LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

daj loto smiri živce, čemu plašiš ljude, pa imao si prilike kupovat 2 godine…kakvi bidovi i ako ih bude, daj se malo smiri

—-100% ste u pravu kolega verdi…zato mislim da če se u ponedjeljak tući po bidu, ako ga bude….opet smo navučeni…da nisu stopirali u četvrtak dalo bi se lijepi izaći na vrijeme

Ne znam kako si zamišljate da će netko u ovom trenutku nasjesti na ovako jeftino drukanje……
Možda će se i "tući po bidu"…….kao i nedavno na cca 2500 nadalje……
ali dotada oni nestrpljivi kao vi mogu se riješiti te muke odmah u ponedjeljak na otvaranju…..
bit će dovoljno naloga od xxx komada…..ali ja čisto sumnjam da vi imate za uvaliti više od 10-tak….

Od kad se kalkulira s dogovorom cijelo vrijeme je baš ovakav dogovor bio u igri… Od prvih tekstova od prije nepunih 6 mjeseci do sada. Sad to imamo konačno gotovo i ovo je kao prvo jako dobro za LRH i Opatiju jer će se konačno nešto pokrenuti. Tvrtka je zapravo u odličnom stanju s obzirom da se eto 20 godina u njoj ništa strateški ne radi. Kad pogledamo neke druge turitičke tvrke koje nisu privatizirane dosta ih je i pred stečajem ili tu negdje..

Ok, SNHO je imao nekakva napuhana potraživanja i zadovoljio se nominalno manjim iznosom ali mislim da je svima jasno da LRH vrijedi ipak nešto više. U normalnim uvijetima vrijedi barem 1,5-2 booka što će rečći da je SNHO naplatio barem 800 – 1000 mil kuna što ipak nije baš loše

SNHO će sigurno ići u ponudu i pokušati će skupiti što više dionica, novaca imaju… Kao prvo postoje još neke fantomske rezervacije za bivše vlasnike (mislim da se radi o 13ak %) Dakle u nekoj teoriji (ne vjerujem u to) mogao bi SNHO pasti ispod 51% tako da će pokušati pokupiti što više od preostalih 15% a znamo kako se to radi, premijom na cijenu

Kao drugo malo su mutna ova poništenja ugovora a priznavanje vlasništva (tko li je to smislio) tako da bi tu opet moglo biti nekih tužakanja, vidjet ćemo šta će HANFA uopšte reći na to. Do sad se nisu baš obazirali na vladina mišljenja

Nije mi jasno zašto se pišu gluposti o prosječnoj cijeni, kao prvo ako bi i bila prosiječna cijena vrlo lako se to da izračunati, zakon je jasan … Kakve veze ima kad je napisan prijedlog ili upućen HFP-u
Malo ozbiljnosi molim. No za razliku od pretghodnog dogovora u ovom je i vrlo jasno napisana vrijednost nagodbe i time iznos stijecanja. To je i minimalna cijena koju SNHO mora ponuditi.. Hoće li biti i neka premija na to ili će se ići ćak i na 6000 kuna nebi želio špekulirati, to će se saznati jako jako brzo

JA ću se lako riješiti mojih desetak komada kupljenih po 1700-1800, vjerojatno bez gubitka…ali stvar je u tome što ste ovdje navlačili da ponude morabiti i to po dobroj cijeni….sada ispada da ponude ne mora biti i dva puta kada je cijena mogla narasti zaustavljeno je trgovanje…

Kune nisu problem, kuna nema

JA ću se lako riješiti mojih desetak komada kupljenih po 1700-1800, vjerojatno bez gubitka…ali stvar je u tome što ste ovdje navlačili da ponude morabiti i to po dobroj cijeni….sada ispada da ponude ne mora biti i dva puta kada je cijena mogla narasti zaustavljeno je trgovanje…

Nema problema kolega,ja ću odmah prije 10h staviti kupnju najmanje 100 kom iznad 2000 kuna.
Dakle zarada Vam je sigurna.
Ja slavim , a Vi???
Moj prosjek je 2100 kuna i imam "puno više" dionica nego Vi.
Uskoro će biti jasno tko je u pravu pa se nakon toga "čujemo".
Pozdrav

Nevjerojatno je u svemu ovom se da u svim dosad objavljenim člancima niti jedan novinar nije dublje osvrnuo na prava malih dioničara…..
Sve u svemu, situacija oko ponude(a) za preuzimanje ostaje nejasna do daljnjega i to je svakako velika mana ovog sporazuma što i dalje ostavlja puno mjesta za špekulacije na tržištu.
Ipak, mislim da će se uskoro u igru uključiti veći igrači koji se svojim nalozima jasno izložiti stav o tome što misle koliko u novonastaloj situaciji vrijedi dionica LRH……

Čobanu je ta situacija poprilično jasna:

"Čobanković je izvijestio i o tome da će Grad Opatija zadržati svoj udio u LRH, ali da neće morati objaviti javnu ponudu za otkup dionica što je obveza koju je Gradu Opatiji propisala HANF-a. Ministar je otkrio i čudnu kombinaciju po kojoj će takav rasplet biti moguć: ugovor kojim je Opatija postala vlasnik dionica proglasit će se ništavnim, ali i Vlada i SN holding priznaju vlasništvo nad dionicama LRH tvrtki Nova Liburnija, što ju je osnovao Grad."

Dobrodošli u Hrvatsku, malu zemlju za veliki lopovluk.

SNHO će sigurno ići u ponudu i pokušati će skupiti što više dionica, novaca imaju… Kao prvo postoje još neke fantomske rezervacije za bivše vlasnike (mislim da se radi o 13ak %) Dakle u nekoj teoriji (ne vjerujem u to) mogao bi SNHO pasti ispod 51% tako da će pokušati pokupiti što više od preostalih 15% a znamo kako se to radi, premijom na cijenu

A zbog čega bi SNHO uopće išao na javnu ponudu kad ne mora? Što bi time dobio? Sad ima 54% vlasništva, a Opatija sada drži 25%+1 dionica, što znači da koliko god SNHO naknadno stekne APSOLUTNO NIŠTA mu to ne znači za upravljačka prava u LRH jer mu Opatija neće prepustiti niti jednu dionicu (zato je Opatija inzistirala i dobila tih 25%+1).
Ove priče o fantomskim bivšim vlasnicima su glupost, država jamči Ostoji da je ovih 54% čisto, a ako bude sporova s bivšim vlasnicima njih je obvezna obeštetiti država tako da Ostoja ni u teroiji ne može pasti ispod 50%!

Znači, apsolutno nikakav interes SNHO nema za bacanje novca na dodatne dionice koje mu ne služe ama baš ničemu!

Tko misli suprotno neka mi arguementirano objasni koji je interes SNHO-a da baca čisti keš u ovo doba nelikvidnosti za dodatne dionice LRH koje mu ne donose NIŠTA!

moji postovi nisu investicijski savjeti niti poziv na kupnju ili prodaju dionica!!

ali i Vlada i SN holding priznaju vlasništvo nad dionicama LRH tvrtki Nova Liburnija, što ju je osnovao Grad

A ja ne priznajem. "Vlada" nije dioničar a ja sam. Wilkome en Kroejša! [shocked]

1.Zamolio bi moedratora da sve postove tipa :ja kupio na ovoliko i imam ovoliki broj dionica,i sad cu izgubiti/zaraditi toliko,barem pomakne na temu bez cenzure,s ciljem da vodimo argumentiranu i pametnu raspravu bez zagadivanja teme.
2. Grad Opatija više nije u obvezi,ali ne izbog ove glupe konstrukcije koja je proizlasa iz vlada:da sn i vlada zkljuce da nije došlo do prijenosa vlasništva.Upravi sud će poništiti odluku povodm izvanrednog pranog lijeka,zbog saznaja novih činjenica ….(ima na moj novac lijepo objašnjeno)
3.Nagodba je ugovor građanskog prava,a ne belstani pravni posao.SN nije dionice dobio besplatno,sukladno tome platio je za određenu dionicu određeni broj kuna(samo je ovdje formulirano kao odricanje od novčanih potraživanja). Čim je naplatno stekao dionice u obvezi je davanja ponude sukladno odredbama ZTD-a. Da bi imali točniji uvod kolika spotraživanja SN-a bila,moramo pričekati nagodbu koja se tek ima sklopiti između istog i HFP.
4. I ja ,kao i drugi,mislim da će Ostoja probati eskavirati svoju obvezu,ali zato postoji i Sud i tužba.
5.I ljudi slavite,neće ovo ispod 3200 po dionici.

Ponude bi moralo biti jer bi to bila sramota za vladu,a s obzirom na predstojeće izbore hdz si to nemože priustiti i bez toga su u banani.
Svaka ponuda ispod 3200 bi bila uvreda za zdrav razum,te vjerojatno nebi prošla kod velike vecine malih dioničar.
Da je Ostoja mislio dati ponudu 6000 kn tada nebi bilo dodatka u sporazumu o mogućem preuzimanju obveze grada Optije.
Stvari u životu nekako uvijek završe negdje između.
Možda će Ostoja pričekati rasplet prvih tužbi protiv grada Opatije.
Hanfa je na redu da se očituje,pa će i to utjecati na formiranje ponude.
Dojam je da je Ostoja bio vrlo popustljiv prema vladi u dobitnoj situaciji.
Dali će mu se to negdje drugdje nadoknaditi(npr.dozvolom za izigravanje malih dioničara) ili će se
zažmiriti na to kako se obogatio(nedavno je bivsi vozač kamiona (ratni profiter) dočekan kao mesija jer ce dio opljačkanog ponovno uložiti u HR)ili vracanjem usluge u nekim buducim vremenima vrijeme će pokazati.
Molim kolege koji su podnjeli tužbu protiv grada Opatije da nas izvjeste o trenutnom stanju tužbi i o očekivanom vremenu završetka spora.
pozdrav

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Grad Opatija je i dalje u obvezi.

Da upravni sud i poništi rješenje Hanfe ista odluka ne obvezuje Trgovački sud u Rijeci koji sam neovisno od Hanfe, može utvrditi postojanje obveze.

Rješenje Hanfe je deklaratorne,a ne konstitutivne naravi.

Zakon je jasan kad netko sam ili djelujući zajednički stekne 25 + 1 dionicu nalazi se u obvezi objave ponude za pruzimanje. A svi znate kad je Opatija i dr. odnosno Nova Liburnija d.o.o. stekla predmetne dionice.

Sad Čobanković može brljaviti koliko god hoće da je isti ugovor ništetan i da ne prozvodi pravne učinke. Uostalom vlada je i prije brljavila da se Opatija ne nalazi u obvezi.

Uostalom, utvrđivanje ništavost nekog pravno posla i tumačenje prava je u ovoj državi posao suda, a ne izvršne vlasti. Bar sam tako nešto pročitao čitajući posljedni put ustav.

Prijenos dionica je tada izvršen, Grad Opatija i dr. su tada jasno izrazili namjeru da stekne 25 + 1 dionicu, iste dionice su sada i zadržali. Što se zakona tiče i dalje ostaju u obvezi.

Svi znate za identičnu obvezu Galinca i Aglaie u slučaju Industrogradnje.

S pravne strane ova situacija bi bila identičan situaciji da sad HFP i Vlada s trećim dioničarom Industrogradnje (recimo Filipovićem) zaključi nekakvu nagodbu i između ostalih nekom točkom nagodbe proglase ništavim sporazum Aglaie i Negotiatora o zajedničkom djelovanju glede preuzimanja Industrogradnje.

U mnogo čemu smo Zimbabve, ali sigurana sam da na sud Čobankovićeva obrazloženja neće proći.

Ne vjeruje ni Vlada, pa zato stavljaju unutra tzv. osigurač, da će SNHO snositi sve obveze proizašle iz sporazuma HFP – Opatija.

Ako je ugovor ništetan (ništav) da ne proizvodi pravne učinke, odnosno, prava i obveze za stranke. Sada ako je nešto usitinu ništetno, zbog čega priča o prijelazu obveze iz takvog posla na SNHO, kad kako sami kažu ista obveza ni ne postoji.

A SNHO svjesno pristaje na takvu odredbu, jer ukoliko netko opet odluči tužiti pravni put mu je da tuži Opatiju.

Opet svo troje je zadovoljno. Cilj je postignut. Jer ruku na srce poslije ovoga, kad još Vlada kaže da je nešto ništetno, a s druge strane se nadate nekakvoj ponudi Ostoje, koliko Vas je spremno krenuti u tužbe protiv Grada Opatije?

Štetu su Opatiji ovim, definitivno umanjili na snošljivu razinu. Mene osobno u slučaju tužbe ova nagodba ne dira, kao pravnik je smatram uistinu smiješnom. Plaše me neke druge stvari, ali o tome na ovom forumu neću pričati.

loto loše drukanje za jeftinu kupnju ili ste možda uvijek na krivoj strani. Nije uopće upitno da ovo letu u blokadu, već je problem oko fer obeštećenja malih dioničara. Dakle vlada obvezu optaije po nekim svojim zakonima želi proglasiti ništavom i u tom slučaju će cijena biti oko 3000 do 4000kn. Sad treba prvo čekati hfp (ne znam dali je vlada sad i njima nešto gurnula u džepove, no oni svejedno malo teže preći preko svoje prijašnje odluke), a onda i sud. Ostoja sad ima najmanje 56,5 % lrh, a Opatija 25%. Što bi značilo da bi samo za 19% lrh morali dati javnu ponudu

New Report

Close