sn holding preuzima sve moguće obveze prema malim dioničarima koje bi mogle proizaći iz tog prijenosa…ovo je toliko zamagljeno, da boli glava…ako nas i pokušaju izigrati, nekako vjerujem HANFI jer ako je prisiljavala grad Opatiju na davanje javne ponude i to po onoj cijeni ne vidim razloga da gleda kroz prste Ostoji…a zbog upravljačkih prava nije mu u interesu da se godinama spori i pametuje…nitko od nas ne može ovo sa sigurnošću protumačiti, pričekajmo detalje sporazuma, HANFU, vidovitog Milana ili koga već

@darac
magla, magla svuda oko nas

g. Tin zna odgovore

prenio ih g. Darku

a on šuti

a svi mi ostali tumacimo i spekuliramo

hoće li g. Ante znati to spriječiti

nada umire posljednja

svi su prenjeli izjavu Cho-bija kad je izlagao na sjednici Vlade, a možda je on to sve malo pobrkao…dosta mi je to čudno i kontradiktorno…velim, pričekajmo malo

New Report

Close